Φεστιβάλ

Οδηγός τσιμπολογήματος street food στο Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2017

Από -

Τα τσιμπολογήματα στο φεστιβάλ θα έχουν τον cool χαρακτήρα του δρόμου, άλλοτε με τοπικές λιχουδιές και άλλοτε με δημοφιλή εδέσματα.

Από τις 5 έως τις 7/5, στον αγαπημένο χώρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι, η αφρόκρεμα των μικρών παραγωγών της Ελλάδας δίνει το καθιερωμένο της ραντεβού με τους Αθηναίους, σε ένα φεστιβάλ που συστηματικά προβάλλει το μεράκι και την εξέλιξη του γευστικού δυναμικού της χώρας. Δεκάδες εταιρείες και παραγωγοί, οι οποίοι εκφράζουν τόσο την παράδοση όσο και τον εκσυγχρονισμό και την καινοτομία που διαμορφώνουν το σημερινό δυναμισμό της ελληνικής γαστρονομίας, απλώνονται σε αυτόν το γοητευτικό χώρο με το βιομηχανικό χρώμα του 20ού αιώνα. Εκτός όμως από τις ερεθιστικές ελεύθερες γευσιγνωσίες και αγορές που μπορείς να κάνεις, η βόλτα στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» μπορεί να αποδειχτεί άκρως διασκεδαστική τόσο γευστικά όσο και θεαματικά.

Τρεις ιδιαίτεροι γευστικοί πόλοι με διαφορετικές εκδοχές streetfood θα στηθούν μέσα στην Τεχνόπολη για να αγοράζετε λιχουδιές και να τις τρώτε βολτάροντας ή να κάθεστε στις καρέκλες και στα τραπέζια που θα βρίσκονται δίπλα τους. Ο πρώτος, έξω από το κτίριο του Μηχανουργείου, εστιάζει στο απολύτως ταιριαστό ζευγάρι αλλαντικά - μπίρα. Εκεί στα περίπτερα των Ελλήνων μικροζυθοποιών, εκτός από τις γευσιγνωσίες των προϊόντων τους, θα μπορείτε στη συνέχεια να διαλέγετε τον τύπο της μπίρας που σας ενδιαφέρει και να αγοράζετε όσα ποτήρια θέλετε. Σε αυτήν τη γειτονιά θα βρίσκονται οι μπύρες Νήσος, Delphi Beer, Marea, Noctua, Zeos, Argos Star, Άλη, ενώ απέναντί τους, στο περίπτερο της γνωστής αλλαντοποιίας Μουτεβελής, θα μπορείτε να αγοράσετε χοτ ντογκ με σπέσιαλ λουκάνικο.

Εκεί θα βρίσκονται επίσης τα αλλαντικά Kudros από γηγενή ράτσα μαύρου χοίρου καθώς και τα σπέσιαλ κρουσαλίδικα λουκάνικα του κρεοπωλείου Κρήτη­. Έξω από το κτίριο Δεξαμενές Καθαρισμού, όπου θα βρίσκεται η έδρα της τιμώμενης περιοχής, της Δυτικής Μακεδονίας, δύο ντόπιοι­ σεφ θα την εκπροσωπήσουν ετοιμάζοντας παραδοσιακές νοστιμιές με δημιουργική διάθεση, βασισμένοι σε τοπικά υλικά. Πρόκειται για τον Άγγελο Ναουμίδη από την ομώνυμη ταβέρνα (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2017 ), ο οποίος θα μαγειρέψει κρύα καραβιδόσουπα με καραβίδες Βεγορίτιδας και άγρια καπνιστή πέστροφα –επίσης Βεγορίτιδας– με τοπικά βότανα, αλλά και για τον Γιάννη Γιαννίτσα, ο οποίος θα φτιάξει τραγανό χοιρινό σε κρούστα από αυθεντική πιπεριά Φλωρίνης και ριζότο με μοσχαρίσια γλώσσα, καπνιστό τουλουμίσιο τυρί και σκόνη παστουρμά. Κάτω από την Καμινάδα, τέλος, η τροχήλατη καντίνα Kamaroni θα είναι ένα «μακαρονάδικο δρόμου» που θα πουλάει ποικιλία ζυμαρικών, ενώ το Δειπνοσοφιστήριον θα ετοιμάζει φαλάφελ και ποικιλία από ωραία mini burgers.

Μείνετε συντονισμένοι με το site του φεστιβάλ http://www.elladagiortigefseis.gr/ για όλα τα νέα.

Σχετικά Θέματα

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα * e-mail
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

  • 123 πριν από 7 ημέρες

    Ποιοτητα και λογικες τιμες στην Ελλαδα απλα δεν συμβαδιζουν. Σε ολον τον κοσμο μπορεις να φας εξαιρετικο, ψαγμενο και φτιαγμενο με μερακι street food, εδω δυστυχως το διλημμα ειναι φτηνο φαγητο σε αθλιες καντινες ή λιγοι "εναλλακτικοι" που προσφερουν κατι διαφορετικο&ποιοτικο αλλα σε τιμες εστιατοριου. Οι δε εκτελεσεις του "κονσεπτ" (τρομαρα τους) street food απο τους συνηθισμενους ιδιους και ιδιους μαγειρες στα εστιατορια τους, ειναι ξεκαθαρες αρπαχτες.