Devolo GigaGate

Τοπικό οικιακό δίκτυο σε ταχύτητες ενσύρματες, αλλά... ασύρματα!

Devolo GigaGate

Η οικιακή ασύρματη διασύνδεση παραμένει ένα από εκείνα τα προβλήματα της τεχνολογίας που δεν έχουν μία... "λύση για όλες τις περιπτώσεις" - όμως η νέα πρόταση της Devolo φτάνει πιο κοντά στην επίλυση του πιο σημαντικού τέτοιου προβλήματος περισσότερο από κάθε άλλο προϊόν μπορούμε να σκεφτούμε. Το GigaGate αποτελείται από δύο ασύρματες συσκευές που παίζουν τον ρόλο του πομπού και του δέκτη για την Δικτυακή σύνδεση του χρήστη: η μία συνδέεται στον router - οπουδήποτε κι αν βρίσκεται αυτός στο σπίτι - και η άλλη σε ένα καλά διαλεγμένο σημείο του σπιτιού, εκεί όπου βρίσκονται οι πιο πολλές συσκευές που χρειάζονται πρόσβαση στο Internet με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο. Το "κλειδί" βρίσκεται στην επικοινωνία της πρώτης συσκευής με την δεύτερη: επειδή αυτή γίνεται στην μέγιστη δυνατή ταχύτητα που είναι εφικτή αυτή τη στιγμή - ρυθμός μεταφοράς στα... 2 Gbps (!) ανάμεσά τους - οι συσκευές που συνδέονται ενσύρματα με την δεύτερη αξιοποιούν όλη την ταχύτητα σύνδεσης Ιnternet του σπιτιού, σαν να ήταν οι ίδιες συνδεδεμένες στον router. Για τους χρήστες που έχουν π.χ. καλής ποιότητας συνδέσεις ADSL, και φυσικά VDSL, αυτό σημαίνει πως ένα PS4 Slim/Pro, ένα Xbox One S, μία μοντέρνα smart TV, διάφορα media players και άλλες συσκευές θα έχουν Δικτυακή πρόσβαση στην μέγιστη ταχύτητα που χαρακτηρίζει τις εκάστοτε συνδέσεις τους. Καμία απώλεια λόγω αδύναμου σήματος, επειδή π.χ. ο router που προσφέρει ο εκάστοτε πάροχος με την συνδρομή στις υπηρεσίες του ως ασύρματο σημείο πρόσβασης δεν είναι και ό,τι καλύτερο ακριβώς.

Devolo GigaGate - εικόνα 1

Αν συνυπολογίσει κανείς σε όλα αυτά το γεγονός ότι με την πρώτη συσκευή GigaGate μπορούν να συνδεθούν έως και 8 δεύτερες ασύρματα, γίνεται σαφής η αξία του συστήματος της Devolo: σε σπίτια όπου δεν έχει γίνει πρόβλεψη για δομημένη ενσύρματη καλωδίωση - μέσω Ethernet σε όλα τα δωμάτια δηλαδή - το GigaGate μπορεί να την υποκαταστήσει χωρίς... σκαψίματα στους τοίχους ή ξηλώματα πατωμάτων. Με προτεινόμενη λιανική τιμή τα €229 για μία κύρια συσκευή GigaGate και μία δευτερεύουσα, λοιπόν, μια χαρά μάς ακούγεται η αποφυγή των εξόδων για τις σχετικές εργασίες - η δεύτερη, άλλωστε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η ίδια ως σημείο ασύρματης πρόσβασης για smartphones και tablets. Περισσότερες λεπτομέρειες και εντυπώσεις, στην αναλυτική μας παρουσίαση σύντομα!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021