Magnificent 7

Μοντέρνο remake κλασικού γουέστερν, οικιακή έκδοση εντυπωσιακή

Magnificent 7

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς... σινεκριτικός για να βεβαιώσει πως τα western δεν είναι το πλέον εμπορικό είδος ταινίας - όχι μόνο τα τελευταία χρόνια, μα τις τελευταίες δεκαετίες - και πως αυτό από μόνο του περιορίζει τις πιθανότητες κυκλοφορίας ενός πολύ καλού τέτοιου. Ευτυχώς το Magnificent 7 είναι ακριβώς αυτό, κάτι που δεν "χρωστά" τόσο στο πρωτογενές υλικό όπου στηρίζεται - το εμβληματικό ομώνυμο western του John Sturges που, με την σειρά του, εμπνεύστηκε από το Seven Samurai του Akira Kurosawa - όσο στην αποτελεσματική σκηνοθεσία του, το ποιοτικό καστ του, καθώς και τον καλό ρυθμό και την προσεγμένη φωτογραφία του. Για τα στάνταρ των remakes, είναι ίσως το καλύτερο remake των τελευταίων σεζόν. Η κινηματογραφική παραγωγή ήταν αρκούντως υψηλού επιπέδου εξ αρχής, καμία απορία λοιπόν που η οικιακή εκδοχή του Magnificent 7 διεκδικεί περίοπτη θέση ανάμεσα στα western που μπορεί να βρει κανείς σήμερα σε Blu-ray. Έξοχη, συμπαγής και λεπτομερής εικόνα - συνοδευόμενη από εξαιρετικό ήχο με διαύγεια και κατευθυντικότητα - προσφέρει το είδος της συναρπαστικής οπτικοακουστικής εμπειρίας που συνδέει κανείς συνήθως με blockbuster φαντασίας και όχι με western! Ναι, είναι τόσο υψηλού επιπέδου - κάτι που ειλικρινά δεν περιμέναμε, εξ ου και η ευχάριστη έκπληξη που επεφύλασσε το Blu-ray... και για μας.

Magnificent 7 - εικόνα 1

Το ίδιο προσεγμένος, μάλιστα, εμφανίζεται και ο τομέας των extras: μίνι ντοκυμαντέρ για την σκηνοθεσία, την συνοδευτική μουσική, τον "βασικό κακό" της ταινίας, την χρήση των όπλων και άλλα, συνοδεύουν μερικές "κομμένες σκηνές", συνεντεύξεις συντελεστών, και άλλο υλικό. Τα περισσότερα από τα παραπάνω αξίζουν τουλάχιστον μίας θέασης. Συνολικά, με άλλα λόγια, απλώς δεν... είναι εφικτό να μην προτείνει κανείς την οικιακή έκδοση του Magnificent 7 για αγορά: για τους λάτρεις αυτού του είδους φιλμ είναι πρακτικά αυτονόητη, όμως οποιοσδήποτε φίλος ή φίλη μιας καλής περιπέτειας (ειδικά αν διαθέτει home cinema αξιώσεων) θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά την απόκτησή της. Το λιγότερο!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021