Halo Wars 2

Στρατηγική απολαυστική στο Xbox One, όχι τόσο αντιστοίχως σε PC

Halo Wars 2

Τίτλος στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο, τοποθετημένος στον κόσμο των διάσημων shoot' em up πρώτου προσώπου για Xbox, των Halo; Αρχικά ακούγεται ως κάτι με όχι πολλές πιθανότητες ν' αποδειχθεί κάτι ξεχωριστό και, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, το αρχικό Halo Wars ήταν ακριβώς αυτό: όχι κακό αλλά, ανάμεσα σε άλλα κορυφαία παραδείγματα του είδους, όχι ξεχωριστό. Η Microsoft ολοφάνερα πιστεύει πως η δυναμική της προσέγγισης αυτής άξιζε τουλάχιστον μία ευκαιρία ακόμη και με το Halo Wars 2, αποκλειστικό στο Xbox One και τους Η/Υ με Windows 10, δικαιώνεται: είναι μία παραγωγή που δεν αναπροσδιορίζει την κατηγορία της, αλλά προσφέρει διασκέδαση απλόχερα - αν ο παίκτης προτίθεται να κάνει ορισμένες παραδοχές. Η μεγαλύτερη από αυτές εντοπίζεται στο γεγονός ότι εν έτει 2017 το Halo Wars 2 ζητά από τους βετεράνους των τίτλων RTS να "γυρίσουν πίσω το ρολόι" στην εποχή των θρυλικών Command&Conquer όσον αφορά στο προσβάσιμο μα απλοϊκό στυλ παιχνιδιού. Δεν θα είχαμε παράπονο με αυτό, αλλά στο μεσοδιάστημα έχουμε δει περισσότερο ευέλικτους μηχανισμούς - κάποιους δε από την ίδια εταιρεία που ανέπτυξε το Halo Wars 2, την Creative Assembly. Ευτυχώς αυτό το στυλ παιχνιδιού επιτρέπει απολαυστικές συγκρούσεις σε περιβάλλον Δικτυακής συμμετοχής πολλών παικτών (multiplayer), ενώ ευπρόσδεκτο bonus είναι και η επιλογή συμμετοχής δύο παικτών συνεργατικά στο σεναριακό τμήμα.

Halo Wars 2 - εικόνα 1

Παράπονο δεν μπορούμε να έχουμε όσον αφορά στην παρουσίαση και στον οπτικοακουστικό τομέα, όπου το Halo Wars 2 είναι προσεγμένο, όπως επίσης και στον τομέα των επιλογών παιχνιδιού και του ελέγχου, που με το χειριστήριο του Xbox One είναι ακριβής και κατανοητός. Παράπονο δικαιούνται να έχουν οι PC gamers, ωστόσο, καθώς ο τίτλος είναι μεν χαρακτηρισμού Xbox Live Anywhere - στην ίδια τιμή τον αποκτά κανείς και στα δύο φορμά - όμως στην έκδοση για Windows το περιβάλλον χειρισμού κι επιλογών έχει μεταφερθεί... αυτούσιο σχεδόν, ενώ θα έπρεπε να είχε καταβληθεί πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια προσαρμογής στα δεδομένα των Η/Υ. Κατά συνέπεια το Halo Wars 2 μπορεί να προταθεί με σχετική ασφάλεια στους κατόχους Xbox One που θα ενδιαφέρονταν να ασχοληθούν με έναν ποιοτικό, σωστό τίτλο στρατηγικής σε αυτό το σύστημα, όχι το ίδιο εύκολα όμως στους κατόχους PC, οι οποίοι έχουν στην διάθεσή τους περισσότερες επιλογές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021