Beauty Guide

Skin Savors: 5 κορυφαία συστατικά που σώζουν το ξηρό δέρμα

Από -

Και το προστατεύουν από την κακοκεφιά του χειμώνα, τον ξηρό αέρα και τις χαμηλές θερμοκρασίες.  Αναζητήστε τα σε προηγμένες καλλυντικές συνθέσεις.

Όταν ο χειμώνας δείχνει τα δόντια του, η λαμπερή και φρέσκια επιδερμίδα που είχαμε κατακτήσει μέχρι πρότινος, μάς λέει αντίο και την θέση της παίρνει η ξηρή, αφυδατωμένη και θαμπή όψη. Καθόλου καλά νέα για το δέρμα και την ψυχολογία μας. Ωστόσο, στο πλευρό μας έχουμε μερικά εξαιρετικά συστατικά με ευεργετική δράση τα οποία, σύμφωνα με τους καλύτερους δερματολόγους, φέρνουν στην επιφάνεια την παλιά, ελκυστική εικόνα της ενυδατωμένης και υγιούς επιδερμίδας.

1.Υαλουρονικό οξύ

Τα μόρια του υαλουρονικού οξέως μπορούν να συγκρατήσουν ποσότητα νερού έως και 1000 φορές το βάρος τους. Επομένως, είναι ευεργετικά και προσφέρουν άμεση ενυδάτωση. Μάλιστα, κάποιες καινούργιες μορφές και εξελιγμένες συνθέσεις ενθαρρύνουν την σύνθεση του υαλουρονικού οξέος που έχουμε φυσικά στον οργανισμό και το δέρμα μας, πράγμα που λειτουργεί σαν έξτρα bonus.

2. Κηραμίδια (ceramides)

Η ξηρή επιδερμίδα μπορεί να επωφεληθεί από τα κηραμίδια, τα οποία είναι φυσικά μόρια λιπιδίων που βρίσκονται στην κεράτινη στοιβάδα της επιδερμίδας. Ο κύριος ρόλος τους είναι να διατηρούν τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας και να ενδυναμώνουν τον επιδερμικό φραγμό από τις εξωτερικές επιθέσεις. Η παρουσία τους σε καλλυντικές συνθέσεις είναι σωτήρια για το δέρμα, καθώς ενισχύουν την ενυδάτωση και αποτρέπουν την ξηρότητα.

3.Γλυκολικό οξύ

Για να μπουστάρουμε την ενυδάτωση στο δέρμα μας, πρέπει απαραιτήτως να απαλλαγούμε από τα νεκρά κύτταρα της. Το γλυκολικό οξύ, το πιο δραστικό της ομάδας των AHA (άλφα υδροδυοξέων) διαλύει τα νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια της επιδερμίδας ενθαρρύνοντας την δημιουργία μιας νέας, λαμπερής και ομοιόμορφης σε τόνο επιδερμίδας. Επιπλέον, συμβάλλει στην βαθύτερη διείσδυση των υπόλοιπων ενεργών δραστικών συστατικών που ακολουθούν στα πλαίσια της τελετουργίας ομορφιάς.

4. Marula Oil

Αυτό το λαδάκι προέρχεται από τους καρπούς του δέντρου marula στην Νότια Αφρική. Καταρχάς, διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες στη σύστασή του χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C -4 φορές περισσότερη από το πορτοκάλι- και είναι αντιφλεγμονώδες. Με υψηλή συγκέντρωση σε λιπαρά οξέα που μιμούνται εκείνα που υπάρχουν φυσικά στην δερματική λιπιδική μεμβράνη της επιδερμίδας αποτελεί ένα εξαιρετικό ενυδατικό, μαλακτικό και θρεπτικό έλαιο προσώπου που προστατεύει από την ξηροδερμία. Είναι ελαφρύ, μη λιπαρό και απορροφάται γρήγορα και εύκολα. Βασική υποσημείωση ότι δεν φράζει τους πόρους!

5. Ουρία (Urea)

Αποτελώντας συστατικό του φυσικού ενυδατικού παράγοντα του δέρματος διαθέτει την εκπληκτική ικανότητα να δεσμεύει την υγρασία και να αυξάνει σημαντικά την ενυδάτωση της κεράτινης στοιβάδας έως και 48 ώρες. Επιπλέον, λειτουργεί και κερατολυτικά αντικαθιστώντας τις ανώτερες στοιβάδες του δέρματος. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και σε κρέμες σώματος, χεριών και ποδιών που αφυδατώνονται εύκολα και ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα τον χειμώνα.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης