Θέμα

HookonChic: Εσύ μπορείς να νοικιάσεις ένα φόρεμα με διάσημη υπογραφή ;

Από -

Η μόδα είναι συνυφασμένη με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Συνήθως, αυτό που συμβαίνει είναι να αποκτούμε ρούχα και αξεσουάρ, που επιλέγουμε έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια γκαρνταρόμπα που να καλύπτει τις καθημερινές μας ανάγκες ή να αγοράζουμε κάποια προϊόντα για να δημιουργήσουμε σύνολα για μια έκτακτη ανάγκη ή μια ιδιαίτερη εμφάνιση. Για τις περισσότερες από εμάς ο μεγαλύτερος ενδυματολογικός προβληματισμός επέρχεται με την παραλαβή της πρόσκλησης σε μια έκτακτη εκδήλωση. Το βασανιστικό ερώτημα του τι θα φορέσουμε σε ένα γάμο, σε ένα party γενεθλίων, την παραμονή των Χριστουγέννων και πολλά άλλα παρόμοια, ακολουθείται από ατελείωτες ώρες αναζήτησης του ιδανικού συνόλου.
Και τότε είναι που συνειδητοποιούμε πως η ανακάλυψη του τέλειου ρούχου που θα ανταποκριθεί στις πραγματικές μας φιλοδοξίες, ξεπερνά σε βαθμό δυσκολίας την επίλυση Sudoku για δυνατούς λύτες! Πως θα καταφέρουμε να συνδυάσουμε το περιορισμένο budget με το εξιδανικευμένο φόρεμα; Και τελικά, εμείς δεν θα καταφέρουμε ποτέ να κάνουμε αυτή τη grand εμφάνιση, παρφουμαρισμένες μέσα σε ένα φόρεμα με designer υπογραφή;

Μέχρι σήμερα τα ως άνω φάνταζαν μάλλον αδύνατα. Όχι πια! Σήμερα στην Ελλάδα λειτουργεί το Hook on Chic που έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα του ντυσίματος μας.
Τι είναι το Hook on Chic και γιατί είμαστε τόσο ευτυχισμένες που πλέον μια τέτοια επιχείρηση λειτουργεί και στην Ελλάδα;
Η ομάδα του Hook on Chic αποτελείται από τέσσερα άτομα με τελείως διαφορετικά backgrounds. Δεν έχουν όλοι σχέση με τη βιομηχανία της μόδας, αλλά όλοι τους ήθελα να δουν τον κλάδο αυτό μέσα από το δικό τους καινοτόμο πρίσμα. Συναντήσαμε τον Δημήτρη, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της επιχείρησης, που κατάφερε φυσικά να μας λύσει όλες τις απόρροιές.

Ποια είναι η ιδέα πίσω από το Hook on Chic;
Το Hook on Chic είναι ένας προορισμός, που επιτρέπει σε κάθε γυναίκα να έχει πρόσβαση σε φορέματα επώνυμων σχεδιαστών σε τιμή 10% από την τιμή πώλησής τους
Είναι μια online πλατφόρμα ενοικίασης επώνυμων φορεμάτων
Ενώ πολλές ανάγκες της καθημερινότητας, έχουν εξελιχθεί στον 21ο αιώνα, (μουσική, κινηματογράφος, μεταφορές, δωμάτια ξενοδοχείων) και έχουν αλλάξει το μοντέλο λειτουργίας τους (Spotify, Netflix, Uber, Airbnb) η ντουλάπα μας έχει μείνει πίσω! Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο, με το οποίο θέλουμε να αλλάξουμε την έννοια της ιδιοκτησίας. Ένα μοντέλο που να εστιάζει στην εμπειρία των προϊόντων, όχι στην κατοχή και να συμβαδίζει με τους καθημερινούς μας ρυθμούς.
-Πως αποφασίσατε να δημιουργήσετε αυτή τη πλατφόρμα ενοικίασης ενδυμάτων;
Βλέπαμε γυναίκες να έχουν γεμάτες ντουλάπες και να μην ξέρουν τι να φορέσουν, σε έναν γάμο ή μια εκδήλωση. Και σκεφτόντουσαν να αγοράσουν, ακόμη ένα φόρεμα, που τελικά θα το φορέσουν και αυτό μια με δυο φορές. Διαπιστώσαμε, έτσι, ότι υπάρχει ένα λογικό «κενό» στην μόδα. Οι γυναίκες θέλουν να φοράνε μοναδικά φορέματα επώνυμων σχεδιαστών και να δείχνουν υπέροχες, χωρίς να ξοδέψουν πολλά. Εμείς τους δίνουμε την δυνατότητα αντί να αγοράσουν κάτι fast fashion, να φορέσουν ένα πραγματικό επώνυμο φόρεμα αξιοποιώντας το μοντέλο της ενοικίασης.

-Πρόκειται για μια τακτική ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό, στην Ελλάδα θεωρείτε θα βρει ανταπόκριση και γιατί;
Νομίζω, έχει να κάνει περισσότερο με την αντίληψη των ανθρώπων, όσο αναφορά την ιδιοκτησία. Ζούμε σε μία εποχή με πληθώρα επιλογών σε όλους τους τομείς. Σαν αποτέλεσμα, οι «καινούργιοι» καταναλωτές εστιάζουν περισσότερο στην εμπειρία των προϊόντων όχι στην κατοχή. Γι’ αυτό και δημιουργήθηκε ο όρος share economy– access economy, όπου έχει βρει ανταπόκριση παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας.
Η ανταπόκριση που υπάρχει μέχρι τώρα, είναι μεγαλύτερη από ότι περιμέναμε. Περισσότερο από γυναίκες, που έζησαν ή σπούδασαν στο εξωτερικό και είναι εξοικειωμένες με το μοντέλο αυτό. Επίσης, τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, παρατηρείται το ότι οι γυναίκες έχουν αλλάξει τις αγοραστικές τους συνήθειες και πλέον πραγματοποιούν αγορές με βάση την ποιότητα και την χρησιμότητα. Έχουν κατανοήσει ότι το να αγοράσεις κάτι φθηνό για μία φορά, στο τέλος, το πληρώνεις ακριβά, γεμίζει η ντουλάπα σου με ρούχα και πάλι, δεν έχεις τι να φορέσεις.

-Περιγράψτε μας αναλυτικά τη διαδικασία που ακολουθεί ο πελάτης;
Μπαίνει στο HookonChic.com, διαλέγει το αγαπημένο του φόρεμα για κάθε περίσταση, το μέγεθος και την ημερομηνία παράδοσης και εμείς το στέλνουμε στην πόρτα του με courier. Το φόρεμα μπορεί να γίνει δικό σου, για 4 ή 8 ημέρες.
Μετά τη χρήση, το ρούχο τοποθετείται στη προπληρωμένη συσκευασία επιστροφής και το συνεργαζόμενο courier παραλαμβάνει το προϊόν από το χώρο του πελάτη. Εμείς αναλαμβάνουμε την καθαριότητα και την συντήρηση του φορέματος
Αν, παρόλα αυτά, παραλάβεις το φόρεμα, το δοκιμάσεις και δεν σου ταιριάζει σαν μέγεθος, μας το στέλνεις πίσω και σου επιστρέφουμε τα χρήματα.
Στην σελίδα μας θα βρεις πάνω από 40 σχεδιαστές, πάνω από 200 φορέματα, σε όλα τα μεγέθη. Από xxs μέχρι xxl.
Οι τιμές ξεκινάνε από 50€ και φτάνουν μέχρι 200€
Ένα φόρεμα Oscar de la Renta αξίας 1200€ μπορεί να γίνει δικό σας για 4 ημέρες, με 180€ Αλλά υπάρχουν και οικονομικότερες λύσεις όπως ένα φόρεμα Diane von Furstenberg αξίας 660€, που ενοικιάζεται στα 99€ ή ένα Halston Heritage αξίας 650€, που διατίθεται σε τιμή ενοικίου 75€

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.HookonChic.com
τηλ.: +302121050975

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης