Demolition

Ταινία υποτιμημένη κι αξιόλογη, οικιακή εκδοχή τεχνικά τυπική

Demolition

Μία από τις περισσότερο υποτιμημένες ταινίες της περασμένης σεζόν δικαιούται να θεωρεί τον εαυτό της η συγκεκριμένη: κοινότυπο στο βασικό του θέμα αλλά εκκεντρικό όσον αφορά στο πώς το αναπαριστά, το Demolition συντρίβει τον πρωταγωνιστικό του χαρακτήρα και τον εξωθεί σε συμπεριφορά περίπου... ψυχωτική, μόνο και μόνο για να τον οδηγήσει στην επάνοδο με την βοήθεια μίας ανύπαντρης μητέρα και του γιού της, που αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα και με κάποιο μαγικό τρόπο "μοιράζουν το βάρος" στα τρία. Ο Jake Gyllenhaal στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι πολύ καλός, αποτελεσματικός στο επίπεδο του καταθλιπτικού και άριστα ευθυγραμμισμένος με το ύφος της σκηνοθεσίας, ενώ η Naomi Watts και ο Judah Lewis στους υποστηρικτικούς ρόλους συνεισφέρουν άριστα. Βάσει θεματολογίας δεν περιμένει κανείς από το Demolition να αναδείξει... φαντασμαγορικά τις δυνατότητες των Blu-ray στην οικιακή του έκδοση - οπότε, φυσιολογικά, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Η εικόνα δεν παύει, ωστόσο, να είναι όσο οξεία και λεπτομερής χρειάζεται ώστε να αποδώσει τις ερμηνείες και τα σκηνικά της ταινίας με ακρίβεια, ενώ ο ήχος συνοδεύει λειτουργικά με ικανοποιητική παρουσία και διαχωρισμό καναλιών. H επί τούτου μουντή παλέτα χρωμάτων του αρχικού φιλμ αποδίδεται άριστα, όπως και το προσεκτικά επιλεγμένο soundtrack. Χωρίς τεχνικές υπερβάσεις, με άλλα λόγια, ο οπτικοακουστικός τομέας του Demolition σε Blu-ray κινείται στο επίπεδο που μπορεί να απαιτήσει κανείς από φιλμ του είδους.

Demolition - εικόνα 1

Στον τομέα των extras η 20th Century Fox έχει αρκετή εμπειρία ώστε να μην μπει στον κόπο να... προσφέρει κάτι που δεν ζήτησε κανείς: τί παραπάνω να παραθέσουν οι παραγωγοί, δηλαδή, για μία δραματική ταινία με στοιχεία καθημερινά κωμικά, πέρα από αυτό που περιέχει ήδη το φιλμ; Extras λοιπόν δεν υπάρχουν και, κατά συνέπεια, δεν προσμετρώνται στην συνολική πρόταση του Demolition ως οικιακής αγοράς: αν σε κάποιον άρεσε η ταινία πολύ, είναι πιθανό να τόν ενδιαφέρει για την συλλογή του. Αν μία θέαση ήταν, από την άλλη, αρκετή... ο νοών, νοείτω!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021