Τηλέμαχος BBQ Club

Χλωρίδα-πανίδα σημειώσατε Χ

Από -

Ρουστίκ glam, ζυγούρι και σωστό T-Bone –ροζ, χωρίς αιμάτινο ίχνος–, σε καταπράσινο κηφισιώτικο κήπο.

Aν ο προϋπάρχων «Τηλέμαχος» λίγο πιο πέρα είναι η εξέλιξη της κρεατοπυρηνικής ταβέρνας –η σουβλιστή σταβλίσια του είναι αμίμητη–, ο «Τηλέμαχος BBQ Club» είναι ένα αμάλγαμα harcore παράδοσης και πολυτελούς κρεατερί. Μα μπαρόκ και σπληνάντερο πάνε; Ο Γιώργος και ο Κώστας Τσιλιγκίρης απαντούν καταφατικά, με βαρβάτο ζυγούρι και Chateaubriand αγκαζέ, σε σκηνικό καλοκαιρινό. Δηλαδή μια αυλή με καρέκλες κήπου, που στήνονται πάνω σε πλακάκι-τερακότα, ανάμεσα σε ακακίες. Αν υπάρχει «υπερ-έκθεση» στο κρέας, την παθαίνεις εδώ. Το αφράτο τυρόψωμο που ψήνεται στον ξυλόφουρνο, η μελιτζανοσαλάτα που εμφανίζεται πληθωρικά καπνιστή (αν και με λίγο παραπάνω μαϊντανό από ό,τι χρειάζεται) και μια σαλάτα με γλιστρίδα από το κτήμα τους στην Αυλώνα είναι απλά προθέρμανση για τους κρεατόφιλους απ' όλη την Αθήνα, οι οποίοι δίνουν ραντεβού κάτω από το κεντρικό τεράστιο πεύκο.
Μετά έρχονται ντολμαδάκια με σάλτσα ντομάτας σε εκδοχή γλυκίζουσα κι ανατολίζουσα –με κουκουνάρι και σταφίδα–, μια ιδέα ντελικάτη χάρη στην παρουσία του Μοσχάτου, και το πιο κρεατένιο μοσχαρίσιο καρπάτσιο που έχω δοκιμάσει (το οποίο, σημειωτέον, δεν σκεπάζεται από μυρωδικά για να γίνει πιο «εύκολο»). Και φτάνει ο κόμπος κυριολεκτικά στο χτένι: ένα μοσχαρίσιο φιλέτο γαλλικής κοπής σε σάλτσα λευκού κρασιού που καραμελώνει τα συνοδευτικά κρεμμυδάκια. Από τα γλυκά, το ραβανί δεν μου πολυάρεσε, αλλά η πανακότα είναι αρκετά καλή. Για τα υπόλοιπα με έφαγαν οι τύψεις, το ομολογώ. Αλλά το χάρηκα.

UP: H comme il faut αντιμετώπιση του κρέατος (φλέγον ζήτημα). Γιατί σε πολλές άλλες περιπτώσεις είναι… μάλλον faux. Τα νοτιοαφρικάνικα κρασιά.

DOWN: Αυτή η στοχοπροσήλωση-φετιχισμός μπορεί να αποβεί λίγο πληθωρική για το στομάχι: εδώ light δεν νοείται.

Ιδιόλεκτος παράδοσης
Μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις:

 • γαμοπίλαφο που σε αιφνιδιάζει ευχάριστα με αλμυρή μυζήθρα αντί για στάκα
 • κατσικίσιο παΐδι στη γάστρα με σάλτσα μουστάρδας - μυρίζει... κυριακάτικο ψητό
 • εξαιρετικό καβουρμά (μείξη βουβαλίσιου και μοσχαρίσιου κρέατος) που περνάει μια ιδέα από το κάρβουνο.


  INFO
  ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ BBQ CLUB Φραγκοπούλου 22 & Μ. Μπότσαρη, Κ. Κηφισιά, 2108076680, 6976977888. Έως 1 π.μ. Σάβ. & μεσημ. Κυρ. μόνο μεσημ. Κλειστά Δευτ. Τιμή: € 25-35.

 • Δώσε το σχόλιο σου

  * Όνομα   * e-mail    
  Σχόλιο

  Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
  Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης