Θερμή ανταπόκριση του κοινού για το 2o Street Art Festival του Δήμου Βυρώνα

Το φεστιβάλ street art και graffiti ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα με μεγάλη επιτυχία, φέρνοντας κοινό και τέχνη μαζί σε ένα δημόσιο χώρο.

Vyronas Street Art Festival

Το 2o Street Art festival του δήμου Βύρωνα ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη προσέλευση, καθόλη τη διάρκεια της διήμερης εξαγωγής του. Ακόμη και με την -κατά συνθήκη- σκιά της παραβατικότητας, η street art γοητεύει το πιο ετερόκλητο κοινό, καθώς αφηγείται ιστορίες παλιές αλλά και διαχρονικές μέσα από σύγχρονους τοίχους.

Τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, ο Δήμος Βύρωνα, ως ο πρώτος αστικός προσφυγικός συνοικισμός της Ελλάδας, απέτισε φόρο τιμής στους Έλληνες που εκδιώχθηκαν από τα μικρασιατικά εδάφη, καθώς και στον πολιτιστικό τους πλούτο.

Vyronas Street Art Festival

Καλλιτέχνες της street art και του graffiti, δημιούργησαν πρωτότυπα έργα, αντλώντας έμπνευση από τον σπουδαίο πολιτισμό των Μικρασιατών προσφύγων: την μουσική, τη λογοτεχνία, τον χορό και τα κοινωνικά τους έθιμα. Τη χαρακτηριστική του καλλιτεχνική ματιά σε αυτή την θεματική έδωσε και ο διάσημος street artist WD (Wild Drawing ) με μια τοιχογραφία επικών διαστάσεων που δημιούργησε Χρυσοστόμου Σμύρνης και Βουτζά με τίτλο ‘’New day, new fight, new strength" και βασική έμπνευση την ανάγκη για ειρήνη, που είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Μαρμαρυγή": Πώς η τέχνη απαθανατίζει το μεγαλείο της φύσης

Η εικαστικός Ελεάννα Μαρτίνου παρουσιάζει έργα της στην γκαλερί Batagianni.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/05/2024

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Πέντε αθηναϊκά μουσεία προτείνουν ένα ξεχωριστό έργο από τις συλλογές τους

Μιλήσαμε με πέντε μουσεία της πόλης για τα έργα τέχνης και τις συλλογές που κοσμούν τις αίθουσές τους και τα οποία δεν πρέπει να χάσουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/5).

Το Σπίτι των Αλαγιωτών γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Ο χώρος πολιτισμού ALAYA ανοίγει τις πόρτες του με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το Athens Digital Arts Festival ανατρέχει σε 20 στιγμές από τα 20 χρόνια πορείας του

Με αφορμή την επετειακή επιστροφή του φεστιβάλ, ο ιδρυτής του Ηλίας Χατζηχριστοδούλου γράφει για τις στιγμές που σημάδεψαν το ADAF αλλά και τον ίδιο.

"Poor Things", Athens Photo Festival και νέες εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη

Το μουσείο ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα εκθέσεων που θα εγκαινιαστεί τον Ιούνιο.

"Before and After Science": Ο ΝΕΟΝ εκθέτει στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Ο ΝΕΟΝ αναθέτει στην Ίριδα Τουλιάτου την υλοποίηση του Έργου στην Πόλη 2024.

"Η Άγνωστη Νήσος": Σοφία Κυριακού και Λία Πέτρου καλούν το κοινό σ’ έναν υπαρξιακό περίπατο

Οι δύο καλλιτέχνιδες φτιάχνουν έναν ιδιοσυγκρασιακό και ευαίσθητο διάλογο πάνω στις στερεοτυπικές μας αντιλήψεις γύρω από την περιήγηση.