Με το κρασί "Salto Wild Yeast" κάνεις σαρακοστιανό "σάλτο" στο τραπέζι!

Το Κτήμα Σκούρα “στρώνει” σαρακοστιανό τραπέζι με το κρασί “Salto Wild Yeast” να σερβίρει τις πιο ωραίες και πηγαίες παρέες.

Salto

Σάλτο λοιπόν προς την Σαρακοστή! Μία περίοδος που φλερτάρει με διαφορετικές διατροφικές συνήθειες συνεπώς και με διαφορετικές γαστρονομικές επιλογές οι οποίες φυσικά  θέλουν την ιδανική τους συντροφιά η οποία δεν είναι άλλη από ένα κρασί.

Ένα κρασί όμως εκφραστικό, πηγαίο που να μιλάει απευθείας στις μεγάλες παρέες, φιλικό, ξεχωριστό για να είναι ο πρωταγωνιστής μαζί με σένα σε ένα σκηνικό που η φύση "ρέει” άφθονα. Όπως άφθονα θα ρέει και η ετικέτα που θα επιλέξεις για να παντρέψεις είτε μεγάλα τσιμπολογήματα είτε αγαπημένα γεύματα της Σαρακοστής δίπλα στη θάλασσα ή στα ορεινά.

Εσύ άλλωστε θα βρεις την τοποθεσία εμείς σίγουρα θα φτιάξουμε το τραπέζι το οποίο απαιτείται να είναι κόζι και γαστρονομικό. Να συνοδεύεται από ευχάριστες γεύσεις που εκτοξεύουν συναισθήματα αλλά και από αρώματα που έχουν νοσταλγία και μοναδικότητα.

Το Κτήμα Σκούρα με μία ιστορία και παράδοση μακρά από το 1986 βρίσκεται μέσα στη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, στην ΠΟΠ Νεμέα προσφέροντας μέχρι σήμερα κρασιά υψηλής ποιότητας ικανά να χαρίσουν δυνατές συγκινήσεις αλλά και οινοτουριστικές εμπειρίες premium και βιωματικές που ο επισκέπτης θα θέλει να πραγματοποιεί ξανά και ξανά.

Με την Σαρακοστή να είναι προ των πυλών, εσύ και οι αγαπημένοι σου έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μέσα σε αυτή την περίοδο και όχι μόνο, ένα κρασί που θα γίνει το δικό σου οινικό "ορόσημο” σε κάθε τραπέζι. Είναι το  "Salto Wild Yeast” από μία ποικιλία που αν δεν την γνωρίζεις ήρθε η ώρα να την μάθεις. Ένα λευκό κρασί από 100% Μαυροφίλερο το οποίο ευδοκιμεί στη περιοχή της Μαντινείας δίνοντας αυτό το κάτι  ξεχωριστό.

Και δεν είναι ξεχωριστό μόνο λόγω της φρεσκάδας και της υπέροχης ποιότητας του αλλά και για κάτι άλλο! Πρόκειται για μία γηγενής ποικιλία της Πελοποννήσου η οποία προέρχεται από τους πιο αρωματικούς κλώνους του Μοσχοφίλερου και έχει την δυναμική να κάνει το άλμα αυτό που της αξίζει. Για αυτό και οι αμπελουργοί & οινοποιοί του Κτήματος Σκούρα την ερευνούν και την βγάζουν μπροστά, επιμένοντας με πάθος και αφοσίωση να την αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο. Αυτή η συνθήκη από μόνη της περικλείει ένα μεγαλύτερο συναίσθημα που εκτοξεύει το "Salto Wild Yeast” ακόμα περισσότερο.

Salto Κτήμα Σκούρας

Νευρώδες και φίνο ταυτόχρονα με ανθικό πλούτο και πολυπλοκότητα συγκινεί με μία μοναδική οξύτητα αλλά και μία μεταλλικότητα που προκαλεί σαγήνη. Με τα πλούσια αρώματα από τριαντάφυλλο, γιασεμί, γλυκολέμονου, lime, γκρέιπφρουτ αλλά και λουίζας να προσφέρουν μία δυνατή μύτη αλλά και ένα στόμα καθαρό με φρεσκάδα και δροσιά που αποζητάς σε κάθε γουλιά σου. 

Αξίζει να πούμε πως το Μαυρoφίλερο ζυμώνει με άγριες ζύμες και ο λόγος της επιλογής αυτής ήταν η επίτευξη της άριστης έκφρασης των αρωμάτων της ποικιλίας και η ενίσχυση της εξέλιξης του κρασιού μέσα στη φιάλη.

Tο γευστικό πάντρεμα με το συγκεκριμένο κρασί θα αποτελέσει ένα εκπληκτικό γαστρονομικό παιχνίδι καθώς μπορεί να συνδυαστεί με οστρακοειδή όπως κυδώνια, γυαλιστερές, στρείδια, μύδια και πετροσωλήνες αλλά και πράσινες σαλάτες όλο δροσιά. Στην γευστική ατζέντα συμπεριλαμβάνονται τα ζυμαρικά με θαλασσινά ενώ λόγω της οξύτητας του ταιριάζει με  τηγανητά ψάρια όπως  μπαρμπούνι και γλώσσα αλλά και πλάι σε ένα πικάντικο και αρωματικό ceviche λαβράκι.

Με το "Salto Wild Yeast” η Σαρακοστή έχει γεύση & γουλιά…όνειρο!

www.skouras.gr | facebook: Domaine Skouras | instagram: @domaineskouras | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2751 023688

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".