Θέμα

Ο Μίλτος Αρμένης δυναμώνει το «Όμικρον»

Από -

Ο διακεκριμένος με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας Μίλτος Αρμένης ετοιμάζει πυρετωδώς τη νέα σελίδα του εντυπωσιακού εστιατορίου της Kηφισιάς.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιαίτερα εστιατόρια της Αθήνας καθώς το εντυπωσιακό αρχιτεκτόνημα που το στεγάζει σε κάνει να γυρίζεις συχνά το κεφάλι για να χαζέψεις τις φυγές των «φτερών» της εντυπωσιακής του στέγης. Η ιδιοτυπία συνεχίζεται και μέσα στη σάλα με τα δύο επίπεδα. Προς το παρόν όμως ο καιρός είναι καλός οπότε χαιρόμαστε τον φανταστικό κήπο του «Όμικρον» που είναι γεμάτος φοίνικες, πρασινάδες και λουλούδια – δεν είναι υπερβολικό να πεις ότι είναι από τους ωραιότερους στα βόρεια. 

Εκτός όλων αυτών όμως, το εστιατόριο της Κηφισιάς, που ανήκει στον όμιλο Καστελόριζο, ετοίμασε μια πολύ γερή πρόταση για τη νέα σεζόν αφού την κουζίνα του ανέλαβε ο βραβευμένος σεφ Μίλτος Αρμένης, που έχει διακριθεί με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Ο Αρμένης είναι σεφ με ταμπεραμέντο, μισός Έλληνας και μισός Ισπανός, και πηγαίο ταλέντο. Παίρνει τη φασολάδα, το εθνικό μας φαγητό που δεν έχουν πολυασχοληθεί μαζί του οι εκπρόσωποι της νέας ελληνικής κουζίνας, και την κάνει μια τραγανή κροκέτα με την υγρή, χυλωμένη οικειότητά της να συνδυάζεται τέλεια με τσαχπινιά παστής ρέγγας και ωμό κρεμμύδι.

Τη δύναμη της χωριάτικης τη μετατρέπει σ’ ένα δροσιστικό γκασπάτσο, ενώ στην αθηναϊκή, που θέλει ενίσχυση η βελούδινη υφή της, βάζει κερκυραϊκή πινελιά με κουμκουάτ, τιμώντας την πατρίδα του. Στο κερκυραϊκό τσιγαρέλι που συνοδεύεται με καλαμάρι νιώθεις τη βαθιά νοστιμάδα της ποικιλίας των χόρτων και των μυρωδικών να καρυκεύεται με πικάντικο κοκκινοπίπερο, ενώ το χταπόδι καρπάτσιο έχει μεζετζίδικη ένταση σκόρδου και αγουρίδα.

Τα καλύτερα πιάτα του Αρμένη που δοκιμάσαμε σε avant premiere, λίγο πριν το μενού βγει στον αέρα, ήταν: ένα ταρτάρ εξαιρετικής χαλκιδαίικης καραβίδας με εσπεριδοειδή και σορμπέ πορτοκάλι· το σοφιστικέ «σαν παστίτσιο» όπου τα al dente μακαρόνια γίνονται τραγανή κροκέτα με κιμά στο εσωτερικό τους και σερβίρονται με βελούδινη μπεσαμέλ και μοσχαρίσιο ταρτάρ· και τα πολύ ωραία ντάμπλινγκ γεμισμένα με κόκορα παστιτσάδα με μυρωδάτα κερκυραϊκά σπετσερικά.

Στο μενού θα βρείτε ακόμη μοοσχαρίσια μάγουλα στιφάδο με πλούσιο βουτυράτο πουρέ, σιταρότο αλά σπετσιότα με αρνάκι και χιόνι φέτας, τσιπούρα με τραχνότο γεμάτο λαχανικά και λίγο καπνιστό χοιρινό μάγουλο, κι ένα ασυνήθιστο κοκορέτσι με τζατζίκι πατάτας-καρότου. Στο φινάλε μας άρεσε η σούπα σοκολάτας με μαρέγκες και φρούτα, και η απόδόμηση του μπακλαβά ο οποίος γίνεται παγωτό.

Δρόσου 1 & Αίγλης, Κηφισιά, 2106202475-6. Τιμή: € 30-38.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης