Θέμα

Poupee: εκεί όπου η παιδικότητα βρίσκει την Ιθάκη της

Από -

Η αλήθεια είναι πως την πρωτογνώρισα πριν από πολλά χρόνια. Αν σήμερα συναντιόμασταν στο δρόμο σίγουρα δεν θα γνωρίζαμε η μια την άλλη. Ευτυχώς όμως η Poupee (κατά κόσμον Χριστίνα Μαθέα) δεν σταμάτησε να παράγει ρούχα με χαρακτηριστική τη σφραγίδα της. Κι έτσι την ξανά βρήκα. Σε νέο χώρο. Μητέρα σήμερα. Αλλά με ένα μαγικό τρόπο, ίδια.
Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Η Χριστίνα σε κερδίζει με τη πρώτη ματιά. Όχι μόνο με την ευγένεια της αλλά και με την αυθεντικότητα της. Όταν τη γνώρισα ασχολούταν ακόμη με performance και έφτιαχνε και τη δική της σειρά γυναικείων ενδυμάτων. «Από την αρχή ήταν σαν να σχεδίαζα για παιδιά, σε μεγαλύτερο νούμερο και με γυναικείες σιλουέτες».

Την ρωτάω: Τι σε έκανε να αλλάξεις και να καταλήξεις τελικά στο παιδικό ένδυμα ; «Ήταν έτοιμο, απλά πήγε στο σωστό μέγεθος. Νομίζω πως και η γέννηση του γιού μου (κι ας ακούγεται τετριμμένο) έπαιξε ουσιαστικό ρόλο. Πέντε μήνες μετά τη γέννηση του Μηνά το ήξερα, το είχα ανάγκη, το να δημιουργώ μόνο για παιδιά».
Διανύοντας τη Χάρητος δεν μπορεί να μην το προσέξεις. Αν και λίγα εκατοστά κάτω από το επίπεδο του πεζοδρομίου, λάμπει.
Ακόμη και τον χώρο της τον διάλεξε με το ένστικτό της (και δεν έπεσε έξω). Της έλεγαν πως δεν αξίζει, αλλά εκείνη ένοιωσε πως αυτός ο χώρος ήταν εκεί για εκείνη.

Μπαίνοντας στη μικρή μπουτίκ νοιώθεις σαν να περπατάς μέσα στις σελίδες ενός υπέροχα εικονογραφημένου παραμυθιού ή σαν να μπαίνεις στο κόσμο ενός παιδιού. Στα πρώτα δευτερόλεπτα χαλαρώνεις. Τα ρούχα της Χριστίνας, τα παιχνίδια όλα σε τραβούν μακριά από την πραγματικότητα της καθημερινότητας σε κάνουν να αναρωτιέσαι «Δεν θα ήταν πολύ ωραία να σκεφτόμουν σαν παιδί;»
Άραγε οι μικροί που κατεβαίνουν τα τρία σκαλάκια τι να προσέχουν; «Τα κορίτσια κολλάνε σε ό, τι γυαλίζει» μου λέει η Χριστίνα «αλλά και τα αγόρια. Ξέρεις τα παιδιά δεν έχουν τα δικά μας στερεότυπα. Ζουν σε ένα κόσμο φαντασιακό και έτσι και σκέφτονται».

Το παιδί που έχεις στο μυαλό σου όταν σχεδιάζεις πως είναι ; Τη ρωτάω «Ζωηρό. Αλητάκι. Φοράει μια tutu με μια φαρδιά μάλλινη ζακέτα. Κυλιέται στα χώματα με το «καλό» πουκάμισο. Είναι παιδί.
Στον τρόπο που σχεδιάζω με έχει επηρεάσει ο γιος μου και οι φίλοι του. Τους ακούω. Προσπαθώ να αφουγκραστώ και ονειρεύομαι τα θέλω τους».

Πρακτικά στον μικρό παράδεισο της Poupee θα βρείτε όλα όσα λατρεύουν τα μικρά παιδιά και μερικά ακόμη.
Ρούχα της ίδιας για ηλικίες από 3 μηνών έως 10 ετών, βαφτιστικά, παιχνίδια, πάνινες κούκλες Poupee, διακοσμητικά, μάσκες, accessories για πάρτι……
Στα μελλοντικά της σχέδια; Σκέφτεται να προσθέσει μια capsule συλλογή για μητέρες και παιδιά.
Tip: Αναζητήστε τα matching ρούχα για το παιδί και τη κούκλα του.
Stay tuned.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

  • ANASTASIA KIZIRIDOY πριν από 11 μήνες

    Που μπορώ να βρώ τα παιδικά ρούχα σας στη Θεσσαλονικη??/ Ευχαριστώ