"Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή" αποτυπώνουν τον μοναχικό εσωτερικό κόσμο του καλλιτέχνη

Ζωγραφισμένα εκκλησάκια και μοναχικά πλοία πρωταγωνιστούν στην ατομική έκθεση του Θανάση Μακρή στη Γκαλερί Σκουφά.

Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή

Η Γκαλερί Σκουφά με μεγάλη χαρά παρουσιάζει την καινούργια ατομική έκθεση ζωγραφικής του Θανάση Μακρή με τίτλο: "Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή". Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα, τα οποία ο καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 7:30 μ.μ. έως 9:30 μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 11 Νοεμβρίου.

Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή

Στη νέα σειρά έργων του ο Μακρής αναμετριέται με τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα βιώματά του, αποτυπώνοντας στον ζωγραφικό καμβά τον εσωτερικό του κόσμο. Τα μοναχικά πλοία που μάχονται σθεναρά με τα θηριώδη κύματα πρωταγωνιστούν στην νέα έκθεση του καλλιτέχνη. Ωστόσο, δεν παραλείπει να παρουσιάσει και τα βιωμένα για εκείνον τοπία, με κεντρικό θέμα τα εκκλησάκια.

Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή

Όπως αναφέρει και η Λαμπρινή Καρακούρτη στο κείμενο που συνοδεύει την έκθεση: "Το αντικείμενο της θεματογραφίας είτε πλοίο, είτε εκκλησάκι λειτουργεί ως μια διάσταση, της οποίας έχουν αφαιρεθεί το ύψος, το μήκος και η απόσταση και έχει μείνει η εμπειρία του όγκου, της μορφής. Χώρος και φόρμα αλληλοπεριχωρούνται και η χρήση του χρώματος μας οδηγεί στην ουσία του θέματος, τονίζοντας την πρόθεση του ζωγράφου για εσωτερική ζωογόνηση και κατανόηση του φυσικού κόσμου σε όλες τις όψεις του Είναι. Αυτή η κυριαρχία του συναισθηματικού κόσμου σε συνδυασμό με την αφή που ενεργοποιείται από τις ανάγλυφες πινελιές του συμβάλλει στην αυτονόμηση της ζωγραφικής πράξης.Το σύνολο των έργων της παρούσας έκθεσης, καταδεικνύει πως το ζωγραφικό έργο του Θανάση Μακρή δεν επικεντρώνεται στην απεικόνιση στοιχείων της τοπιογραφικής ταυτότητας αλλά στην πρόθεσή του να αναπαραστήσει ένα συγκεκριμένο βιωμένο τοπίο, ζωγραφικά ερμηνευμένο".

Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή

Εγκαίνια: 19/10 (7.30-9.30 μ.μ.)

Info: Γκαλερί Σκουφά | 19/ 10 - 11/11 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τετ.: 10 π.μ. - 4 μ.μ., Τρ., Πεμ.: 10 π.μ. - 9 μ.μ., Παρ.: 10 π.μ. - 8 μ.μ., Σαβ.: 10.30 π.μ. - 4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή

  • Ζωγραφική

Στη νέα σειρά έργων του, ο Μακρής αναμετριέται με τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα βιώματά του, αποτυπώνοντας στον ζωγραφικό καμβά τον εσωτερικό του κόσμο. Τα μοναχικά πλοία που μάχονται σθεναρά με τα θηριώδη κύματα πρωταγωνιστούν στην νέα έκθεση του καλλιτέχνη. Ωστόσο, δεν παραλείπει να παρουσιάσει και τα βιωμένα για εκείνον τοπία, με κεντρικό θέμα τα εκκλησάκια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Heart of Darkness": Το λογοτεχνικό αριστούργημα του Joseph Conrad μέσα από μια έκθεση

Η Gallery 3Portes συνδυάζει εικαστικές τέχνες και λογοτεχνία καλώντας σύγχρονους καλλιτέχνες να εμπνευστούν από το έργο του Conrad.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/05/2024

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος και ο Σωτήρης Τσαφούλιας στην Κηφισιά

Ο συγγραφέας παρουσιάζει το βιβλίο του "Ο Αρχαγγελος των Βραχων". Στην εκδήλωση θα προβληθούν και βίντεο από τη θεατρική παρουσίαση του βιβλίου.

Μια βραδιά αφιερωμένη στην πλούσια κληρονομιά της σιφνέικης κεραμικής

Το British School at Athens στο Κολωνάκι διοργανώνει μια εκδήλωση με στόχο την ανάδειξη της μοναδικής αυτής τέχνης.

Απόφοιτοι εικαστικοί του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στη στοά του Moxy Athens City

Η SWOT Hospitality παρουσιάζει την έκθεση "After the End", μια συνεργασία του Moxy Athens Art Affair με το πρόγραμμα Εικαστικών Τεχνών της Σχολής Καλών και Παραστατικών Τεχνών Frances Rich και του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Deree.

"Wow Pow! Bam!": Πώς οι σύγχρονοι καλλιτέχνες εμπνέονται από τα κόμικς

Έργα των Στηβ Γιαννάκου, Δημήτρη Παπαϊωάννου, Μποστ, Steven C. Harvey και άλλων καταξιωμένων δημιουργών θα παρουσιαστούν στην πρωτοποριακή έκθεση της Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Η Έφη Χαλιορή φωτογραφίζει τη θάλασσα με έναν εντελώς ξεχωριστό τρόπο

Οι "Ημέρες Θάλασσας" του Δήμου Πειραιά παρουσιάζουν την έκθεση "Everything is the Same but Everything is Different".

Υπουργείο Πολιτισμού και Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζονται για την ανάδειξη του κυκλαδικού πολιτισμού

Οι δύο φορείς υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο τη μελέτη και προβολή του κυκλαδικού πολιτισμού.