«Με το βλέμμα στο Ρίο»

Προσωπικά αντικείμενα των αθλητών πολλά από τα οποία βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, θα έχει την ευκαιρία να δει κανείς στην έκθεση «Με το βλέμμα στο Ρίο», που πραγματοποιείται στο Ναυτικό όμιλο Ελλάδας και σε επιμέλεια της Ρεβέκκας Καμχή.

«Με το βλέμμα στο Ρίο»

Προσωπικά αντικείμενα των αθλητών πολλά από τα οποία βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, θα έχει την ευκαιρία να δει κανείς στην έκθεση «Με το βλέμμα στο Ρίο», που πραγματοποιείται στο Ναυτικό όμιλο Ελλάδας και σε επιμέλεια της Ρεβέκκας Καμχή.

«Με το βλέμμα στο Ρίο» - εικόνα 1

Στην έκθεση, η οποία αποτελεί φόρο τιμής στους Έλληνες ολυμπιονίκες αλλά και στον ίδιο το θεσμό, παρουσιάζεται στο κοινό το πρώτο χρυσό μετάλλιο της χώρας στην ιστιοπλοΐα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960. Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Βραζιλίας, η οποία έχει προσφέρει πλούσιο φωτογραφικό αλλά και οπτικοακουστικό υλικό που παρουσιάζει την πρόοδο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και στιγμιότυπα από τις προετοιμασίες της χώρας καθώς ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Αύγουστο την μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού στην υφήλιο.

«Με το βλέμμα στο Ρίο» - εικόνα 2
Edgard Antonio Casciano, πρεσβης Βραζιλίας , η σύζυγος του και η Αννα Ανδρεαδη

Ο Πρόεδρος του ΝΟΕ, κύριος Αλέξανδρος Παπαδόγγονας με αφορμή τα εγκαίνια δήλωσε: «Είμαστε βαθιά συγκινημένοι που στις εγκαταστάσεις του ιστορικού μας Ομίλου, φιλοξενούμε κειμήλια και φωτογραφίες που αποτελούν ένδοξο κομμάτι της ιστορίας της χώρας και της ιστορίας της ιστιοπλοΐας. Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας, καλή επιτυχία στους πρωταθλητές μας».

«Με το βλέμμα στο Ρίο» - εικόνα 3

Σημειώνεται ότι η ελληνική αποστολή ιστιοπλοΐας στο Ρίο απαρτίζεται από πέντε πληρώματα:

Βύρωνας Κοκκαλάνης: Κλάση RS:X Ανδρών
Παναγιώτης Μάντης / Παύλος Καγιαλής: Κλάση 470 Ανδρών
Γιάννης Μιτάκης: Κλάση Finn
Σοφία Μπεκατώρου / Μιχάλης Πατενιώτης: Κλάση Nacra 17
Αγγελική Σκαρλάτου: Κλάση RS:X Γυναικών

Kαθώς και από την παραολυμπιακή αποστολή – κλάση SONAR- με τους Βασίλη Χριστοφόρου/ Θεόδωρο Αλεξά / Αργύρη Νοτάρογλου

Η έκθεση είναι δωρεάν για το κοινό και θα διαρκέσει μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες: Γραμματεία ΝΟΕ:2104179730

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Μια συζήτηση με τον Πολ Όστερ

Με αφορμή τον θάνατο του Πολ Όστερ αναδημοσιεύουμε μια συνάντηση που είχαμε με τον συγγραφέα το 2014 με αφορμή την ομιλία του στη Στέγη Ωνάση. Σταρ της σύγχρονης λογοτεχνικής κοινότητας, ο Πολ Όστερ ήταν ένας προσηνής, ανεπιτήδευτος και χαμηλών τόνων άνθρωπος με απολύτως βιωματική σχέση με το γράψιμο.

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.

Το ΕΑΜ εγκαινιάζει τη νέα δράση "Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων. Μουσεία και Κοινωνία. Με το βλέμμα στο 2050"

Οι Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα επιχειρήσουν να δώσουν απάντηση σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στην διασύνδεση της κοινωνίας με τα μουσειακά ιδρύματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον 21ο αιώνα.