Abreuvoir (L’)

Λινά, κολλαριστά τραπεζομάντιλα, επάργυρα κηροπήγια, cloches και χαρακτηριστικός γαλλισμός στην κουζίνα: steak tartare, σαλιγκάρια Βουργουνδίας, entrecotes, πάπια με πορτοκάλι και crepes Suzette δίνουν τον γευστικό τόνο, με το επαρκέστατο, τελετουργικό σέρβις και την εκτενή λίστα κρασιών να συμπληρώνουν την εικόνα ενός ρεστοράν που εκπροσωπεί ακατάβλητα την cuisine francaise από το 1965. Στην κλασικά πολυτελή σάλα και απέναντι, στα φερ φορζε κάτω από τις μουριές, συναντά κανείς πιστούς όλων των ηλικιών.

Διεύθυνση:

Tηλ:

Τιμές:

€55 - €65

Πληροφορίες:

Και μεσημ. Κλειστά Δευτ.

Σχετικά άρθρα

Πού πίνει και τρώει τώρα το Κολωνάκι

Η πλήρης και updated λίστα με τα εστιατόρια και μπαρ για κάθε διάθεση σε μία από τις διαχρονικά δημοφιλέστερες γειτονιές της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/11/2023

Τρώγοντας και πίνοντας στο μικρό Παρίσι των Αθηνών

Εστιατόρια, μπαρ και όλα τα υπόλοιπα μέρη που φέρνουν κάτι από γαλλική κουλτούρα στα γευστικά δρώμενα της πόλης.

L’Abreuvoir

Δεν επιβιώνει απλώς αλλά υψώνει υπερήφανα το παράστημά του στο πέρασμα του χρόνου το γαλλικό εστιατόριο-θεσμός του Κολωνακίου, που μας μυεί εδώ και 54 χρόνια στις κλασικές τρικολόρ γεύσεις.

Goût de France| Η άνοιξη μπαίνει γαλλικά

Tην Τετάρτη 21/3 χιλιάδες σεφ αποτίνουν φόρο τιμής σε μια κουζίνα που σφράγισε την εξέλιξη της μαγειρικής τέχνης, στρώνοντας ένα μεγάλο γαλλόφωνο τραπέζι που εκτείνεται σε πέντε ηπείρους.

L’Abreuvoir

Αξιόπιστη μεταφορά του γαλλικού bistrot-restaurant, συνεχίζει σε πείσμα του χρόνου, από το 1965, μια επιτυχημένη γευστική πορεία με προσήλωση στην παραδοσιακή γαλλική κουζίνα.

L’Abreuvoir

Ένα εμβληματικό εστιατόριο της Αθήνας διατηρεί την αύρα και τη γοητεία της ατμόσφαιράς του, αλλά η κουζίνα του, δυστυχώς, είναι πολύ πεσμένη εν συγκρίσει με το παρελθόν.

9 ιστορικά εστιατόρια της Αθήνας

Θα έπρεπε να ανακηρυχτούν τιμητικά διατηρητέα αυτά τα εστιατόρια που συνεχίζουν απτόητα τη γευστική τους διαδρομή κι εκφράζουν διαχρονικά και ολοζώντανα την ψυχή της πόλης.