#City Spot

Hallelujah: Μια παλιά φιλία μας προσφέρει τους δημιουργικούς καρπούς της

Από -

Λένε πως τα ωραία πράγματα κυκλοφορούν σε μέγεθος μικρό. Έτσι συμβαίνει και με το Hallelujah, το νέο shopping spot, που μόλις ανακαλύψαμε και δεν μπορούσαμε να το κρατάμε μυστικό.
Είναι αυτές οι βόλτες στα μικρά δρομάκια, που ξετυλίγονται μυστηριακά γύρω από τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης και που κρύβουν πολλά ακόμη μυστικά, έτοιμα να σε εκπλήξουν. Σε μια τέτοια διαδρομή συμπέρανα (και πάλι ) πως όσο βέρα Αθηναία και αν θεωρώ πως είμαι, πάντοτε θα υπάρχουν καινούρια πράγματα να μάθω, να γνωρίσω και να ανακαλύψω.

Εκεί λοιπόν, κοντά στο Σύνταγμα, βρήκα το Hallelujah. Μια tiny boutique, που δεν μπορεί παρά να σου τραβήξει τη προσοχή. Ένας χώρος που προέκυψε ως το επισφράγισμα στη δημιουργική ορμή μιας παλιάς φιλίας.
Το κατάστημα ξεκίνησε ως brand πριν από λίγα χρόνια, μέχρι που η εμπνεύστρια του συνάντησε τυχαία της παλιά της διπλανή.
«Με την Ελευθερία Δομένικου, δημιουργό και σχεδιάστρια του brand Hallelujah, ήμασταν φίλες και διπλανές στο γυμνάσιο. Συναντηθήκαμε ξανά πριν από 10 χρόνια, όταν άνοιξε το ατελιέ της στο Παγκράτι. Έγινα αμέσως μία από τις εκατοντάδες πιστές της πελάτισσες. Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε πριν από 6 χρόνια, όταν άνοιξα το αδελφάκι του Hallelujah στο κέντρο, θέλοντας να επεκτείνω την φίρμα με τον δικό μου πλέον τρόπο. Από τότε απολαμβάνουμε την διαδρομή. Αυτός άλλωστε είναι και ο τρόπος που λειτουργεί συνολικά το συγκεκριμένο brand», μου διηγείται η Φωτεινή.
Και συνεχίζει: «Το κατάστημα γεννήθηκε τον Μάιο του 2012. Με το κέντρο της πόλης να καίγεται και τα μαγαζιά να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, το Hallelujah ήταν σαν νεογέννητο σε καιρό πολέμου».

Η Φωτεινή έχει προϊστορία Οικονομική, οικογενειακή κληρονομιά το εμπόριο και μια δυνατή πίστη στην νέα ελληνική δημιουργικότητα και παραγωγή της μόδας. Με αυτά έφτιαξε το μίγμα του καταστήματος της. Άλλωστε η σκέψη της ήτανε το να δημιουργηθεί μια επιχείρηση που να συνδέει την ιδιαίτερη αισθητική προσέγγιση του στυλ, με την ποιότητα και που να μπορεί να φέρει τους σύγχρονους Έλληνες παραγωγούς σε επαφή με το κοινό, που αναζητά τα χαρακτηριστικά αυτά.

Η Φωτεινή μου εξηγεί τη φιλοσοφία του Hallelujah και τι θα πρέπει να σε κάνει να το αναζητήσεις;
«Σε μια εποχή όπου η υπερκατανάλωση γίνεται ιδεολογία το ζητούμενο ήταν ο χαρακτήρας. Και ο χαρακτήρας του Hallelujah είναι η ελληνικότητα. Αυτό δεν σημαίνει μόνο την προέλευση αλλά τον σεβασμό, το μέτρο, την αξιοπρέπεια, τη μοναδικότητα, τη μικρή κλίμακα, τη διαπροσωπική σχέση και την άλλη αισθητική ματιά. Τα προϊόντα μας έχουν DNA, αυτό του κατασκευαστή τους.
Ο πυρήνας του είναι λειτουργικά γυναικεία ρούχα σχεδιασμένα αφαιρετικά, με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ποιοτικές πρώτες ύλες. Αυτό είναι που δημιούργησε και μια άλλη σχέση με το κοινό που προτιμά να αγοράζει από εμάς. Είναι ένας κύκλος συναναστροφής και εμπιστοσύνης που μας διαμορφώνει».

Η αυθεντικότητα του καταστήματος επιβεβαιώνεται. Το επιχειρηματικό της τέκνο έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα κύκλο πιστών και επαναλαμβανόμενων πελάτων, που επιστρέφουν συχνά στον τόπο της καταναλωτικής τους εμμονής και μάλιστα όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό.
Το Hallelujah στέκεται κοντά αλλά πιο ήσυχα, σε ένα σημείο που δίνει χώρο και χρόνο στον επισκέπτη του να επιλέξει αυτό που χρειάζεται συνειδητά και απολαυστικά. Αποτελεί ένα προσωπικό κατάστημα του κάθε αγοραστή και αυτός ήταν και ο αρχικός στόχος.
Το σημείο επιλέχτηκε σχεδόν στρατηγικά «Η ατμοσφαιρική οδός Απόλλωνος βρίσκεται ακριβώς μεταξύ του κέντρου και της αγαπημένης Πλάκας. Είναι λοιπόν στο κέντρο αλλά και δίπλα σε μια πληθώρα μαγαζιών που είναι, κυριολεκτικά, το ένα δίπλα στο άλλο και δημιουργούν αναπόφευκτα μια καταναλωτική "ζαλάδα"».

Τι θα βρείτε στις κρεμάστρες και τις προθήκες του τη στιγμή που θα διαβείτε το κατώφλι;
«Εκτός από την δική μας συλλογή, θα βρείτε επιλεγμένα ρούχα και από άλλους Έλληνες σχεδιαστές.
Το brand Οfilia's φιλοξενείται σταθερά κάθε σεζόν. Εναλλάσσονται και άλλοι προμηθευτές που μας ταιριάζουν. Για παράδειγμα φέτος το χειμώνα θα έχουμε σχέδια από την συλλογή με prints της Klelias Andrali αλλά και εξαιρετικής ποιότητας πλεκτά από την επίσης ελληνική εταιρεία Arjuna.
Τα αξεσουάρ μας, κοσμήματα, τσάντες, μεταξωτά μαντήλια, t-shirts κλπ, επιλέγονται πάντα με κριτήριο την αρτιότητα σε ποιότητα και έμπνευση. Ενδεικτικά αναφέρω τους Lommer, Redo, Meet the cat, Misineza, Virginia Tzioti, Potnia, Sea you soon, Studiomateriality, Elia La Noir, L’anesse royale και πολλούς άλλους σχεδιαστές. Σταθερές και νέες συνεργασίες δίνουν πολλές επιλογές που πάντα διαφέρουν από την υπόλοιπη αγορά».

Αξίζει να αναφέρουμε πως η boutique πρόσφατα ανακαινίστηκε από την ομάδα του Μίλτου Κοντογιάννη «Studiomateriality» και το αποτέλεσμα, ένα pop χαρούμενο ξάφνιασμα, πραγματικά μας έχει συνεπάρει.
Σύντομα το Hallelujah θα αποκτήσει και το διαδικτυακό του αδερφάκι, ωστόσο εμείς θα σας προτείναμε να μην περιμένετε να το γνωρίσετε ψηφιακά, αλλά αν σας βγάζει ο δρόμος σας στο κέντρο, να του αφιερώσετε λίγα λεπτά από τη βόλτα σας.

Hallelujah Store :
Απόλλωνος 16 & Πατρώου 1, Σύνταγμα
τηλ. 210 3234891
Hallelujah Studio :
Αρχελάου 32, Παγκράτι
τηλ. 210 7235210
Facebook : Hallelujah ( https://www.facebook.com/hallelujahsocial/ )  

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης