Βόλτα

Ο Ξενοφώντας, που θα τον δείτε στη σάλα κι η Ελισάβετ, που έχει αναλάβει την κουζίνα, έστησαν αυτό το ζεστό, φιλικό μεζεδο-στέκι στα Κάτω Πετράλωνα. Είναι βαμμένο με χαρούμενα χρώματα, με τα πουά και τα καρό του, και παλιά τυπογραφικά στοιχεία που παίζουν... σκραμπλ στα ράφια. Στα πιάτα, που έχουν σπιτική χροιά κι αντλούν υλικό από την ελληνική παράδοση, ιδίως στις εναλλασσόμενες επιλογές ημέρας, έχει βάλει το χεράκι της η Μαρία Διακάτου. Κάθε Κυρ. live με ρεμπέτικα και σμυρνέικα.

Διεύθυνση:

Tηλ:

Τιμές:

€20 - €25

Πληροφορίες:

Σάβ., Κυρ. & μεσημ. Κλειστά Δευτ.

Σχετικά άρθρα

Iδέες για μπακαλιάρο σε urban περιβάλλον

25η Μαρτίου στην πόλη και αναζητούμε ξεχωριστές διευθύνσεις για να απολαύσουμε το πατροπαράδοτο έδεσμα της ημέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
22/03/2019

7 στάσεις για νηστίσιμες νοστιμιές

Μοσχοχτάποδα με κοκκάρια, χορτόπιτες, λουκουμάδες, σαλιγκάρια με φασκόμηλο και άλλα πολλά, όλα νηστίσιμα. Αυτά τα μαγαζιά συντάσσονται πρόθυμα κάτω από τη σημαία της Σαρακοστής. Δείτε ποιος φτιάχνει τι.

13 νόστιμες προτάσεις για την Καθαρά Δευτέρα

Πολλές κουζίνες της πόλης θα τηρήσουν τις παραδόσεις σφυρίζοντας, καθεμία με το δικό της στιλ, την έναρξη της Σαρακοστής. Αφού πετάξετε το χαρταετό σας λοιπόν, μπορείτε να κάνετε μια στάση…

Πετράλωνα Άνω (και) Κάτω: 8 νόστιμες στάσεις

Εδώ χοχλιοί, εκεί pad thai, παραπέρα κατσικάκι με λευκό κρασί, μέλι και άγριο θυμάρι, μοιρασμένα στις δύο όχθες των γραμμών του ηλεκτρικού.

Βόλτα με μπουρεκάκια συριανά και λαγωτό

Όταν ο Ξενοφώντας και η Ελισάβετ συνάντησαν μια μαγείρισσα που αγαπά να ψαχουλεύει τα αρχεία της παράδοσης.

«Βόλτα» με Βιδιανό και Κοτσιφάλι

Γεύση από Κρήτη την Πέμπτη 2/11 στο εστιατόριο των Πετραλώνων, που γεμίζει τα ποτήρια του με δύο κρασιά του οινοποιείου Στραταριδάκη.

Kλείσε online τραπέζι για την παρέα μέσω του «α»

Αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και θέσεις στο θέατρο ή σε κάποια συναυλία κλείνεις μέσω internet, κλείσε λοιπόν και τραπέζι για φιλική μάζωξη ηλεκτρονικά, μέσω της online πλατφόρμας κράτησης του «α». Ιδού έξι μοντέρνες ταβέρνες και μεζεδοπωλεία για να πάρεις ιδέες.