Πρόσωπο

Fishbone Design: Αυτή είναι η ροκ πλευρά της Ελληνικής Μόδας

Από -

Την Γεωργία τη γνώρισα πριν από λίγα χρόνια. Η σύσταση είχε γίνει από κάποιον τρίτο και η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι τους λόγους και τις αιτίες που είχαν οδηγήσει στη τότε συνάντηση μας, θυμάμαι όμως την εντύπωση που μου έκανε από τη πρώτη στιγμή η δουλειά της. Το πάθος της για τα κοσμήματα, η σχεδιαστική και δημιουργική ορμή της.
Από τότε και μέχρι σήμερα παρακολουθώ τη πορεία της στενά. Έχω δει το brand της να μεγαλώνει, έχω δει την ίδια να γίνεται μαμά κι έχω χαρεί διαπιστώνοντας ότι η επιμονή και η συνεπής δουλειά μπορεί να οδηγήσει σε σπουδαία αποτελέσματα.
Για αυτό αποφάσισα να σας συστήσω τη Γεωργία και να σας παρουσιάσω το Fishbone design. Για να μπορέσετε κι εσείς να δείτε πως το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού design είναι ζωντανό και πολλά υποσχόμενο.

Πότε και πως ξεκίνησε η σχέση σου με τη μόδα;
Η έντονη ανάγκη μου για δημιουργικότητα και η αγάπη μου για τη μόδα με οδήγησε στο κόσμημα που θεωρώ απαραίτητο στοιχείο στην ολοκλήρωση κάθε εμφάνισης.
Ήταν αυτή η αγάπη μου για το κόσμημα, που με ώθησε στην ενασχόληση με τη δημιουργική προσέγγιση του αντικείμενου, που τελικά κατέληξε να γίνει και η βασική επαγγελματική μου δραστηριότητα.
Πάντα με ενδιέφερε ο χώρος της τέχνης, ακόμα και όταν δεν ασχολούμουν επαγγελματικά με αυτή, τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο μου τον αφιέρωνα στις εικαστικές δημιουργίες, για να μπορώ να εκφράζω τη δημιουργικότητα μου. Είχα δοκιμάσει πολλές εκδοχές της δημιουργικής έκφρασης μέχρι που συνάντησα το κόσμησα και εκεί «κλείδωσα». Μάλλον η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη.

Πως προέκυψε το όνομα «Fish Bone»;
Την εποχή που αποφάσισα να ασχοληθώ με τη νέα μου αγάπη - το κόσμημα - ήμουν ήδη στη σχέση της ζωής μου με το σύντροφό μου, που με στήριξε πολύ στο νέο μου εγχείρημα και με ώθησε να ασχοληθώ με αυτό, το επώνυμό του και πλέον και δικό μου, ήταν η έμπνευση για το όνομα της σειράς. Έτσι, απλά!

Τα κοσμήματα σου έχουν μια ιδιαίτερη φιλοσοφία και αισθητική. Εκφράζουν το προσωπικό σου γούστο ή η επιλογή έγινε για καθαρά εμπορικούς λόγους;
Εκφράζουν σίγουρα το προσωπικό μου γούστο. Πάντα βέβαια ενημερώνομαι και παρακολουθώ τις τάσεις της μόδας. Ένας δημιουργός οφείλει να ενημερώνεται και από εκεί και πέρα αποφασίζει τι του ταιριάζει αισθητικά και τι μπορεί να εντάξει στη δική του προσωπική έκφραση.
Στη δική μου περίπτωση οι λιτές γραμμές σε συνδυασμό με τις μοναδικές κοίλες σφυρηλατημένες επιφάνειες, που έρχονται και αγκαλιάζουν το σώμα, δίνουν στα κοσμήματά μου, μια chic και ταυτόχρονα glamour εμφάνιση, η οποία έχει αγαπηθεί από τον κόσμο, που έχει αγκαλιάσει το brand και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό.

Είσαι από τις πρώτες που εισήγαγε στην Ελληνική αγορά τα body-jewellery. Πόσο ανοιχτό και εκπαιδευμένο είναι το ελληνικό κοινό σε αυτές τις καινοτόμες προτάσεις;
Το ελληνικό κοινό θέλει να κάνει εντύπωση, θέλει να ξεχωρίζει. Όταν λοιπόν το προϊόν σου είναι καινοτόμο και εντυπωσιακό, όταν καταφέρνεις να δημιουργήσεις μια ξεχωριστή πρόταση, τότε το κοινό είναι πρόθυμο να εντάξει την γκαρνταρόμπα του.
Τι προτιμούν περισσότερο οι Έλληνες καταναλωτές;
Οι γυναίκες πάντα προτιμούν περισσότερο τα δαχτυλίδια, αλλά και τα ιδιαίτερα σκουλαρίκια τύπου Ear Cuff. Φέτος, εμπορικά για εμάς τα κολιέ με νομίσματα ήταν αυτά που κατέκτησαν τα σκήπτρα της πρωτιάς. Ωστόσο και τα μεταλλικά chokers, αλλά και τα θρησκευτικά σύμβολα, όπως ο σταυρός, βρίσκονται, για τον φετινό χειμώνα, στις κυρίαρχες προτιμήσεις των καταναλωτών.

Κάποια στιγμή έκανες και μια αντρική σειρά; Εξακολουθείς; Αλήθεια οι άντρες φοράνε αξεσουάρ;
Οι άντρες είναι πλέον πολύ ενημερωμένοι και ασχολούνται εξίσου δυναμικά με το θέμα μόδα και εμφάνιση. Σίγουρα το γυναικείο κόσμημα είναι πιο κοντά μου, αλλά και το αντρικό με «ιντριγκάρει» και συνεχίζω να το δημιουργώ, όποτε θεωρώ ότι θέλω να βάλω την πινελιά μου πάνω σε αυτό.

Μπορείτε να βρείτε τα κοσμήματα της Fishbone Design στο eshop: www.fishbonedesign.gr
Αλλά και στα συνεργαζόμενα καταστήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης