Φεστιβάλ

Οδηγός τσιμπολογήματος street food στο Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2017

Από -

Τα τσιμπολογήματα στο φεστιβάλ θα έχουν τον cool χαρακτήρα του δρόμου, άλλοτε με τοπικές λιχουδιές και άλλοτε με δημοφιλή εδέσματα.

Από τις 5 έως τις 7/5, στον αγαπημένο χώρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι, η αφρόκρεμα των μικρών παραγωγών της Ελλάδας δίνει το καθιερωμένο της ραντεβού με τους Αθηναίους, σε ένα φεστιβάλ που συστηματικά προβάλλει το μεράκι και την εξέλιξη του γευστικού δυναμικού της χώρας. Δεκάδες εταιρείες και παραγωγοί, οι οποίοι εκφράζουν τόσο την παράδοση όσο και τον εκσυγχρονισμό και την καινοτομία που διαμορφώνουν το σημερινό δυναμισμό της ελληνικής γαστρονομίας, απλώνονται σε αυτόν το γοητευτικό χώρο με το βιομηχανικό χρώμα του 20ού αιώνα. Εκτός όμως από τις ερεθιστικές ελεύθερες γευσιγνωσίες και αγορές που μπορείς να κάνεις, η βόλτα στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» μπορεί να αποδειχτεί άκρως διασκεδαστική τόσο γευστικά όσο και θεαματικά.

Τρεις ιδιαίτεροι γευστικοί πόλοι με διαφορετικές εκδοχές streetfood θα στηθούν μέσα στην Τεχνόπολη για να αγοράζετε λιχουδιές και να τις τρώτε βολτάροντας ή να κάθεστε στις καρέκλες και στα τραπέζια που θα βρίσκονται δίπλα τους. Ο πρώτος, έξω από το κτίριο του Μηχανουργείου, εστιάζει στο απολύτως ταιριαστό ζευγάρι αλλαντικά - μπίρα. Εκεί στα περίπτερα των Ελλήνων μικροζυθοποιών, εκτός από τις γευσιγνωσίες των προϊόντων τους, θα μπορείτε στη συνέχεια να διαλέγετε τον τύπο της μπίρας που σας ενδιαφέρει και να αγοράζετε όσα ποτήρια θέλετε. Σε αυτήν τη γειτονιά θα βρίσκονται οι μπύρες Νήσος, Delphi Beer, Marea, Noctua, Zeos, Argos Star, Άλη, ενώ απέναντί τους, στο περίπτερο της γνωστής αλλαντοποιίας Μουτεβελής, θα μπορείτε να αγοράσετε χοτ ντογκ με σπέσιαλ λουκάνικο.

Εκεί θα βρίσκονται επίσης τα αλλαντικά Kudros από γηγενή ράτσα μαύρου χοίρου καθώς και τα σπέσιαλ κρουσαλίδικα λουκάνικα του κρεοπωλείου Κρήτη­. Έξω από το κτίριο Δεξαμενές Καθαρισμού, όπου θα βρίσκεται η έδρα της τιμώμενης περιοχής, της Δυτικής Μακεδονίας, δύο ντόπιοι­ σεφ θα την εκπροσωπήσουν ετοιμάζοντας παραδοσιακές νοστιμιές με δημιουργική διάθεση, βασισμένοι σε τοπικά υλικά. Πρόκειται για τον Άγγελο Ναουμίδη από την ομώνυμη ταβέρνα (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2017 ), ο οποίος θα μαγειρέψει κρύα καραβιδόσουπα με καραβίδες Βεγορίτιδας και άγρια καπνιστή πέστροφα –επίσης Βεγορίτιδας– με τοπικά βότανα, αλλά και για τον Γιάννη Γιαννίτσα, ο οποίος θα φτιάξει τραγανό χοιρινό σε κρούστα από αυθεντική πιπεριά Φλωρίνης και ριζότο με μοσχαρίσια γλώσσα, καπνιστό τουλουμίσιο τυρί και σκόνη παστουρμά. Κάτω από την Καμινάδα, τέλος, η τροχήλατη καντίνα Kamaroni θα είναι ένα «μακαρονάδικο δρόμου» που θα πουλάει ποικιλία ζυμαρικών, ενώ το Δειπνοσοφιστήριον θα ετοιμάζει φαλάφελ και ποικιλία από ωραία mini burgers.

Μείνετε συντονισμένοι με το site του φεστιβάλ http://www.elladagiortigefseis.gr/ για όλα τα νέα.

Σχετικά Θέματα

Η πιο feelgood γιορτή γεύσης, το φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» άνοιξε τις πόρτες του

06/05/2017

Η πιο feelgood γιορτή γεύσης, το φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» άνοιξε τις πόρτες του

Εκλεκτές ελληνικές γεύσεις και ατμόσφαιρα γιορτής ως την Κυριακή 7 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.

Το Γκάζι βάφεται νόστιμο! Ώρα για «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2017»

04/05/2017

Το Γκάζι βάφεται νόστιμο! Ώρα για «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2017»

Με σύνθημα «Δοκίμασε, αγόρασε, διασκέδασε!», το πιο χαρούμενο και νόστιμο φεστιβάλ των γεύσεων της Ελλάδας ανοίγει τις πύλες του αύριο Παρασκευή 5/5 και για τρεις ημέρες σας περιμένει στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Συντονιστείτε!

Cocktails… από σπίτι

30/04/2017

Cocktails… από σπίτι

Τα καλύτερα cocktails της άνοιξης είναι αυτά που θα φτιάξετε με τα χεράκια σας, αφού πρώτα περάσετε από το φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή γεύσεις.

Ξινόμαυρο Αμύνταιου: Οινικό κάλεσμα με Ονομασία Προέλευσης

29/04/2017

Ξινόμαυρο Αμύνταιου: Οινικό κάλεσμα με Ονομασία Προέλευσης

Μια από τις πιο σημαντικές ελληνικές ποικιλίες κρασιού, το πολυδιάστατο Ξινόμαυρο του Αμυνταίου, θα αποκαλυφτεί στο φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις.

3+1 πολιτιστικές εκδηλώσεις στο φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις»

28/04/2017

3+1 πολιτιστικές εκδηλώσεις στο φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις»

Με τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα να έχουν τον πρώτο λόγο, μια σειρά από happenigs με θέατρο, μουσική και χορό μετατρέπουν το πιο γευστικό φεστιβάλ της Αθήνας σε ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου.

Ζήσε την απόλυτη εμ(beer)ία στην Τεχνόπολη

28/04/2017

Ζήσε την απόλυτη εμ(beer)ία στην Τεχνόπολη

Ο δυνατός παίχτης του καλοκαιριού είναι αναμφισβήτητα η μπίρα. Ποια όμως κερδίζει το παιχνίδι απόλαυσης; Η weiss, η lager, η pilsner ή η ipa; Η απάντηση στο Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις.

Τι κάνουν ο Μποτρίνι, ο Σκαρμούτσος και ο Κωστάκος στο Γκάζι;

28/04/2017

Τι κάνουν ο Μποτρίνι, ο Σκαρμούτσος και ο Κωστάκος στο Γκάζι;

Οι τρεις γνωστοί και αγαπημένοι σεφ θα βρεθούν το Σαββατοκύριακο 5,6,7 Μαίου στην Τεχνόπολη .

6 λόγοι για να σπεύσεις στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις»

26/04/2017

6 λόγοι για να σπεύσεις στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις»

Σε μόλις 8 ημέρες ανοίγει τις πύλες του το πιο γευστικό φεστιβάλ της Αθήνας. Ιδού μερικοί έξτρα λόγοι, εκτός φυσικά από την ίδια τη νόστιμη βόλτα στα περίπτερα των Ελλήνων παραγωγών, για να επισκεφθείτε την Τεχνόπολη στις 5, 6 και 7/5.

Δοκίμασε, αγόρασε, διασκέδασε στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2017»

17/04/2017

Δοκίμασε, αγόρασε, διασκέδασε στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2017»

Με σύνθημα «Δοκίμασε, αγόρασε, διασκέδασε!» το φεστιβάλ των γεύσεων της Ελλάδας ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του από τις 5 μέχρι τις 7/5 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

  • 123 πριν από 1 μήνες

    Ποιοτητα και λογικες τιμες στην Ελλαδα απλα δεν συμβαδιζουν. Σε ολον τον κοσμο μπορεις να φας εξαιρετικο, ψαγμενο και φτιαγμενο με μερακι street food, εδω δυστυχως το διλημμα ειναι φτηνο φαγητο σε αθλιες καντινες ή λιγοι "εναλλακτικοι" που προσφερουν κατι διαφορετικο&ποιοτικο αλλα σε τιμες εστιατοριου. Οι δε εκτελεσεις του "κονσεπτ" (τρομαρα τους) street food απο τους συνηθισμενους ιδιους και ιδιους μαγειρες στα εστιατορια τους, ειναι ξεκαθαρες αρπαχτες.