American Made

Ευχάριστη έκπληξη από Cruise, εικόνα και ήχο, είτε σε "απλό" Blu-ray είτε σε Ultra HD

American Made

Η καριέρα του Tom Cruise δεν μπορεί να πει κανείς πως είχε και την... καλύτερη εξέλιξη ακριβώς την τελευταία δεκαετία - πολλές οι κακές επιλογές και ασφαλείς αλλά άνευρες ερμηνείες, λίγες οι εξαιρέσεις - όμως με την απόδοση του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα στο American Made, ο διάσημος ηθοποιός σχεδόν αποζημιώνει για όλες τις υπόλοιπες: αυτοαναφορικά εγωπαθής, ειρωνικός και τραγελαφικός μαζί, ο Cruise ενασρκώνει τον... wannabe έμπορο ναρκωτικών που "βρίθσκεται έξω απ' τα νερά του" και πληρώνει το τίμημα, άψογα. Η ερμηνεία αυτή περισώζει ένα φιλμ που χωρίς αυτήν την χαρισματική παρουσία στο κέντρο της θα περνούσε πιθανώς απαρατήρητη και την καθιστά σαφέστατα άξια θέασης. Η οικιακή έκδοση του American Made σε Blu-ray και Ultra HD Blu-ray πάντως (στην χώρα μας προσφέρονται στην ίδια συσκευασία) είναι ένας ακόμη λόγος για να μην το προσπεράσει κανείς: η εικόνα του και στις δύο εκδοχές είναι εντυπωσιακά καθαρή και λεπτομερής, υποβοηθούμενη και από την "στυλ live ντοκυμαντέρ" σκηνοθεσία του Doug Liman, ενώ ο ήχος αληθινά "δίνει ρέστα" τόσο με την κατευθυντικότητα των εφέ του ή το πέπλο περιβαλλοντικού ήχου που βρίσκεται γύρω από τον θεατή σχεδόν μόνιμα, όσο και με την διαυγή απόδοση των διαλόγων και την καλοδιαλεγμένη μουσική.

American Made - εικόνα 1

Στον τομέα των extras η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε κάτι εξόχως συναρπαστικό - ο σχολιασμός των συντελεστών και κάποιες "κομμένες" σκηνές είναι από τα συνήθη που βρίσκουμε πια σε πολλές παραγωγές - η αλήθεια όμως είναι πως το American Made δεν προσφερόταν ούτως ή άλλως για εντυπωσιακά πράγματα σε αυτόν τον τομέα. Αντιθέτως διεκδικεί τα χρήματα του κοινού βάσει προσεγμένου οπτικοακουστικού τομέα και της προαναφερθείσας έξοχης ερμηνείας τους Cruise, οπότε όσοι... πιστοί του ενός, του άλλου ή και των δύο, ξέρετε τί να κάνετε!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021