The Dark Tower

Απογοήτευση σε όλα τα επίπεδα, το Blu-ray δεν "σώζει την παρτίδα"

The Dark Tower

Σπάνια μία κινηματογραφική ταινία είχε τόσο μεγάλο ανυπόμονο κοινό έτοιμο να... πληρώσει όσο-όσο για να την δει (στο κάτω-κάτω αναφερόμαστε σε επτά βιβλίων έπος και την πλέον φιλόδοξη δουλειά στην καριέρα του Stephen King) και σπάνια η όποια αυτή ταινία κατόρθωσε να ανταποκριθεί σε αντιρεαλιστικά μεγάλες προσδοκίες, όμως ακόμη κι έτσι το The Dark Tower δυστυχώς έπεσε πάρα πολύ μακριά από τον στόχο του απλώς αξιοπρεπούς. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο επειδή δεν σέβεται σε κανέναν βαθμό το πρωτογενές υλικό του, αλλά κυρίως επειδή ως φιλμ αυτό καθ' αυτό δεν λειτουργεί σωστά σε κανένα επίπεδο. Το κακό μοντάζ και ο αφρόντιστος ρυθμός δεν μπορούν να καλυφθούν από τις φιλότιμες ερμηνείες των Elba και McConaughey ή από τα καλά ειδικά εφέ: το the Dark Tower με την προσέγγιση που ακολούθησε δεν μπορούσε να είναι ποτέ αληθινά καλή ταινία. Με αυτό ως δεδομένο οι οικιακές εκδόσεις ξεκινούν αμέσως-αμέσως με ντεζαβαντάζ αλλά οι εκδοχές σε Blu-ray/Ultra HD Blu-ray - στην ελληνική αγορά διατίθεται και μόνο του το πρώτο και το πρώτο με το δεύτερο μαζί - δεν βοηθούν τον εαυτό τους τουλάχιστον στον οπτικοακουστικό τομέα. Αυτός είναι απλώς καλός και στο πλαίσιο της εικόνας και του ήχου που περιμένει κανείς από τα δύο φορμά υψηλής και υπερυψηλής ευκρίνειας σήμερα, όχι κάτι αξιοσημείωτο.

The Dark Tower - εικόνα 1

Εκπληκτικά, τα extras είναι προσεγμένα κι ενδιαφέροντα (!), ειδικά για εκείνους κι εκείνες που έχουν διαβάσει τα βιβλία του King, αλλά φυσικά δεν μπορούν ν' αποτελέσουν από μόνα τους λόγο απόκτησης του Blu-ray ή του Ultra HD Blu-ray. Μία πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Sony και την κινηματογραφία του φανταστικού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021