Άφιξη

Το «Food mafia» προσγειώθηκε στα βόρεια

Από -

Σ’ αυτό το μενού χωράνε burgers, bao buns, tacos, κόντρα φιλέτα, Τomahawk και κριθαράκι με μοσχαράκι στα ξύλα. Καθόλου περίεργο, το έχει φτιάξει ο Ηλίας Σκουλάς.

Μαχητικό τόσο στο κομμάτι του street food όσο και του κρέατος θα βρείτε το «Food Mafia» και στην καινούργια εκδοχή του στη Νέα Ερυθραία (στο πρώην «Dirty Burger» ) όπου ο Ηλίας Σκουλάς και η Εργίνα Βεντούρη συνεργάζονται με τον Γιάννη Μωράκη και τον Δήμο Στασινόπουλο. Τo στιλ του χώρου, που θα ανοίξει επίσημα στις 30/6, κρατάει τον προγενέστερο αμερικάνικο χαρακτήρα του, πλέον όμως στα τραπέζια και στους πάγκους μέσα κι έξω θα βασιλεύουν πιάτα με πολύστροφο ταμπεραμέντο.

Τα bao buns θα τα βρεις σε ασυνήθιστα ramixes – με κροκέτα πάπιας, καρπούζι κονφί, φουαγκρά και ραντίτσιο στα κάρβουνα, λόγου χάρη, ή με τραγανό τηγανητό κοτόπουλο και χαβιάρι. Το καινούργιο burger με Aberdeen Angus Beef, διπλό τσένταρ, αγιολί κάππαρης, μανιτάρια king oyster και καραμελωμένα κρεμμύδια αντλεί, όπως λέει ο δημιουργός του, έμπνευση από ένα παλιό χιτ των Wendy's (Mushroom melt, μεν περπαραγωγή δε ), τα Steak & Fries έχουν την γκάμα τους κι ο ξυλόφουρνος Josper συμπληρώνει το ευρύ, αλά Σκουλάς ρεπερτόριο με καπόνι γεμιστό με άγρια μανιτάρια και πορκέτα σε μια σιτσιλιάνικη συνταγή του 1912.

Έχε υπόψη σου ότι θα «παίζει» κι ένα πριβέ κομμάτι που το λένε «Jungle Room» το οποίο δεν θα έχει έξτρα χρέωση, απλά θα πρέπει κανείς να προλάβει να το κλείσει, βάλε και κρασιά, ελληνικά και διεθνή, και τα κοκτέιλ του πολύ καλού Γιώργου Μαρκαδάκη κι έχεις αρκετούς λόγους να τραβήξεις βόρεια. (Λεωφ. Κηφισίας & Χαριλάου Τρικούπη, Νέα Ερυθραία, 2106233600 )

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα * e-mail
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης