Εστιατόρια

Τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας είναι εδώ! Δες κριτικές, το μενού και τις κουζίνες τους και αποφάσισε πού θα πας για φαγητό

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

Περισσότερα

Around the table: Μία από τις κορυφαίες foodie εμπειρίες της Αθήνας

Το Around the Table επιστρέφει, με 40 αγαπημένα εστιατόρια της πόλης να στρώνουν τραπέζι και να σερβίρουν 40 ειδικά σχεδιασμένα menus, εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα, από τις 9 έως τις 30 Νοεμβρίου.

Πώς χτίστηκε η αθηναϊκή εστιατορική σκηνή

Πρόσωπα, τάσεις, μαγαζιά και παράγοντες που συνέβαλαν ώστε σήμερα να τρώμε καλύτερα από ποτέ στα εστιατόρια της πόλης.

Pierre Gagnaire, πόσο διαφορετικό από τη γαστρονομία είναι το να κάνεις σινεμά;

Ο πιο εστέτ και εικονοκλάστης εμβληματικός σεφ της Γαλλίας, συμμετέχει στην εξαιρετική γαστρονομική ταινία "Στη Φωτιά" παίζοντας και επιμελούμενος εκ του σύνεγγυς όλες τις μαγειρικές της λεπτομέρειες. Μιλάει στο Αθηνόραμα για την ταινία και το σημερινό status της γαστρονομίας.

Τα νέα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

5 φρέσκα μέρη που αναθερμαίνουν το ενδιαφέρον για την απολαυστικά οικεία γευστική κουλτούρα της Μπότας.

Πού θα πιεις και πού θα φας μετά τον Μαραθώνιο

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για την 12η ημέρα του Νοεμβρίου, μετά το σημαντικό αθλητικό event.

'Ortsag': Τι εννοείς fine street food σεφ;

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης άνοιξε το νέο του εστιατόριο και παρουσιάζει μία διαφορετική εκδοχή του γρήγορου φαγητού.

Street food στην Αθήνα: Προτάσεις για νοστιμιά από… χέρι που πρέπει να δοκιμάσετε

Από burgers και hot dogs μέχρι tacos, noodles και poke bowls, το έξυπνα καρυκευμένο παλμαρέ του street food αθηναϊκού χάρτη τα έχει όλα.

Γράμμα από ένα κρασί που ανοίγει νέες γευστικές σελίδες

Το Λευκό Γραμμα Boutari συνοδεύει το ιδανικό γευστικό ταίρι στο εστιατόριο "Mαύρο Πρόβατο" στο Παγκράτι.

Νοέμβριος στο 'La Suite Lounge'

Beaujolais Nouveau, Thanksgiving και Black Friday σε ένα από τα πιο προνομιακά εστιατόρια της Αθήνας.

"Στη Φωτιά" λάχανα, ψάρια, αστακοί και πουλάδες γίνονται άξιοι συμπρωταγωνιστές

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος γράφει για ένα σινε – γαστρονομικό menu degustation που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε!

Φωτεινή Παντζιά, τι είναι αυτά τα νέα εστιατόρια σε Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και Θησείο;

Η γυναίκα πίσω από τα φαβορί του Κέντρου "By the Glass" και "Cardinale", μας μιλά για τα δυο νέα της εστιατόρια, το "Oh Dio!" του Θησείου και το "agora N" του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αλλά και για τον τρόπο που έχει δει το κέντρο της Αθήνας να ανθίζει, επιχειρώντας σε αυτό για κάτι παραπάνω από μια δεκαετία.

Η Σταυριανή Ζερβακάκου αναφωνεί "Oh! Dio"

Η ταλαντούχα Μανιάτισσα σεφ επιστρέφει στην Αθήνα για να επιμεληθεί την κουζίνα του νέου γευστικού spot της Φωτεινής Παντζιά ("By the Glass") και να σερβίρει φρέσκια ελληνικότητα με εποχικό στίγμα στον πεζόδρομο της Αδριανού, ενώ στα σκαριά έχει και δεύτερο project.

Σκουτάρι. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο: Η ασπίδα της υγείας μας

Τα δεκάδες βραβεία του και, βέβαια, ο πολύπλοκος και απόλυτα ισορροπημένος χαρακτήρας του πιστοποιούν το Scoutari ως ιδανικό σύντροφο της ποιοτικής ελληνικής γαστρονομίας.

S. Pellegrino: Μάς υποδέχεται στο "Προς Κορινθίους"

To εστιατόριο "Προς Κορινθίους" σερβίρει πιάτα όπου τα τοπικά προιόντα της Ιταλίας συναντούν τα κορινθιακά στήνοντας μωσαϊκό παράδοσης πολιτισμών.

Η Φάρμα πίσω από το "πράσινο αστέρι" Michelin του "Delta restaurant"

"Επίσημη πρώτη" παρουσίαση της Φάρμας στα Μεσόγεια, που τροφοδοτεί το εστιατόριο "Delta" και τον όμιλο Δειπνοσοφιστήριο με προϊόντα 100% οργανικής καλλιέργειας.