Δουράμπεης

Φρέσκο ψάρι, με σωστό τηγάνι και σχάρα, συν μια μεγάλη ποικιλία από όστρακα, σερβιρισμένα στην αρκετά περιποιημένη σάλα με τις αναφορές στην ιστορία της περιοχής και σε μια βεράντα που βλέπει στο δρόμο και στο μικρό κανάλι-αραξοβόλι. Κλασική –κλασικότατη– η συνταγή μιας από τις διασημότερες ψαροταβέρνες της Αττικής, στη στροφή προς το Μικρολίμανο, η ιστορία της οποίας κρατάει από το 1932.

Διεύθυνση:

Tηλ:

Τιμές:

€45 - €55

Πληροφορίες:

Και μεσημ.

Σχετικά άρθρα

Για ψάρι στο Μικρολίμανο

Λίγο προτού ξεκινήσουν τα προγραμματισμένα έργα ανάπλασης, κατηφορίζουμε σε ένα από τα πλέον χαρισματικά θαλασσινά σημεία της πρωτεύουσας και απολαμβάνουμε –τι άλλο;– φρέσκο ψάρι από τους μαέστρους του είδους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
06/09/2019

Δουράμπεης

Η πιο ιστορική κι εμβληματική ψαροταβέρνα της Ελλάδας συνεχίζει σταθερά στο δρόμο της ποιητικής ψαροφαγίας και φιλοξενίας.

Ωμό: οι διαφορετικές όψεις μιας τάσης που (δεν) ψήνεται

Η επέκταση των ταρτάρ, των καρπάτσιο, των σεβίτσε και των παραλλαγών τους, που πλέον σε αρκετές περιπτώσεις τα βρίσκεις όχι μόνο στα εστιατόρια αλλά και στις ταβέρνες, δείχνει ότι εξοικειωνόμαστε όλο και περισσότερο με την ιδέα του κρέατος ή του ψαριού χωρίς το άγγιγμα της φωτιάς.

9 αγαπημένα πιάτα... υπό εξαφάνιση!

Νοστιμιές απειλούμενες από τη λήθη επειδή στις πόλεις αλλάζουνε... τα ήθη. Εισάγοντας την έννοια της γαστρονομικής οικολογίας, αποτίνουμε φόρο τιμής στη χάρη τους και προσπαθούμε για τη διάσωση και τη διάδοσή τους. Ποτέ δεν είναι αργά...

Παρουσίαση: Δουράμπεης

Ογδόντα ετών μαγαζί (1932) και απ’ ότι φαίνεται καλά κρατεί. Δεν ξέρω τι γίνεται τις καθημερινές αλλά τα Σαββατοκύριακα, που και έχω την πολυτέλεια να κατεβαίνω πότε – πότε στο Μικρολίμανο ο Δουράμπεης έχει κόσμο. Ακόμα και τώρα την περίοδο της κρίσης. Οι λόγοι αρκετοί.

Δουράμπεης

Όταν έχεις ιστορία από το 1932, αναγκαστικά θα αναμετρηθείς και με τον εαυτό σου, και με το αποθεματικό αναμνήσεων όσων επιστρέφουν. Κι είναι πολλοί. Η γοητεία της κλασικής γεύσης, αλώβητη εδώ, φλερτάρει και λίγο με το καινούργιο σε ανανεωμένο περιβάλλον.