"Διδάσκοντας και μαθαίνοντας γλώσσα με το ChatGPT" με την υπογραφή της Ζωής Γαβριηλίδου

Το βιβλίο, που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να αξιοποιήσουν την καινοτόμο τεχνολογία του ChatGPT για να εμπλουτίσουν τα μαθήματά τους, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κριτική.

εκδόσεις Κριτική

 Οι εκδόσεις Κριτική παρουσιάζουν το βιβλίο της Ζωής Γαβριηλίδου "Διδάσκοντας και μαθαίνοντας γλώσσα με το ChatGPT". Το βιβλίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να αξιοποιήσουν την καινοτόμο τεχνολογία του ChatGPT για να εμπλουτίσουν τα μαθήματά τους και να βελτιώσουν τις γλωσσικές δεξιότητες των μαθητών τους. Παράλληλα, προσφέρει στους αυτοδίδακτους μια δωρεάν, ευχάριστη και αξιόπιστη μέθοδο για την εκμάθηση γλωσσών με ευκολία.

Στις 30 Νοεμβρίου 2022, ένα πειραματικό λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης με διαλογικές ικανότητες (chatbot) έγινε παγκόσμια διαθέσιμο δωρεάν και ανέτρεψε την εικόνα που είχαμε για τις ικανότητες των υπολογιστών να διαχειρίζονται την ανθρώπινη γλώσσα. Το ChatGPT όχι μόνο μπόρεσε να λύσει τα σημαντικότερα ερευνητικά προβλήματα του κλάδου της Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας (Natural Language Processing – NLP) σχεδόν ταυτόχρονα, αλλά κατάφερε και να ενσωματωθεί στην καθημερινή ψηφιακή ζωή των περισσότερων ανθρώπων.

Στον χώρο της εκπαίδευσης, η υποδοχή του ChatGPT υπήρξε κυρίως αρνητική, γιατί οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δεν είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα για το συγκεκριμένο εργαλείο, τις δυνατότητές του αλλά και τις αδυναμίες του. Το σημαντικό αυτό κενό στην ελληνική βιβλιογραφία καλείται να καλύψει το παρόν βιβλίο. Το κεντρικό θέμα του είναι η εξερεύνηση του τρόπου με τον οποίο το ChatGPT μπορεί να ενσωματωθεί δημιουργικά και ηθικά στην εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι γραμμένο σε απλή και κατανοητή γλώσσα, έτσι ώστε ακόμα και ο μη ειδικός να μπορεί να το διαβάσει ευχάριστα και να γνωρίσει τις δυνατότητες του συγκεκριμένου εργαλείου στη γλωσσική εκμάθηση και διδασκαλία.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Πέντε αθηναϊκά μουσεία προτείνουν ένα ξεχωριστό έργο από τις συλλογές τους

Μιλήσαμε με πέντε μουσεία της πόλης για τα έργα τέχνης και τις συλλογές που κοσμούν τις αίθουσές τους και τα οποία δεν πρέπει να χάσουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
18/05/2024

Το Σπίτι των Αλαγιωτών γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Ο χώρος πολιτισμού ALAYA ανοίγει τις πόρτες του με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το Athens Digital Arts Festival ανατρέχει σε 20 στιγμές από τα 20 χρόνια πορείας του

Με αφορμή την επετειακή επιστροφή του φεστιβάλ, ο ιδρυτής του Ηλίας Χατζηχριστοδούλου γράφει για τις στιγμές που σημάδεψαν το ADAF αλλά και τον ίδιο.

"Poor Things", Athens Photo Festival και νέες εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη

Το μουσείο ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα εκθέσεων που θα εγκαινιαστεί τον Ιούνιο.

"Before and After Science": Ο ΝΕΟΝ εκθέτει στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Ο ΝΕΟΝ αναθέτει στην Ίριδα Τουλιάτου την υλοποίηση του Έργου στην Πόλη 2024.

"Η Άγνωστη Νήσος": Σοφία Κυριακού και Λία Πέτρου καλούν το κοινό σ’ έναν υπαρξιακό περίπατο

Οι δύο καλλιτέχνιδες φτιάχνουν έναν ιδιοσυγκρασιακό και ευαίσθητο διάλογο πάνω στις στερεοτυπικές μας αντιλήψεις γύρω από την περιήγηση.

Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

Εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά αλλά και συναυλία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024.