Χρυσοί Σκούφοι 2012: Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Οι πρώτες θέσεις των δύο κατηγοριών δεν επεφύλασσαν εκπλήξεις για φέτος. Τόσο η «Σπονδή» όσο και το «Βαρούλκο» διατήρησαν τις θέσεις τους ως κορυφαίο εστιατόριο της Ελλάδας και καλύτερο εστιατόριο ελληνικής κουζίνας αντίστοιχα. Στους Χρυσούς Σκούφους έχουμε μια καινούργια άφιξη (το «Botrini’s» ) αλλά και την επιστροφή του «Old Mill» από την Κρήτη και του «Water Reastaurant» από τη Χαλκιδική. Όσον αφορά την ελληνική κουζίνα, για πρώτη φορά βραβεύονται 7 εστιατόρια («Αλέξης», «Γαλάζια Ακτή», «Bill & Coo», «Lady Finger», «L’Orangerie», «Ψωμί και Αλάτι», «Old Mill» ). Παρουσιάζουμε όλα τα βραβευμένα εστιατόρια με το σκεπτικό της αξιολόγησής τους και σας αποκαλύπτουμε κάποια από τα μυστικά τους.

Διαβάστε ακόμα:

Βραβεία Χρυσοί Σκούφοι 2012

Σπονδή 17/20
Σεφ: Arnaud Bignon


Φέτος χαρήκαμε μια από τις καλύτερες στιγμές της «Σπονδής». Το κορυφαίο ρεστοράν της Ελλάδας παρουσιάζει μια πολύ μοντέρνα γαλλική κουζίνα, που ενσωματώνει ακόμη και γιαπωνέζικα στοιχεία με απέριττη φυσικότητα. Η τελευταία χρονιά του Arnaud Bignon στην Ελλάδα καταγράφεται ως κορυφαία, με καλύτερο πιάτο μια εκπληκτική πάπια σε έναν πρωτότυπο συνδυασμό με ιβίσκο, μαντολάτο, ρέβα και δεντρολίβανο. Η «Σπονδή» κέρδισε και φέτος 2 αστέρια Michelin. 

Backstage
•  Ο επί έξι χρόνια σεφ της «Σπονδής» Arnaud Bignon βρίσκεται ήδη στο «Greenhouse» (1 αστέρι Michelin ) στο Λονδίνο. 
• Νέος σεφ της «Σπονδής» ο Michel del Burgo, ο οποίος έχει τιμηθεί δύο φορές με 3 αστέρια Michelin: μία παλιότερα στο φημισμένο παρισινό «Taillevent» και μία πέρυσι στο «L’Atelier de Joel Robuchon» στο Χονγκ Κονγκ. 
• Ανάμεσα στα εξαιρετικά γλυκά της η καταξιωμένη σύνθετη γεωμετρία του καφέ Arabica, η βανίλια με σοκολάτα Εκουαδόρ και νουγκατίνα και το κάστανο με κλημεντίνες.
• Αυτήν την εποχή μπορείτε να γνωρίσετε την κουζίνα της «Σπονδής» και μέσα από ένα μενού αφιερωμένο στην άνοιξη, με € 69.

Πύρρωνος 5, Παγκράτι, 2107520658, 2107564021. 

Etrusco 16,5/20
Σεφ: Έκτορας Μποτρίνι


Ακούραστο εργαστήριο καλλιτεχνικής γαστρονομικής δημιουργίας, το εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα εξελίσσεται διαρκώς. Μελετώντας την ουσία των παλιών κερκυραϊκών συνταγών, τις αποδομεί και τις ανασυνθέτει με εντυπωσιακό γαστρο-συναισθη­ματικό τρόπο (π.χ. κερκυραϊκό μπουρδέτο μαγειρεμένο όπως παλιά, με πέτρες από τη θάλασσα ). Χρησιμοποιώντας εξαιρετικά λαχανικά και λουλούδια από τον κήπο του εστιατορίου, προβάλλει την ψυχή της γεύσης τους χρησιμοποιώντας hi tech μαγειρική.

Backstage
•  Tο πιο εντυπωσιακό γλυκό της χρονιάς ήταν το «Ταξίδι γύρω απ’ το σέλινο», με γρανίτες, αφρούς και marshmallows. 
• Το 2012 το «Etrusco» γιορτάζει τα 20ά του γενέθλια. 
• Σε δικό τους μποστάνι 2 στρεμμάτων φυτεύουν ντομάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια και άλλα λαχανικά από παλιούς σπόρους. 
• Φέτος θα δουλεύει στο ρεστοράν μια ειδική ομάδα «έρευνας και ανάπτυξης».

Κάτω Κορακιάνα, Κέρκυρα, 2661093342.  

Βαρούλκο 16/20
Σεφ: Λευτέρης Λαζάρου


Η καλύτερη χρονιά του Λευτέρη Λαζάρου σημαδεύεται από αρμονία και υψηλή τεχνική, που άλλοτε εκφράζεται νεοκλασικά (καγιανάς με κέτσαπ από νερό ντομάτας και καπνιστό χέλι ) και άλλοτε πιο τολμηρά (ψητό καλαμάρι με σάλτσα βοδινού, ψητό πράσο, μπρόκολο και αφρό ούζου ). Η βαθιά νοστιμιά των πιάτων του καλοδέχεται μοντερνισμούς και καινοτομίες. Ακόμη μία χρονιά κερδίζει αστέρι Michelin.

Backstage
•  Sous chef του «Βαρούλκου» ο σεμνός Κομνηνός Μουφλουζέλης, είναι εγγύηση μαγειρικής σταθερότητας. 
• Στα all time classics πλέον το κατάμαυρο, πλούσιο κι εξαιρετικά μελωμένο ριζότο με μελάνι σουπιάς. 
• Ο Δημήτρης Χρονόπουλος ετοιμάζει εξαιρετικά γλυκά.

Πειραιώς 80, Κεραμεικός, 2105228400.

Botrini’s 16/20
Σεφ: Έκτορας Μποτρίνι


Το αθηναϊκό εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι είναι μια δυνατή πρόταση, που συνδυάζει υψηλή γαστρονομία και ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Έχει πιάτα κοινά με το «Etrusco» της Κέρκυρας, έχει όμως και δικές του σπεσιαλιτέ, όπως το εξαιρετικό ριζότο-αναφορά στην Ιαπωνία, με wasabi, χέλι και γαρίδες. Από το καλοκαίρι που άνοιξε εξελίσσεται και καλυτερεύει διαρκώς.

Backstage
•  Sous chef στο «Botrini’s» ο ταλαντούχος Κώστας Σβεντζούρης, δούλεψε δίπλα στον μεγάλο Βάσκο Martin Berasategui το 2009 και το 2010. 
• Κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη υπάρχει μενού 3 πιάτων με ένα ποτήρι κρασί στα € 25.
• Το μενού Boe του εστιατορίου κοστίζει € 40 και περιλαμβάνει 3 πιάτα (από 9 επιλογές ) και μισή φιάλη κρασί. 
• Το κτίριο του ρεστοράν είναι διατηρητέο του 1939.

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι, 2106857324.  

Funky Gourmet 16/20
Σεφ: Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, Νίκος Ρούσσος


Εκφραστές της πιο avant-garde conceptual γαστρονομίας, η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος εξελίσσουν το εστιατόριό τους συνεχώς και, στην καλύτερη χρονιά του, ανεβάζουν το βαθμό τους στους Χρυσούς Σκούφους, ενώ κερδίζουν και το πρώτο τους αστέρι Michelin. Αυτό που αξίζει να δοκιμάσεις για να νιώσεις μια αλλιώτικη εμπειρία είναι τα μενού των 20 και πλέον διαφορετικών πιάτων. Εδώ, εκτός από τη γεύση, οι δημιουργίες ερεθίζουν όλες τις αισθήσεις με έναν πολύ συναισθηματικό τρόπο.

Backstage
• Αξίζει να πάρεις το μεγάλο μενού γευσιγνωσίας μόνο και μόνο για να χαρείς το «Πικνίκ», μια σύνθεση με πολύ χιούμορ: στρώνεις στο τραπέζι καρό τραπεζομάντιλο και τρως από μπαγκέτα, αβγό βραστό και τυροπιτάκι μέχρι «σουβλάκι», κεφτεδάκι, ελιές και pop pork. 
• Βασικό στέλεχος στην ομάδα του «Funky Gourmet» ο διακεκριμένος σεφ Τάσος Μαντής.

Παραμυθιάς 13 και Σαλαμίνος, Κεραμεικός, 2105242727. 

Γαλάζια Hytra 15,5/20
Σεφ: Νίκος Καραθάνος


Ωριμάζει κι εξελίσσεται, κερδίζει πόντους στους Χρυσούς Σκούφους αλλά και το πρώτο της αστέρι Michelin. Η κουζίνα της έχει στραφεί πλέον στην Ελλάδα και παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, μια προχωρημένη βερσιόν κλασικών ελληνικών σπεσιαλιτέ και όχι μόνο. Μη σας ξεγελούν οι περιγραφές «γεμιστά», «μουσακάς», «αβγά με πατάτες» κι «ελληνική σαλάτα», διότι αυτά που θα φάτε τελικά είναι άλλο πράγμα.

Backstage
•  Από τα πιο ρομαντικά settings στην Αθήνα, όπου απολαμβάνεις τη γαλήνη της θάλασσας και το εμβληματικό αττικό τοπίο. 
• Τα τελευταία δύο χρόνια ο Νίκος Καραθάνος έχει δουλέψει στις κουζίνες των τριάστερων ρεστοράν «Arzak» (San Sebastian ) και «Gastehous Klaus Erfort» (Saarbrucken, Γερμανία ).

Ξενοδοχείο «Westin Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108902000. 

Squirrel 15,5/20
Σεφ: Ερβέ Προνζάτο


Σε ένα από τα πιο ρομαντικά ρεστοράν της Ελλάδας, ο Ερβέ Προνζάτο κεντάει μια διαρκώς εναλλασσόμενη avant-garde κουζίνα γεμάτη εκπλήξεις. Κορυφαίες φετινές δημιουργίες του το σιγομαγειρεμένο αβγό στους 65°C με κονσομέ από μανιτάρια porcini και τραγανό δέρμα πάπιας, ο μπακαλιάρος με κρέμα αγκινάρας και σουπιάς και το σορμπέ σαμπάνιας-τρούφας σε υγρό άζωτο.

Backstage
Είναι πιθανό από την ταράτσα του «Squirrel» να παρακολουθείς, σαν σκηνή από ταινία, ένα δείπνο υπό το φως των κεριών και τους ήχους του πιάνου, πάνω σε χαλί στρωμένο στην παραλία του ξενοδοχείου.

Ξενοδοχείο «Danai Beach Resort», Νικήτη, Χαλκιδική, 2375022310. 

Alfredo’s 15/20
Σεφ: Απόστολος Αλτάνης

Στο ναό της θεάς Τύχης, το «Alfredo’s», με τα επιμελημένα τραπέζια, την άψογη art de la table και το team της σάλας πανταχού παρόν, αποπνέει τον αέρα εμβληματικού εστιατορίου παρισινού palace. 

Backstage
•  Εδώ θα χαρείτε το καλύτερο service εστιατορίου στην Ελλάδα. 
• Μεγάλη λίστα κρασιών και αποσταγμάτων και δυνατή συλλογή πούρων και τσαγιών. 
• Το εστιατόριο βρίσκεται δίπλα στο VIP χώρο παιχνιδιού του καζίνο. 

Regency Casino Thessaloniki, Αεροδρόμιο, Θεσσαλονίκη, 2310401234. 

Κουκούμαβλος 15/20
Σεφ: Νίκος Πουλιάσης


Ο Νίκος Πουλιάσης έχει μεγάλα κέφια φέτος. Στην υπέροχη βεράντα του στη Σαντορίνη θα δοκιμάσεις την πιο αξέχαστη εκδοχή γύρου που έφαγες ποτέ: από μοσχαρίσια μάγουλα με μαρμελάδα από μάνγκο και κάρδαμο και τζατζίκι αρωματισμένο με πιπερόριζα. Μελωμένο, νόστιμο, με παιχνίδια αντιθέσεων που ξετρελαίνουν. Στη συνέχεια παίζει με τη φινέτσα. Στο φιλέτο λαβράκι σε βάση από χαλβά εσπεριδοειδών και σάλτσα χιώτικου μανταρινιού. Η τεχνική συναντά την ευρηματικότητα και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.

Backstage
•  Οι ατμοσφαιρικές μουσικές σε συνδυασμό με το φαγητό κάνουν την επίσκεψη εδώ αξέχαστη. 
• Ζητήστε να δοκιμάσετε το παγωτό φασκόμηλο με σάλτσα από κόκκινο λάχανο, μπαχαρικά κι ελαιόλαδο, αρωματισμένο με πιπέρι Σετσουάν. Η άλλη διάσταση του επιδορπίου! 

Φηρά, Σαντορίνη, 2286023807. 

Matsuhisa Athens 15/20
Σεφ: Ζερόμ Λορβελέκ 


Το «Matsuhisa Athens», το εστιατόριο που κατάφερε να καθιερώσει το fusion ιαπωνισμό ως γευστική αισθητική, διεκδίκησε και κέρδισε γι’ ακόμη μία χρονιά Χρυσό Σκούφο, προτείνοντας –πέρα από τα sushi του– πιάτα εξαιρετικής φινέτσας, όπως το λαβράκι Χιλής στον ατμό με λευκό αποξηραμένο miso ή τον πολυσυζητημένο μαύρο μπακαλιάρο του (black cod με yuzu miso ). 

Backstage
Με το χειμωνιάτικο menu Omakase των 6 πιάτων στα € 38, με ένα ειδικό lunch menu στα € 32 για τα μεσημέρια του Σαββάτου και της Κυριακής και παιδικά μενού από € 9 έως € 11, η φετινή πρόταση του «Matsuhisa Athens» εκφράζει σαφείς τάσεις εκδημοκρατισμού.

Ξενοδοχείο «Astir Palace», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108960510. 

Matsuhisa Mykonos 15/20
Σεφ: Ροζ Ανγκ 


Το όνομα του Nobuyuki Matsuhisa σφραγίζει μερικούς από τους πιο διάσημους χώρους all over the world. Ένας από αυτούς βρίσκεται δίπλα στην cosy πισίνα του εμβληματικού «Belvedere» της Μυκόνου. Εξαιρετική κουζίνα από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, με περουβιανές πινελιές, σε μία από τις καλύτερες εκδοχές της. 

Backstage
•  Η σαλάτα με σπανάκι και αστακό με αποξηραμένο miso και λάδι τρούφας είναι η προσωποποίηση του umami. 
• Εξαιρετικά κοκτέιλ με την υπογραφή του διάσημου Dale DeGroff. 

Ξενοδοχείο «Belvedere», Χώρα Μυκόνου, 2289025122.

Old Mill 15/20
Σεφ: Αντώνης Πετρέλης 


Οι στιβαρές γεύσεις σε σοφές αναλογίες δημιουργούν μια κουζίνα τολμηρή, αλλά ισορροπημένη, που γοητεύει με τη δύναμη και την πρωτοτυπία της. Η στρατηγική χρήση αναγνωρίσιμων ελληνικών υλικών δίνει πιάτα υψηλού επιπέδου, όπως το καρέ από αρνάκι με κρούστα μυρωδικών, τάρτα κρητικής γραβιέρας με λαχανικά και σάλτσα λεμονιού.

Backstage
Αλλαγή πλεύσης φέτος στο πρώτο γαστρονομικό εστιατόριο που φτιάχτηκε στην Ελούντα, καθώς ο σεφ Αντώνης Πετρέλης άφησε πίσω τη μεσογειακή κουζίνα με τις γαλλικές επιρροές. 

Ξενοδοχείο «Elounda Mare Hotel-Relais & Chateaux», Ελούντα, Κρήτη, 2810333860, 2810382770. 

Water Restaurant 15/20
Σεφ: Γιάννης Παροίκος  


Φέτος το γκουρμέ ρεστοράν του «Sani Resort» επανέρχεται στις τάξεις των Χρυσών Σκούφων. Ανάμεσα στα εξαιρετικά πιάτα που σφράγισαν την άνοδό του το πρωτότυπο «ριζότο» πατάτας με πράσο και καλοκαιρινή τρούφα, ο εξαιρετικός μπακαλιάρος με κρούστα από ταπιόκα, λεμόνι και σχοινόπρασο σε ζωμό καρύδας-κουρκουμά και η σφαίρα με μαρέγκα και σούπερ αρωματικό σορμπέ λίτσι και φράουλας με τριαντάφυλλο.

Backstage
•  Κλασάτο και ρομαντικό περιβάλλον δίπλα στην πισίνα, με θέα στη μαρίνα του «Sani Resort». 
• Το σέρβις, πολύ επαγγελματικό και φιλικό, δυναμώνει την αίσθηση της εξαιρετικής βραδιάς. 
• Sous chef το καλοκαίρι του ’11 ο Γιάννης Κιόρογλου. 

Συγκρότημα «Sani Resort», Σάνη, Χαλκιδική, 2374099531. 

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2012

Aθήνα: Η ελληνική κουζίνα στην Αθήνα, με δύο χρυσοσκουφάτα εστιατόρια και 2 αστέρια Michelin, κερδίζει πόντους κύρους. Πρέπει να δυναμώσουν οι προσπάθειες για να κερδίσουμε κι άλλη διεθνή αναγνώριση.

Βαρούλκο 16/20
Τι είναι η πατρίδα μας; Ο Λευτέρης Λαζάρου απαντάει σε αυτό το ερώτημα εστιάζοντας στις θάλασσές μας και μπλέκοντας στην κουζίνα του κλασικά και νεωτεριστικά στοιχεία. Μαρινάρει, λ.χ., φιλέτα από ρείκι σε αλάτι και ζάχαρη και τα σερβίρει με ένα «συμπεθεριό» από φακές, ρεβίθια και μαυρομάτικα φασόλια με δυνατή σάλτσα κύμινου. Φτιάχνει ένα ευγενώς «βρόμικο» λουκάνικο από γαρίδα και βάζει δίπλα του λεμονάτο τραχανά και καραμελωμένη σάλτσα σαν new wave BBQ sauce. Έχει την εμπειρία να παίρνει το λαϊκό και να μπολιάζει τη νοστιμιά του με γαστρονομικές καινοτομίες.

Backstage
•  Το «Βαρούλκο» σερβίρει ένα πολύ ενδιαφέρον μενού, με πιάτα που εναλλάσσονται συχνά, στην τιμή των € 48. 
• Είναι το μοναδικό εστιατόριο που βραβεύεται και τα 19 χρόνια του θεσμού των Χρυσών Σκούφων. 
• Για να μην αφήσετε σταγόνα σάλτσας στο πιάτο, ζητήστε τα ειδικά κουτάλια-ξυράφια του Μηνά.

Πειραιώς 80, Κεραμεικός, 2105228400.  

Γαλάζια Hytra 15,5/20  
Ναι, έχει στραφεί οριστικά πλέον στην Ελλάδα η κουζίνα στη «Γαλάζια Hytra», η οποία φέτος τιμήθηκε μάλιστα και με ένα αστέρι Michelin. Ακόμη κι αν δεν αναγνωρίζεις την όψη της χωριάτικης σαλάτας που σου σερβίρουν, αφού τρως γρανίτες, ζεστό marshmallow, καραμέλες, σφαίρες, κρέμες και «χαβιάρι», στο στόμα έχεις όλη τη γεύση της με πρωτόγνωρες υφές κι εντάσεις.

Backstage
•  Πρέπει να… μπεις «στο χωράφι με τα εσπεριδοειδή» για να χαρείς ένα αληθινά νεωτεριστικό ελληνικό επιδόρπιο. 
• Τα χαρακτηριστικά αρώματα του μουσακά τα νιώθεις μυρίζοντας τους ατμούς που αναδύονται από τον ξηρό πάγο στη βάση του πιάτου.

Ξενοδοχείο «Westin Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108902000. 

Cibus 14,5/20
Η χοιρινή πανσέτα με σαλατίτσα μαριναρισμένης κίτρινης κολοκύθας, γραβιέρα, μέντα και λαδολέμονο ήταν απλώς εξαιρετική: ο Δημήτρης Δημητριάδης κεντάει πάνω στο DNA της παράδοσης νεωτεριστικά δεδομένα και τεχνική. Το να προτείνεις δημιουργική ελληνική κουζίνα αυτού του επιπέδου στο πιο πράσινο σημείο του κέντρου, τον κήπο του Ζαππείου, με την Ακρόπολη ακριβώς απέναντι, είναι statement.

Backstage
•  Φέτος η γαστρονομική του πρόταση έχει πιο οικονομικά υλικά – μπορεί να είναι μυρώνια, μαυρομάτικα, μοσχαρίσια μάγουλα ή ελληνικός καφές.
• Το μενού των € 30, εναλλακτική στο a la carte κάποιες ημέρες, είναι εξαιρετικό παράδειγμα σχέσης ποιότητας-τιμής. 

Αίγλη Ζαππείου (είσοδος από Βασ. Όλγας ), 2103369364, 2103369300.

Electra Restaurant 14,5/20
Με ένα μαγικό τρόπο οι μικρές, έξυπνες παρεμβάσεις του Γιώργου Βενιέρη στα κλασικά ελληνικά πιάτα τα μετατρέπουν σε αέρινες δημιουργίες, που εξακολουθούν όμως πεισματικά να τονίζουν την ελληνικότητά τους. 

Backstage
• Ονειρεμένη η θέση του εστιατορίου ακριβώς απέναντι από την Ακρόπολη. 
• Η κλασική γαριδομακαρονάδα, όταν συνδυάζεται με νουντλ, φέρνει… βραβεία, ενώ το ριζότο των λαχανικών με αφρό φέτας και το τηγανητό μπαρμπούνι με φάβα δείχνουν την επιδεξιότητα του σεφ να μετατρέπει τα απλά σε εξαιρετικά. 

Ξενοδοχείο «Electra Palace», Νικοδήμου 18-20, Πλάκα, 2103370000. 

Hytra 14,5/20
Ο Νίκος Καραθάνος κάνει σταδιακά όλο κι εμφανέστερη στροφή προς τη δημιουργική ελληνική κουζίνα, κρατώντας ως υπόβαθρο αναμνήσεις από μεγάλους σεφ δίπλα στους οποίους θήτευσε στο παρελθόν. Η γευστική υποδοχή με έναν υπέροχο τραχανά υπόσχεται απολαύσεις με καθαρό ελληνικό πρόσημο.

Backstage

• Η «Hytra» μόλις μετακόμισε στην κορυφή του κτιρίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.
• Εκτός από το γκουρμέ ρεστοράν, θα δημιουργηθεί κι ένα καινούργιο μπιστρό, το οποίο θα λειτουργεί με πιο προσιτές προτάσεις γευστικά και οικονομικά. 

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος, 2177071118, 2103316767.

Βασίλαινας 14/20
Σε σταθερά ανοδική πορεία, αυτό το ιστορικό εστιατόριο διευρύνει τη δημιουργική ελληνική κουζίνα του με σεφ τον Ρενάτο Μεκόλι. Φέτος ξεχωρίσαμε ιδιαίτερα τη φάβα με τσάτνεϊ σταφίδας, κάππαρη, τζίντζερ και σκορδόλαδο, το τρυφερούδι αρνάκι γάστρας με τραγανά κολοκυθάκια, αγριομάραθο και λεμόνι, το burger με πρωτότυπη κέτσαπ παντζαριού και τσιπς σελινόριζας και τη φανταστική τάρτα λεμονιού με παγωτό βανίλια και λέμονγκρας.

Backstage
• Η βελούδινη ταραμοσαλάτα αποτελεί πιάτο ανθολογίας της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.
• Πολύ συχνά οργανώνονται στο εστιατόριο γευσιγνωσίες κρασιών Ελλήνων και ξένων παραγωγών που συνοδεύονται από ειδικά σχεδιασμένο μενού. 
• Το menu degustation 10 πιάτων με € 30 είναι υπόδειγμα φθηνής γαστρονομίας.

Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 2104612457. 

Γαλάζια Ακτή 14/20
Ο Γιάννης Μπαξεβάνης έδωσε φέτος στην κουζίνα αυτού του γοητευτικού εστιατορίου στην άκρη της θάλασσας σύγχρονο κρητικό χρώμα. Εξαιρετικές σουπιές με σπανάκι, μελάνι, «πυροτεχνήματα» πράσινης ελιάς και σάλτσα μάραθου, ωραίος ροφός με πρωτότυπο πουρέ μπάμιας, σφυρίδα με εξαιρετική κρούστα ελιάς, σιγομελωμένο μοσχαρίσιο κότσι στο ζουμί του με ζωηρό τουρλού λαχανικών.

Backstage
• Είναι πολύ κομψή η εικόνα του ρεστοράν με τις πολυθρόνες Philippe Starck στο ξύλινο ντεκ. 
• Γλυκά όπως το σουφλέ λεμόνι, μια σταλιά καραμελωμένο, είναι διαμαντάκια.

Ξενοδοχείο «Grand Resort Lagonissi», 40ό χλμ. Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, 2291076000.

G.B. Corner 14/20
Η πιο διάσημη γωνιά της Αθήνας παραδίνεται στη γοητεία της αστικής ελληνικής κουζίνας, καθώς ο Σωτήρης Ευαγγέλου ραφινάρει γοητευτικά κλασικά πιάτα με τεχνικές υψηλού επιπέδου κι εποχικά υλικά. Τέλεια ψημένα ψάρια και θαλασσινά κρατούν την προτίμηση του σεφ, όπως ο θεσπέσιος τόνος στη σχάρα με κρητική σαλάτα και λαδολέμονο.

Backstage
• Μπορεί τα μοσχαρίσια μάγουλα με σκιουφιχτά μακαρόνια και η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα να είναι ο καινούργιος κοσμοπολιτισμός, αλλά για όσους νοσταλγούν τα θεαματικά κρεατικά το αμερικάνικο rib eye από Black Angus και το American burger είναι απλώς τέλεια. 
• Η ανοιχτή κουζίνα και η βιτρίνα με τα μαγειρευτά, σε συνδυασμό με την art deco διακόσμηση, κάνουν το «G.B. Corner» το πολυτελέστερο… μαγέρικο της Αθήνας. 

Ξενοδοχείο «Grande Bretagne», Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, 2103330000. 

Κρητικoς 14/20
Ο «Κρητικός» επιβάλλει με το άψογο ψήσιμο και την άριστη ποιότητα των ντόπιων κρεάτων τη μετακίνηση μέχρι την Κάντζα. Η περιποιημένη ταβέρνα μοσχοβολά θράκα, γαρδένιες και οικογενειακή ατμόσφαιρα. 

Backstage
• Εξαιρετικά κρέατα και ψήσιμο που οδηγεί το αποτέλεσμα στις παρυφές της υψηλής γαστρονομίας. 
• Οινοποιεί κι εμφιαλώνει τα δικά του πολύ καλά κρασιά, που τα πίνεις σε γλυκές τιμές. 
• Οι μικρές λιχουδιές ημέρας κρύβουν εκπλήξεις.

Αιόλου 49, Κάντζα (Παλλήνη ), 2106659061. 

Παπαϊωάννου 14/20
Το φιλέτο μπαρμπούνι και στις δύο εκδοχές του –στα κάρβουνα ή στο τηγάνι– δικαιώνει τη φήμη του εστιατορίου και το ψητό χταπόδι έχει τη θάλασσα μέσα του. Ο «Παπαϊωάννου» χρησιμοποιεί εξαιρετικές πρώτες ύλες, οι οποίες μαζί με τη δεξιοτεχνία της κουζίνας τού χαρίζουν αβίαστα την κορυφαία θέση ανάμεσα στις ψαροταβέρνες της Αθήνας.

Backstage
• Εδώ τα γεμάτα τραπέζια δεν οφείλονται στη «θέα θάλασσα», αλλά στην ποιότητα του φαγητού. 
• Το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε για πρώτη φορά δίπλα στο κύμα, σε μια… ιδιόμορφη συγκατοίκηση με το «Akanθus» της Γλυφάδας. 

Φιλίππου 5, Μικρολίμανο, 2104225059.

Τηλέμαχος Barbeque 14/20
Ο Γιώργος Τσιλιγκίρης παίζει με ρουστίκ και ταπεινά αλλά και με πιο ευγενή κρέατα, παρουσιάζοντας μια ελληνική κρεατοφαγία περιωπής. Κρεατόσουπα-ζημιά, τρυφερότατο μοσχάρι στον ατμό με το κόκαλό του, απαλό φιλέτο μαστορικά μαγειρεμένο με κυδώνια κι εξαιρετικό αρνάκι με χόρτα, σαν φρικασέ και μαγειρίτσα μαζί.

Backstage
•  Μετρ του σιτέματος ο Τσιλιγκίρης, αφήνει το πρόβατο να ωριμάσει κι εσύ μένεις με το στόμα ανοιχτό όταν το δοκιμάζεις (σε σουβλάκι ή παϊδάκια ).
• Στο ναό του κρέατος η σαλάτα άγριων χόρτων φυσάει. 
• Εδώ θα βρείτε μια σειρά εξαιρετικών νοτιοαφρικάνικων κρασιών που 
εισάγουν οι ίδιοι.

Φραγκοπούλου 22 & Μ. Μπότσαρη, Κάτω Κηφισιά, 2108076680.

Ψωμί & Αλάτι 14/20
Ο Γιάννης Λουκάκος, που έγινε γνωστός από την τηλεόραση, δείχνει ότι διαθέτει σίγουρο χέρι, βαθιά αίσθηση των ελληνικών γεύσεων και διάθεση να δουλέψει ανήσυχα με… ήσυχα πιάτα, όπως μια κρεατόσουπα, την οποία απογειώνει με ένα αϊολί ντομάτας, ή ένας ταπεινός χοιρινός λαιμός ψημένος στη σχάρα και αρτυμένος με κάππαρη, σταφίδα και φρέσκια ρίγανη, ο οποίος διεκδικεί δάφνες πρωτοκλασάτου πιάτου. 

Backstage
• Το χάζι στην πλατεία και ο μαυροπίνακας όπου γράφονται με κιμωλία τα πιάτα δημιουργούν μια χαλαρή και οικεία αίσθηση. 
• Η πατατόσουπα, που σερβίρεται σε μπακιρένιο μπρίκι και πίνεται σε φλιτζανάκι καφέ, είναι απόλαυση. 
• Οι έξυπνοι συνδυασμοί χόρτων και αρωματικών βοτάνων ανεβάζουν την ένταση ακόμη και στα πιο απλά πιάτα. 

Πλ. Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, 2106848178.

Nησιά: Η Μύκονος αντεπιτίθεται και κερδίζει έδαφος από τη Σαντορίνη, κι εκεί όμως η ποιοτική ελληνική κουζίνα εξελίσσεται. Την κούρσα οδηγούν οι δημιουργικοί, θέλουμε να δούμε ανεβασμένη και την παράδοση.  

Σελήνη 14,5/20
Ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης καθο­δηγεί την Κωνσταντίνα Φάκλαρη και τον Νίκο Μπούκη σε μια δημιουργική κουζίνα βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες, κυρίως της Σαντορίνης. Έτσι μπορείς να φας ντοματοκεφτέ σε μορφή δαντελένιου ρολού, να τρελαθείς με το λαβράκι και μια τριλογία σαντορινιού κολοκυθιού, να ενθουσιαστείς με καπνιστή φάβα και μελωμένο καλαμαράκι, να χαρείς έναν μπακλαβά άλλο πράγμα, με σαντορινιό φιστίκι και παγωτό… μπακλαβά.

Backstage
• Η «Σελήνη» έχει την καλύτερη συλλογή τυριών στην Ελλάδα. 
• Στο «Σελήνη Μεζέ» σερβίρεται ένας εξαιρετικός νεολογισμός street food: ντοματοκεφτές σε κυπριακή πίτα με σος φάβας.  

Πύργος, Σαντορίνη, 2286022249.

Bill & Coo 14/20
Πεντανόστιμο κουσκουσάκι με φρέσκο αχινό, γκουρμέ καλαμάρι μιξαρισμένο με γεμιστά, καλαίσθητες κρεατικές τριλογίες: μια πολύ ενδιαφέρουσα ελληνική κουζίνα από τον γνωστό –από την τηλεόραση– Αθηναγόρα Κωστάκο, με καλή τεχνική, ωραίες ιδέες κι ευφάνταστες παρουσιάσεις. Ο καπνιστός χαλβάς με σιγομαγειρεμένο ανανά, σορμπέ ανανά, κρέμα από τόνκα και βανίλια και τα mignardises δείχνουν ότι το δείπνο εδώ είναι αξιώσεων – μέχρι την τελευταία λέξη.

Backstage
•  Το περασμένο καλοκαίρι το εστιατόριο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του σε πελάτες εκτός του «Bill & Coo Suites & Lounge». 
•  Εκτός του ότι προτιμούν τους ντόπιους παραγωγούς, έχουν δικό τους μποστάνι με μυριστικά, ζαρζαβατικά κι εσπεριδοειδή.

Ξενοδοχείο «Bill & Coo Suites & Lounge», Μεγάλη Άμμος, Μύκονος, 2289026292-4.

Lady Finger 14/20
Με την επιμέλεια του Γιώργου Βενιέρη και σεφ τους Δημήτρη Αϊδίνη και Σήφη Μανουσέλη δημιουργήθηκε στο ξενοδοχείο «Andronikos» ένα πολύ καλό εστιατόριο, το οποίο σερβίρει δημιουργική ελληνική κουζίνα. Εξαιρετικός μουσακάς του λεπτού, ερεθιστικό φιλέτο αρνιού χουνκιάρ, ωραία ελληνική καρμπονάρα με συριανή γραβιέρα και παγωμένη σκόνη σύγκλινου, αισθησιακό ζεστό λουκούμι με μαλλί της γριάς.

Backstage
•  Με άνυδρα ντοματάκια Μυκόνου και τοπική τυροβολιά, δημιουργούν ένα φοβερό γευστικό τοπίο που περιλαμβάνει ακόμη εξαιρετικά κρεμμύδια και πιπεριά σε ζελέ, κρίταμο και κάππαρη. 
• Το σερβίρισμα είναι θερμά μινιμαλιστικό, πάνω σε πέτρες και χρωματιστά πλακάκια. 
• Ο καφές σερβίρεται με εξαιρετικό χαλβά με σπασμένο καρπό κακάο, σπιράλ από κουλουράκι και marshmallow.  
Ξενοδοχείο «Andronikos», Δραφάκι, Μύκονος, 2289024231.

Μαυρίκος 14/20
Εδώ και πάνω από 50 χρόνια, το εστιατόριο των Δημήτρη και Μιχάλη Μαυρίκου, το οποίο στεγάζεται σε ένα ωραίο νεοκλασικό με βοτσαλωτή αυλή στην κεντρική πλατεία της Λίνδου, είναι συνώνυμο της γαστρονομίας στη Ρόδο. Εξαιρετικές πρώτες ύλες κι ευρύτατη γκάμα πιάτων που απηχεί την ευφάνταστη και σχεδόν αλχημιστική αντίληψη του σεφ για τη γαστρονομία.

Backstage
•  Μπορεί ο Δημήτρης να επινοεί, να μετατρέπει και να μετουσιώνει τα απλά σε σύνθετα στην κουζίνα του, όμως έξω στη σάλα ο Μιχάλης Μαυρίκος διηγείται με τον πιο γοητευτικό τρόπο την ιστορία κάθε πιάτου. 
•  Οι «New York Times» και η γερμανική «Stern» του έχουν αφιερώσει σελίδες επί σελίδων και από την πλακόστρωτη αυλή του περνάει όλος ο επιχειρηματικός και καλλιτεχνικός κόσμος. 

Κεντρική Πλατεία Λίνδου, Ρόδος, 2244031232.

Saltsa 14/20
Ένα από τα πιο γοητευτικά ρεστοράν της Σαντορίνης, δεν βλέπει Καλντέρα, αλλά είναι «πρέπει» για τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Λαζάρου. Αίσθηση κορυφαίας γαστροταβέρνας, με τρυφερότατες σουπιές γεμιστές με ντομάτα, κρεμμυδάκι, μαϊντανό και μπούκοβο σε σιρόπι βαλσάμικου, εξαιρετική σφυρίδα, σούπα ρεβιθιών με τζίντζερ, ερεθιστικά καλαμαράκια τεμπούρα με γλυκιά πάπρικα και λευκή ταραμοσαλάτα.

Backstage
•  Είναι μεγάλη αμαρτία να φύγεις χωρίς να γλυκαθείς με παγωτό λουκούμι και καραμελωμένα ροδοπέταλα ή τάρτα με μους λεμόνι σε σάλτσα από βατόμουρα και Vinsanto. 
• Θα λατρέψετε τα κεραμικά πλακάκια στο πάτωμα του μαγαζιού. 
• Τον πανέμορφο χώρο επιμελήθηκε η Δάφνη Καλογιάννη.  

Φηρά, Σαντορίνη, 2286028018.

Κρήτη: Η Κρήτη ισορροπεί άψογα ανάμεσα στην παράδοση και στο νεωτερισμό, εμφανίζοντας ένα εκφραστικό, μοναδικό γευστικό τοπίο.

Old Mill 15/20
Γύρω από έναν παλιό πετρόμυλο, μέσα σε λουλούδια και κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, το εστιατόριο του «Elounda Mare» γίνεται ιδανικό θέατρο για την ανάδειξη μιας νέας κρητικής κουζίνας με γνώση κι έμπνευση. Η αποδοχή της κρητικότροπης κουζίνας που δημιουργεί ο σεφ Αντώνης Πετρέλης από το πολυεθνικό κοινό του resort δείχνει τη δυναμική της τοπικής γαστρονομίας.

Backstage
Το ταρτάρ από λαβράκι Αιγαίου με εσπεριδοειδή, σαλάτα μυρωδικών κι ελαιόλαδο Κρήτης δίνει το στίγμα της κρητικής εμμονής στα αρωματικά χόρτα και στις ξεκάθαρες γεύσεις.  

Ξενοδοχείο «Elounda Mare Hotel-Relais & Chateaux», Ελούντα, Κρήτη, 2810333860, 2810382770.

Ο Αλέκος 14/20
All time classic στο Ρέθυμνο. Για την ακρίβεια, χρειάζεται μια μικρή μετακίνηση μέχρι τους Αρμένους για να απολαύσετε τη ραφινάτη μαγειρευτή κρητική κουζίνα του. Η μαγείρισσα έχει έμπειρο κι ελαφρύ χέρι, οι συνταγές εναλλάσσονται – από κουνέλι με αμύγδαλα μέχρι χοχλιούς μαγειρεμένους παραδοσιακά με χόντρο. 

Backstage
•  Πολύ καλές πρώτες ύλες και αρνάκι «να γλείφεις τα δάχτυλά σου». 
• Τα πάντα να περνάνε από τα χέρια της οικογένειας, από την επιλογή των υλικών μέχρι την περιποίηση στο τραπέζι. 

Αρμένοι Ρεθύμνου, Κρήτη, 2831041185.

Λεβέντης 14/20
Πετρόχτιστη, περιποιημένη ταβέρνα, διακοσμημένη με έπιπλα και αντικείμενα-αντίκες και μεγάλη ξύλινη βεράντα με εκπληκτική θέα στη θάλασσα και στους γύρω πράσινους λόφους. Εξαιρετικές πρώτες ύλες και βαθιά σπουδή στην παράδοση από τους αδερφούς Γιώργο και Παναγιώτη Χατζημανωλάκη δίνουν μια μεγάλη σειρά αυθεντικών τοπικών πιάτων σε ένα πληθωρικό πανόραμα πραγματικής κρητικής κουζίνας.

Backstage
•  Λουκούμι τα καπνιστά λουκάνικα και το απάκι που φτιάχνουν οι ίδιοι, αξεπέραστη η νοστιμιά της λιτής ντοματοσαλάτας με κρίταμο και αγουρέλαιο δικό τους. 
• Τα πιάτα αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές, αλλά το χταπόδι με αβρονιές (την άνοιξη ) είναι από τις πιο φευγάτες γεύσεις που μπορείς να δοκιμάσεις την Κρήτη. 
• Τα κρεατοκαλίτσουνα με χειροποίητο φύλλο και το μοσχομυριστό μπριζολάκι, μαριναρισμένο σε κρασί και χυμό νεραντζιού, είναι από τα καλύτερα που δοκιμάσαμε φέτος.  

Άνω Σταλός, Χανιά, Κρήτη, 2821068155.

L’Orangerie 14/20
Η μυστικιστική ατμόσφαιρα του χώρου με τη θολωτή οροφή, τα χρώματα της τερακότας και την υπέροχη θέα έγινε φέτος η σκηνή δράσης για τον νεαρό σεφ Κωνσταντίνο Κατσούλη, που σκηνοθέτησε τη δική του ευρηματική νεο-κρητική κουζίνα, αξιοποιώντας απολύτως αναγνωρίσιμα κρητικά υλικά, όπως αρωματικά βότανα, χόρτα, ξινόχοντρο, με αρωματική φινέτσα και ντελικάτη νοστιμιά. 

Backstage
•  Εντυπωσιακή η στροφή του βραβευμένου εστιατορίου από τη γαλλικότροπη πορεία σε μια δυναμική κρητική κουζίνα. 
•  Ο σεφ Κωνσταντίνος Κατσούλης έχει διατελέσει sous chef της βασίλισσας του Μαρόκου και στόχος του είναι να συμβάλει ώστε η κρητική μεσογειακή κουζίνα να πάρει τη θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο γαστρονομικό στερέωμα. 

Ξενοδοχείο «Blue Palace Resort & Spa», Ελούντα, Κρήτη, 2841065500.

Μακεδονία: Η Θεσσαλονίκη έχει δυνατά χαρτιά, αλλά χρειάζεται κι άλλα για να δικαιολογήσει τη φήμη της. Οι ακρίτες της Φλώρινας σκίζουν, ενώ η Χαλκιδική καλά κρατεί (δύο βραβεία παίρνει ο νομός τα τελευταία χρόνια ). 

Ντομάτα 14,5/20
Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος επιλέγει συνειδητά να κρατήσει ψηλά τη σημαία της νέας ελληνικής κουζίνας. Από την ψαρόσουπα που παντρεύει το μπαρμπούνι με τον μπακαλιάρο και τα μύδια με το ούζο, το βασιλικό και την πάστα πιπεριάς μέχρι το μοσχαρίσιο τυλιχτάρι με τη μουστάρδα και τη γιαουρτένια σάλτσα με ταχίνι, τα πιάτα του σε ταξιδεύουν σε μια Ελλάδα με χίλια διαφορετικά πρόσωπα. 

Backstage
• Η «Ντομάτα» είναι hot spot των Θεσσαλονικιών τα καλοκαίρια. 
• Ο Χρύσανθος αναζητά πρώτες ύλες ποιότητας σε ακτίνα 160 χιλιομέτρων από το εστιατόριό του. 

Συγκρότημα «Sani Resort», Σάνη, Χαλκιδική, 2374099465.

Αλέξης 14/20
Σε πολύ λίγες ψαροταβέρνες θα νιώσεις ότι ο ιδιοκτήτης βασίζει όλη τη φιλοσοφία του στην καθαρότητα των γεύσεων και τη φρεσκάδα της πρώτης ύλης. Από τα ολόφρεσκα κυδώνια και τη μελιτζανοσαλάτα που γίνεται μπροστά στα μάτια σου μέχρι την αχνιστή σκορπίνα με ρίγανη, όλα βασίζονται στη μαγεία της απλότητας.

Backstage
•  Εδώ τρως πάνω στο γκαζόν, απέναντι από τα κατάρτια της μαρίνας. 
• Τα αχνιστά του μύδια –όπως Θεσσαλονίκη– είναι «πρέπει».

Συγκρότημα «Sani Resort», Σάνη, Χαλκιδική, 2374031176.

Clochard 14/20
Ένα εστιατόριο με δύο πρόσωπα: το μεσημέρι σερβίρει άψογη και σχεδόν αποκλειστικά ελληνική κουζίνα και το βράδυ επιλέγει από το ίδιο γευστικό περιβάλλον, αλλά «χρωματίζει» τα πιάτα με μια πιο αστική εκδοχή των γεύσεων. Όπως κι αν έχει το πράγμα, ο Γιώργος Βασίλογλου περιποιεί τιμή στην ποιοτική γεύση. 

Backstage
• Από τη σάλα του περνάει όλη η Θεσσαλονίκη. 
• Εδώ θα βρεις ξεχασμένες πλέον εκδοχές του καλού σπιτικού ελληνικού φαγητού.

Προξένου Κορομηλά 4, Θεσσαλονίκη, 2310239805.

Θωμάς 14/20
Η τοπική μακεδονίτικη κουζίνα έχει βρει το «σπίτι της» στον «Θωμά», μια περιποιημένη ταβέρνα του ’70 στο Σκλήθρο της Φλώρινας. Παράδειγμα προς μίμηση η επιλογή των υλικών και η εκτέλεση των συνταγών. Η σάλα παραπέμπει σε καλή τραπεζαρία σπιτιού, ενώ υπέροχος είναι και ο άνετος εξωτερικός χώρος με το γκαζόν.

Backstage
•  Καταπληκτική συλλογή τυριών, αξίζει να πας και μόνο γι’ αυτά! 
• Η κάβα είναι εξαιρετική, με μεγάλη συλλογή παλιότερων σοδειών. 
• Μπορείτε να μείνετε το βράδυ στον ξενώνα «Αγκωνάρι» που διατηρεί η οικογένεια Πάσπαλη απέναντι από το εστιατόριο. 

Σκλήθρο, 18ο χλμ. Ε.Ο. Αμυνταίου-Καστοριάς, Φλώρινα, 2386031206.

Κοντοσώρος 14/20
Διαμάντι της τοπικής μακεδονικής κουζίνας. Το εστιατόριο με το μικρό ξενώνα αποτελούν από μόνα τους προορισμό. Λάτρης των τοπικών πρώτων υλών, ο Νίκος Κοντοσώρος πατάει στην παραδοσιακή τοπική κουζίνα και, προσθέτοντας μικρά twists και νεωτερισμούς, ξεφεύγει! Η σάλα περιποιημένη, με προσεγμένη art de la table καλού εστιατόριου.

Backstage
• Εμπειρία η επίσκεψη στην κάβα του υπογείου. 
• Συχνά ο Νίκος Κοντοσώρος τριγυρνάει στα βουνά τα χαράματα μαζεύοντας μανιτάρια, με τα οποία φτιάχνει στη συνέχεια το υπέροχο ριζότο του. 
• Οι ομελέτες στο πρωινό του ξενοδοχείου είναι ποίημα.

Ξινό Νερό, Φλώρινα, 2386081256, 2386081551. 

Μαρίνα 14/20
Μύδια αχνιστά που μοσχοβολάνε θάλασσα, χταπόδι του ψαρά με φρέσκια πιπεριά, αγιορείτικη σφυρίδα με χυλωμένα κρεμμύδια... Ναι, στη «Μαρίνα» στην Ποτείδαια ο Κωνσταντίνος Γιαννακάρης αποδεικνύει ότι εδώ δεν θα απολαύσεις ψάρια μόνο άψογα ψημένα αλλά και μαγειρεμένα με τόσους τρόπους, που δικαιολογούν το ότι εξακολουθεί να βραβεύεται ως μία από τις καλύτερες ψαροταβέρνες της Ελλάδας.

Backstage
• Η βεράντα του περίπτωση: μοιάζει με κουπαστή πλοίου. 
• Δεν χρειάζεται να έχεις μπάρμπα στην Ποτείδαια για να φας το συκώτι της σφυρίδας και τα αβγά της. Έρχεσαι εδώ.

Ποτείδαια, Χαλκιδική, 2373041570.


Τάσος 14/20
Η κουζίνα κάτω από το άγρυπνο μάτι της Κούλας έχει το χάρισμα να αισθάνεται τι συμβαίνει στο ψάρι όταν αυτό βρίσκεται στο grill. Με μια εκπληκτική αίσθηση του σωστού timing, ξέρει να το αποσύρει από τη φωτιά και να χαρίζει απόλαυση. Σε συνδυασμό με την πρώτη ύλη, είναι σαφώς ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η «Νύμφη του Θερμαϊκού» στο είδος.

Backstage
• Εξαιρετική λίστα, ποτήρια και καράφες Riedel, συντηρητές κρασιών: το κρασί εδώ είναι σοβαρή υπόθεση. 
• Από τη μελιτζανοσαλάτα μέχρι το μελωμένο γλυκό κυδώνι, όλα τα εκτός ψαριού είναι σούπερ.

Φαέθωνος 8, Θεσσαλονίκη, 2310430523.     

Υποστηρικτές των Χρυσών Σκούφων 2012 είναι η NEFF, το πρόγραμμα «Επιστροφή Γεύσεις» των πιστωτικών καρτών της Eurobank, τα S.PELLEGRINO - ACQUA PANNA, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE και η VOLVO. 

Διαβάστε ακόμα:


Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης