Pink Flamingo

Τρεις εκδοχές dim sum (dumplings ατμού) κι ένα bao bun, του οποίου η γέμιση αλλάζει κάθε εβδομάδα, στο λιλιπούτειο ασιατικό streetfood στέκι του Βασίλη Καλλίδη, που βγάζει τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο κι έχει και μια μικρή σάλα στον επάνω όροφο. Όλα φτιάχνονται στο δικό του εργαστήριο από φρέσκα ελληνικά υλικά, μπορείς να τα συνοδεύσεις με κινέζικη μπίρα, ενώ υπάρχει και παγωτό βανίλια σε ξυλάκι, άμα θελήσεις κάτι γλυκό στο τέλος.

Διεύθυνση:

Tηλ:

Τιμές:

€15 - €18

Πληροφορίες:

Και μεσημ.

Σχετικά άρθρα

Τρώγοντας στη (χρυσή) Σκούφου

Το μικρό δρομάκι ανάμεσα στην αθηναϊκή Chinatown και την Πλάκα παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια έντονο γευστικό ενδιαφέρον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/10/2023

Πού να πάω για αστεράτα bao buns;

Το τυροπιτάδικο της γειτονιάς ίσως να είναι πια το μόνο μέρος όπου δεν έχουν τρυπώσει ακόμη αυτά τα αφράτα ασιατικά ψωμάκια ατμού, όμως το ότι τα βρίσκουμε παντού, δεν σημαίνει ότι όλα τα bao buns είναι ίδια. Σ’ αυτές τις 4+1 διευθύνσεις θα τα απολαύσετε όπως τους πρέπει, σε κλασικές, ή μοντέρνες εκδοχές.

Streetfood: Τα γευστικά trends της δεκαετίας, που μας έβγαλαν στο δρόμο

Η επέλαση της πίτσας αλλά και οι ολοένα ευρύτεροι ethnic ορίζοντες της πόλης ήταν οι τάσεις που έντυσαν τις βόλτες μας στη δεκαετία που κλείνει, αποδεικνύοντας ότι το streetfood, εκτός από ανερχόμενη γαστρονομική τάση, είναι και ο πιο fun τρόπος να γνωρίσουμε τη γευστική ταυτότητα της Αθήνας.

Η Σκούφου είναι ο νέος hot δρόμος του κέντρου: 5 must στέκια

Νόστιμη βόλτα βήμα βήμα στο πιο ατμοσφαιρικό δρομάκι της Πλάκας.

Bao buns, τα ασιατικά ψωμάκια ατμού που έγιναν trend

Στην Αθήνα βρέχει bao. Διερευνούμε γιατί αυτά τα αφράτα γεμιστά ψωμάκια που χωράνε στη χούφτα σου κυκλοφορούν στην πόλη σε όλο και περισσότερες εκδοχές και τείνουν να γίνουν γευστική... εμμονή.

Τo ροζ φλαμίνγκο του Βασίλη Καλλίδη

Τα dim sum πρωταγωνιστούν στο λιλιπούτειο «Pink Flamingo» που ανοίγει τα φτερά του στο κέντρο.