Δοκιμάσαμε

Πήγαμε στο εστιατόριο του Νίκου Βουρλιώτη

Από -

Το νέο μπαρ-ρεστοράν του Νίκου Βουρλιώτη παίζει στο γήπεδο της μοντέρνας κουζίνας, σε περιβάλλον πέτρας και με ωραία ποτά.

«Φανταζόμουν το “Abbot” σαν ένα μέρος όμορφο και χαλαρό, που θα θέλω να μοιράζομαι με τους φίλους μου», μου λέει ο Νίκος Βουρλιώ­της, οι οποίος μαζί με τον Μάνο Γαλανό («Ctalin», «Hotel», «Petite Fleur», «Σανέλ») και τον Δημήτρη Σακουφάκη έφτιαξαν το καινούργιο μπαρ-ρεστοράν του Χαλανδρίου. Όντως η πέτρα που απλώνεται στο χώρο του μπαρ μαζί με το ανοιχτόχρωμο ξύλο στο ταβάνι δημιουργούν ζεστή ατμόσφαιρα. Το ίδιο και το μακρύ μοναστηριακό τραπέζι στο βάθος, που από πάνω του έχει ένα πορτρέτο του Δαρβίνου – σε ρόλο ηγουμένου ίσως... Μοναστηριακό τραπέζι όμως υπάρχει και στην μπροστινή στεγασμένη σάλα, με μπεζ καπιτονέ καρέκλες γύρω του και από πάνω μια συστοιχία από ελαφριά φωτιστικά και φούξια μπουκαμβίλιες. Ταιριαστά και τα τραπέζια από πράσινο μάρμαρο με τις Αmerican chairs στο φυσικό χρώμα του ξύλου.

Εν τω μεταξύ, το μαγαζί γεμίζει από χαμογελαστούς εξοδούχους που μοιράζονται στο εστιατόριο και το μπαρ. Ως απεριτίφ από τη λίστα που έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος bartender Θοδωρής Πύριλλος επιλέγω το συνεπώνυμο Abbot: δυναμικός συνδυασμός τζιν με elderflower, λάιμ και σιρόπι λεβάντας, με ντεκόρ το λουλούδι της που το ανάβουν. Το μενού που έχει σχεδιάσει ο μάνατζερ του εστιατορίου Νίκος Λουκάκης είναι μοντέρνο και μπλέκει ιταλικές ιδέες με fusion και αρκετό κρέας.

Το σεβίτσε τσιπούρας έρχεται με φασολάκια edamame και αρκετή κάψα, που στριμώχνει ομολογουμένως το ψάρι. Η μους αβγού με τσορίθο και πιτάκια καλαμποκιού είναι ένα ελαφρύ σνακ, που ταιριάζει πολύ και στο μπαρ. Τα ωραία μπουκατίνι με το ποσέ αβγό, που το σπας για να φτιάξεις τη δική σου καρμπονάρα, έχουν τη φάση τους, αλλά η κουζίνα πρέπει να προσέξει να μην ξεραίνει το guanciale («μπέικον» από χοιρινά μάγουλα), καθώς της δίνει άλλη χάρη. Επίσης δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να χρησιμοποιήσουν ένα πιο έντονο τυρί. Ωραία fusion σπεσιαλιτέ η τσιπούρα με την τραγανή πέτσα, πουρέ πατάτας με πικάντικη φρεσκάδα ουασάμπι και αχνιστό λάχανο pak choi.

Πιο πολύ απ’ όλα τα πιάτα που δοκίμασα ωστόσο μου άρεσε το εξαιρετικό μπέργκερ, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, ζουμερό και με το λιωμένο λιπάκι του να το νοστιμίζει πολύ. «Χρησιμοποιούμε chuck eye roll και brisket στον κιμά κατά την αμερικάνικη συνταγή», μου λέει ο σεφ Γιώργος Νεστορίδης. Στο μενού υπάρχουν και πιάτα για να μοιραστεί η παρέα, η σιγομαγειρεμένη ωμοπλάτη είναι ένα από αυτά, αλλά την περίμενα με μεγαλύτερο γευστικό βάθος. Από τα γλυκά ξεχώρισα το γοητευτικό dulce de leche.

Βασ. Γεωργίου 3, Χαλάνδρι, 2106825881. Τιμή: € 28-35.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα * e-mail
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

  • xrx πριν από 7 μήνες

    Και μετα σου λεει μουσικη του δρομου, τροπος ζωης κτλ..Πιο φλωρομαγαζο πεθαινεις...