Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

Ian_Rankin

Ο κορυφαίος Βρετανός συγγραφέας Ian Rankin επιστρέφει στην Ελλάδα έπειτα από 10 χρόνια, στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω". Οι εκδόσεις Μεταίχμιο, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Monogram και την Ελληνοαμερικανική Ένωση, προσκαλούν τους αναγνώστες και τους φανατικούς του αστυνομικού σε μια βραδιά γνωριμίας με έναν από τους σπουδαιότερους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας παγκοσμίως, την Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Με τον Ian Rankin θα συνομιλήσουν ο δημοσιογράφος Θανάσης Μήνας και η συγγραφέας Χρύσα Σπυροπούλου, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η συγγραφέας και μεταφράστρια του βιβλίου Χίλντα Παπαδημητρίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με διαδοχική διερμηνεία στα ελληνικά.

Όσα δεν θέλω να πω

Τα βιβλία του, που έχουν μεταφραστεί σε 36 γλώσσες, έχουν ανοίξει τις πύλες του κόσμου στην καρδιά του Εδιμβούργου και αποτελούν το καλύτερο χρονικό της πόλης τα τελευταία 25 χρόνια, ενώ έχουν ταξιδέψει τον επιθεωρητή Τζον Ρέμπους παντού. Μέσα από τα μάτια του γοητευτικού αντιήρωα του Rankin, που πρωταγωνιστεί στα 24 βιβλία της σειράς (τα περισσότερα από αυτά έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά και κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο), οι αναγνώστες βλέπουν τις παθογένειες του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως η κοινωνική ανισότητα, ο ρατσισμός, η πολιτική διαφθορά, οι επιθέσεις σε σχολεία, τα ναρκωτικά και η εγκληματικότητα, τα οποία προσδίδουν κοινωνικό βάθος και σύγχρονη υπόσταση σε υποθέσεις που κόβουν την ανάσα. Η ίδια η πόλη του Εδιμβούργου γίνεται μια ζωντανή πρωταγωνίστρια στη σειρά με τον θρυλικό Τζον Ρέμπους, κι εμείς γνωρίζουμε τη διττή της φύση, πέρα από την πολιτιστική ομορφιά και τα καλοκαιρινά φεστιβάλ της (κάτι που θυμίζει αρκετά την αθηναϊκή πραγματικότητα στους Έλληνες αναγνώστες).

Λίγα λόγια για το "Όσα δεν θέλω να πω"

Ο Τζον Ρέμπους είναι κατηγορούμενος για ένα έγκλημα που μπορεί να τον οδηγήσει στη φυλακή για την υπόλοιπη ζωή του. Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που ο θρυλικός επιθεωρητής πήρε τον νόμο στα χέρια του, ίσως να αποδειχτεί η τελευταία. Πώς μπορεί ο ήρωας να γίνει ο κακός της ιστορίας; Ή μήπως απλώς έχουν αλλάξει οι καιροί και μαζί τους άλλαξαν και οι κανόνες;

Η επιθεωρήτρια Σιβόν Κλαρκ ίσως το ανακαλύψει. Αναλαμβάνει την πιο εκρηκτική υπόθεση των τελευταίων ετών, τον φόνο ενός διαβόητου διεφθαρμένου αστυνομικού. Θα μείνει πιστή στο Σώμα και τους ανωτέρους του ή στο δημόσιο συμφέρον; Και ποιον μπορεί να εμπιστευτεί όταν κανείς δεν είναι πραγματικά αθώος –ούτε καν ο μέντοράς της Τζον Ρέμπους– και ένας δολοφόνος βρίσκεται ανάμεσά τους; Καθώς πλησιάζει ο καιρός που θα κληθεί να διαλέξει πλευρά, ένα πράγμα γίνεται ξεκάθαρο: έπειτα από μία ολόκληρη ζωή γεμάτη ψέματα, έρχεται η ώρα του ξεκαθαρίσματος – κι ο Τζον Ρέμπους ίσως ακούει το καμπανάκι του τέλους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Μια συζήτηση με τον Πολ Όστερ

Με αφορμή τον θάνατο του Πολ Όστερ αναδημοσιεύουμε μια συνάντηση που είχαμε με τον συγγραφέα το 2014 με αφορμή την ομιλία του στη Στέγη Ωνάση. Σταρ της σύγχρονης λογοτεχνικής κοινότητας, ο Πολ Όστερ ήταν ένας προσηνής, ανεπιτήδευτος και χαμηλών τόνων άνθρωπος με απολύτως βιωματική σχέση με το γράψιμο.

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.