Finding Dory

Όχι Nemo στη θέση του Nemo, σε Blu-ray απολαυστικό ούτως ή άλλως

Finding Dory

Δεν είναι εύκολο να βρει κανείς θεατή που έχει παρακολουθήσει το θρυλικό Finding Nemo της Pixar και δεν θυμάται την Dory, το ψάρι με την μικρής διάρκειας μνήμη που προσέφερε αρκετό από το γέλιο εκείνης της ταινίας - τί περισσότερο φυσικό, λοιπόν, από το να πρωταγωνιστήσει κάποια στιγμή στην δική της; Καλή η θεωρία, αλλά στην πράξη το Finding Dory αντιμετωπίζει δυσκολίες, περισσότερο σεναριακές και ροής, στην συνέχιση της "κληρονομιάς" του Nemo με τον ίδιο ποιοτικό τρόπο. Παρακολουθείται πολύ ευχάριστα, σαφέστατα "έχει τις στιγμές της" και τα μικρότερης ηλικίας παιδιά θα την αγαπήσουν, όμως το Finding Nemo είχε ομολογουμένως θέσει τον πήχυ πολύ ψηλά - μιλάμε βεβαίως και μία από τις ταινίες του Top 5 της Pixar - οπότε το Finding Dory περισσότερο το συμπληρώνει, παρά το διαδέχεται... με ό,τι αυτό σημαίνει. Η οικιακή εκδοχή της ταινίας κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά σε συνδυαστική έκδοση με το DVD και το Blu-ray στην ίδια συσκευασία. Για τα δεδομένα των DVD η εικόνα και ο ήχος που προσφέρουν δεν είναι καθόλου άσχημα - ο οπτικοακουστικός τομέας του Blu-ray όμως δεν είναι μόνο... φυσιολογικά κλάσεις ανώτερος, μα από τους καλύτερους που έχουμε συναντήσει τα τελευταία χρόνια σε παραγωγή του είδους. Η οξύτητα, η απίθανη λεπτομέρεια και τα λαμπερά χρώματα που χαρακτηρίζουν την εικόνα είναι απολαυστικά, ειδικά σε ικανό μέσο προβολής, ενώ ο ήχος είναι συγκλονιστικός στην αγγλική εκδοχή των καναλιών 7.1 και πάρα πολύ καλός στην ελληνική των καναλιών 5.1 (που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί αν ο θεατής προτιμά το ελληνικό σπικάζ που φιλοξενεί και πάλι τους Αθερίδη-Παπαδοπούλου). Είναι γνωστό σε όλους πως η Pixar συνηθίζει να προσφέρει αληθινά... δισκάκια-demo οπτικοακουστικής πανδαισίας με τις ταινίες της και το Finding Dory συμπεριλαμβάνεται σε αυτές.

Finding Dory - εικόνα 1

Η χρήση ενός DVD και ενός Blu-ray στην συσκευασία - και η έξοχη ποιότητα εικόνας/ήχου που χαρακτηρίζει και τα δύο - σημαίνει ότι πρακτικά... δεν υπάρχει χώρος για extras, οπότε αυτά περιορίζονται στο ταινιάκι μικρού μήκους που προβαλλόταν στα σινεμά πριν το Finding Dory (ονομάζεται Piper) και ένα σχολιαστικό ντοκυμαντέρ των συντελεστών. Το γεγονός αποδεικνύει, με τον τρόπο του, πως η συγκεκριμένη ταινία απευθυνόταν ούτως ή άλλως περισσότερο στις μικρές ηλικίες (που δεν... πολυενδιαφέρονται για τα extras προφανώς) και λιγότερο στο ενήλικο κοινό, όμως η σχετική αδυναμία δεν μειώνει την αξία του όλου πακέτου ακριβώς επειδή το ίδιο το Finding Dory είναι το είδος του φιλμ που τα παιδιά θα δουν ξανά και ξανά και ξανά. Ως τέτοιο, προτείνεται!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021