Bot για τον Facebook Messenger από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

To πρώτο αεροδρόμιο στον κόσμο που υλοποιεί εικονικό "συνομιλητή" για χρήσιμες πληροφορίες

Bot για τον Facebook Messenger από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών - στου οποίου τους συνεργάτες ανήκει και το Αθηνόραμα - καινοτομεί για ακόμη μια φορά σε διεθνές επίπεδο εμπλουτίζοντας την ιδιαίτερα επιτυχημένη εφαρμογή ATH Messenger (στο Facebook και στο Twitter) με το πρώτο "ταξιδιωτικό" Facebook Messenger bot. Πρόκειται στην ουσία για ένα "έξυπνο πρόγραμμα" το οποίο απαντά άμεσα στις αναζητήσεις πληροφοριών του χρήστη, προσφέροντας ακόμη περισσότερες υπηρεσίες και στοιχεία σχετικά με τον ΔΑΑ, σε πραγματικό χρόνο!

Αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες που παρέχουν τεχνολογίες αιχμής στις Διαδικτυακές υπηρεσίες, οι χρήστες μπορούν πλέον εύκολα και άμεσα να εεπικοινωνούν με το "έξυπνο" αυτό bot, αποκτώντας online ενημέρωση καθ' όλο το 24ωρο για την πτήση που τους ενδιαφέρει, ειδικές προσφορές στα καταστήματα, δρομολόγια ΜΜΜ, υπηρεσίες στάθμευσης/e-parking στο αεροδρόμιο κ.α.

Για τη νέα αυτή υπηρεσία ο κ. Γιώργος Δημητριάδης, διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Συστημάτων Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΔΑΑ, δήλωσε: "Τα bots είναι προγράμματα που επιτελούν ένα συγκεκριμένο έργο με αυτοματοποιημένο τρόπο, χωρίς δηλαδή να είναι απαραίτητη η ανθρώπινη επέμβαση. Το ΑΤΗ Messenger Bot είναι μια εφαρμογή που θ' αλλάξει ριζικά τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα κινητά μας καθώς, όσο θα εξελίσσεται, τόσο θα μειώνεται η ανάγκη χρήσης πολλών διαφορετικών εφαρμογών. Με λίγες μόνο εντολές θα μπορούμε, μελλοντικά, να διεκπεραιώνουμε ο,τιδήποτε θέλουμε μέσω του Facebook Messenger".

"Στο αεροδρόμιο της Αθήνας επενδύουμε σημαντικά στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και για το λόγο αυτό ερευνούμε, επεκτείνουμε και δημιουργούμε νέες καινοτόμες υπηρεσίες. Το ATH Messenger bot είναι μία από αυτές: μία εφαρμογή που εκφράζει το πνεύμα της εποχής, μιας εποχής στην οποία ο κόσμος ζητά την ευκολία χρήσης στις υπηρεσίες, τις διαδραστικές δυνατότητες και την άμεση πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία".

Για να χρησιμοποιήσει κανείς το bot ΑΤΗ Messenger του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών δεν έχει παρά να ξεκινήσει μία συνομιλία στον Facebook Messenger με τον "χρήστη" @ATHMessenger. Για την επικοινωνία του κοινού με την υποστήριξη της εφαρμογής αυτής έχει δημιουργηθεί σχετική επίσημη σελίδα στο Facebook ενώ μία επίδειξη της λειτουργίας της μπορεί να δει κανείς σε αυτό το video του επίσημου καναλιού του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο YouTube.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021