Άφιξη

Σερσέ λα φαμ, σερσέ λα φαμ

Από -

Καφές στη χόβολη, κεφτεδάκια, Αθήνα και παλιά δαντέλα σε ένα νέο αστικό καφενείο στη Μητροπόλεως.

Η Αθήνα φαίνεται να περνάει μια φάση νοσταλγίας τον τελευταία καιρό και το αστικό καφενείο με τη μεγάλη ξύλινα μπάρα, τα μαρμάρινα τραπέζια και το μωσαϊκό απέναντι από τη Μητρόπολη είναι πραγματικά μια πολύ όμορφη προσθήκη στο ψηφιδωτό του κέντρου (το ντεκόρ έχουν επιμεληθεί η Φαίδρα Αναστασιάδη και η Μιράντα Καραμανλή). Το πιο ωραίο όμως είναι ότι στην περίπτωσή του «Σερσέ λα Φαμ» του Σωτήρη Χρόνη –σε ρόλο manager η Φωτεινή Γούλα– δεν είναι μόνο αισθητικό το ζήτημα.

Το «σαν άλλοτε» διατρέχει και τη γευστική του προσέγγιση, με την υπογραφή του Ανδρέα Λαγού, κεντώντας στο φαγητό ζεστασιά και μνήμες των φαγητών που έφτιαχναν οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας, όπερ σημαίνει πατάτες με κασέρι Ξάνθης και σαλάμι Λευκάδος, κεφτέδες, είτε με λιαστή ντομάτα είτε με δυόσμο και σταφίδες, πίτες, ντολμαδάκια με κουκουνάρι, καπνιστή μοσχαρίσια γλώσσα, χοιρινό πασπαλά αλλά και μους σοκολάτα με μέλι και καρύδια, ακόμη και κοκ – πόσα χρόνια έχετε να φάτε κοκ; Εκτός του ότι σερβίρουν ελληνικά αποστάγματα και κρασιά μικρών παραγωγών, φτιάχνουν καφέ στη χόβολη και το φέρνουν με συριανό λουκουμάκι, όπως και βυσσινάδες, μανταρινάδες και λεμονάδες. Όπου να’ ναι θα ξεκινήσουν και το πρωινό τους.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης