Ρωμανάκια (Τα)

Βέρο κρητικάκι, εξαιρετικά δημοφιλές. Ταπετσαρία αλά χωριό στη σάλα, πολλές παραδοσιακές συνταγές, από ωραία τραγανά καλτσούνια σε μπουμπουριστούς χοχλιούς, οφτά και αντικριστά και γρήγορο σέρβις. Το καλοκαίρι βγάζει τραπέζια στην πλατεία με τα πεύκα απέναντι ακριβώς από την... πόρτα του.

Διεύθυνση:

Tηλ:

Τιμές:

€25 - €28

Πληροφορίες:

Και μεσημ.

Σχετικά άρθρα

8 καφενεία και ταβέρνες που αγαπούν τους μεζέδες και την ελληνική κουζίνα

Γουστόζικα καφενεία και ταβέρνες-μεζεδοπωλεία που τιμούν την ελληνική κουζίνα αναβιώνοντας παραδοσιακά εδέσματα ή προσθέτοντας λεπτές ανανεωτικές πινελιές στα κλασικά για κρασο-ουζο-τσιπουροποσίες περιωπής.

27/09/2023

"Τα Ρωμανάκια": Η Κρήτη περνάει πάντα από το στομάχι

Είναι ένας από τους σταρ της πλατείας Κοραή, καθώς εδώ και χρόνια κρατάει ψηλά την ποιότητα του κρητικού γαστρονομικού πλούτου και ακόμα ψηλότερα την αυθεντική φιλοξενία.

Τα Ρωμανάκια: Για ντάκο και στάκα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αγία Παρασκευή!

Πάνω στην Πλατεία Κοραή σας περιμένουν στρωμένα τα τραπέζια, υπό τους ήχους ξέφρενων λυράρηδων, αφού η κουζίνα στα «Ρωμανάκια» έχει πάρει ήδη φωτιά.  

Delivery με θέμα: Ελληνική βραδιά γεμάτη νοστιμιά

10 αγαπημένα στέκια από το κέντρο της πόλης ως τα βόρεια και τα νότια προάστια μας ανοίγουν την όρεξη για σπιτικά τραπέζια φορτωμένα με προχωρημένους ελληνικούς μεζέδες, εκλεκτά μαγειρευτά αλλά και σπέσιαλ κρητικές γεύσεις.

Ατόφια κρητική νοστιμάδα στα «Ρωμανάκια»

Οφτό (αντικριστό), σταμναγκάθι ζεματιστό, χοχλιοί μπουμπουριστοί... Η κρητική ταβέρνα της Αγίας Παρασκευής μας μυεί στις αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις της Μεγαλονήσου.

Τα αντικριστά της πλατείας

Σε μια κρητική ταβέρνα της Αγίας Παρασκευής κόβουν το αρνί σε μεγάλα κομμάτια -«γουλίδια» τα λένε στη Μεγαλόνησο- και τα σιγοψήνουν, περιμετρικά τοποθετημένα, στην ειδική αντικριστιέρα.