Δοκιμάσαμε

Value for money κρεατοφαγία στο «Roasted by Mimaya»

Από -

Κρέας και όχι μόνο στο ανανεωμένο εστιατόριο της Γλυφάδας. Αλεγρία σε λευκό και προσιτές τιμές που ανεβάζουν το ηθικό των εξοδούχων.

Ήταν σκούρο το ντεκόρ του, με πολλά μαύρα στοιχεία, πλέον όμως, μετά την αλλαγή προσανατολισμού του σε «Roasted by Mimaya», το γλυφαδιώτικο εστιατόριο του Μιχάλη Ηρωγλίδη ντύθηκε στα άσπρα. Κάθομαι στις αναπαυτικές πολυθρόνες και χαζεύω γύρω την πολυμορφία τους: εξοχικό το στιλ τους και ανάλαφρο (σαν άσκηση βεράντας σε δωμάτιο!), ξαλεγράρει το χώρο. «Κάναμε ριζικές αλλαγές και σύντομα θα ετοιμάσουμε κι ένα μπαρ όπου θα βγάζουμε τάπας», μου λέει ο επικεφαλής του σέρβις, ο Αλέξανδρος, ο οποίος μου συστήνεται με το που κάθομαι στο τραπέζι. Δίπλα μας μεγάλες παρέες, οικογένειες και φίλοι, κάποιες εκ των οποίων γιορτάζουν γενέθλια - το αναμενόμενο «Happy birthday» θα ακουστεί αργότερα.

Παρατηρώ τα πιάτα που προσγειώνονται εδώ κι εκεί… Τα ψηλά μεταλλικά πλαίσια από όπου κρέμονται σουβλάκια κοτόπουλου και χοιρινά μαζί με κεμπάπ αλλά και οι δίπατες πλατφόρμες με τη μεγάλη ποικιλία ορεκτικών και κρεατικών είναι μια πολύ συμφέρουσα λύση για ορεκτικό τσιμπολόγημα. Εμείς αποφασίσαμε να το πάμε πιάτο-πιάτο, ξεκινώντας με σούπερ μυρωδάτους κολοκυθοκεφτέδες με φέτα, σωστά τηγανισμένους και ζουμερούς. Στη συνέχεια ήρθε καβουρμάς μαγειρεμένος με ντομάτα μέσα σε πήλινο και από πάνω του τραγανό πατατάκι και σχεδόν scrambled αβγό, στην comfort δύναμη του οποίου δύσκολα αντιστέκεσαι. Δεν θα πω το ίδιο όμως και για την καρμπονάρα, που η πολλή κρέμα τής στερεί τον ιταλικό χαρακτήρα.

Κατόπιν άρχισε η παρέλαση των κρεάτων! Πάνω σε μια ξύλινη πιατέλα, τα κοψίδια στολίζονται με ντομάτα, κρεμμύδι, νόστιμες τηγανητές πατάτες , φριζέ σαλάτα και πιτάκια. Τα τελευταία βέβαια έχουν ισχυρό ανταγωνιστή τα ωραία ποντιακά ψωμάκια σε συνταγή της μαμάς του σεφ. Το κεμπάπ ήταν γευστικό και συμπαθές, τα ρέστα μου όμως τα δίνω για το χοιρινό Braten, καραμελωμένο στο φούρνο με μέλι και μαύρη μπίρα: πεντανόστιμο τρυφερούδι, με τη χυμώδη σάρκα του σκεπασμένη από τραγανή, προφανώς καραμελωμένη κρούστα. Το κρεατολαγνικό τσιμπούσι συνεχίστηκε με ένα ωραίο flank steak από αμερικανικό Black Angus, που η νοστιμιά του περίσσευε ενισχυμένη από την αγριωπή υφή του.

Είναι σαφές ότι στη νέα του εποχή το «Roasted by Mimaya» θέλει να κρατήσει τις τιμές χαμηλά και το καταφέρνει. Έτσι λοιπόν οι ετικέτες κρασιού είναι λίγες και στα τραπέζια βλέπεις κυρίως καράφες με χύμα. Όσο για το φινάλε, το ανάλαφρο στρογγυλό κανταΐφι με ξηρούς καρπούς κέρδισε τις εντυπώσεις σε σχέση με το σουφλέ σοκολάτας και ταιριάζει, εδώ που τα λέμε, καλύτερα στη στροφή του μαγαζιού.

Μάρκου Μπότσαρη 8, Γλυφάδα, 2108944850. Τιμή: € 18-25.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης