Δοκιμάσαμε

«Nolita» σε νόστιμη διπλή... προβολή

Από -

Το πρώτο του καλοκαίρι έχει δύο όψεις, με τις ιταλικές γεύσεις να μοιράζονται ανάμεσα στην cool πολύχρωμη πισίνα του ξενοδοχείου «Semiramis» στο Κεφαλάρι και στην ατμοσφαιρική πλατεία του δημαρχείου της Κέρκυρας.

Μία από τις πιο ιδιαίτερες πρεμιέρες του φετινού χειμώνα, το «Nolita», βρήκε το χώρο του μέσα στην ποπ φαντασμαγορία του «Semiramis»: ένα ιταλικό ρεστοράν στην άκρη του σύμπαντος του Karim Rashid. Το αρχιτεκτονικό γραφείο LOT του Λεωνίδα Τραμπούκη και της Ελένης Πεταλωτή έκανε εξαιρετική δουλειά στη βαθυπράσινη σάλα με τα όμορφα σεπαρέ, τα δρύινα έπιπλα, τις custom made λεπτομέρειες και τη μεγάλη ανοιχτή κουζίνα, ντύνοντας με ζεστή αισθητική γεύσεις με ανάλαφρο πνεύμα. Η συνάντηση των στιλ είναι ακόμη πιο εμφανής τώρα που το εστιατόριο περνάει τα βράδια του δίπλα στην εντυπωσιακή πισίνα.

Με την ένταση και τα παιχνίδια του χρώματος γύρω σου, καθισμένος στο ξύλινο ντεκ με τις ροτόντες, νιώθεις σαν να βρίσκεσαι ταυτόχρονα στη Μεσόγειο και στο Μαϊάμι. Ο εξωτερικός χώρος έχει αποκτήσει κι ένα καινούργιο υπερυψωμένο μπαρ, όπου σε περιμένουν νέα κοκτέιλ σε επιμέλεια του Kintsugi Project, των πολύ καλών bartenders Γιάννη Σαμαρά και Στέφανου Δραγανιδάκη. Σε τετ-α-τετ με το εστιατόριο, η λίστα τους, under construction όταν βρέθηκα εγώ στο Κεφαλάρι, εμπνέεται από το ιταλικό πνεύμα, είναι όμως κι εκείνη ραντισμένη με κοσμοπολιτισμό, παίζοντας με ελληνικά υλικά και τροπικά αρώματα. Το America America (Campari αρωματισμένο με πιπε­ριές Φλωρίνης και μανταρίνι­ ) που πατάει στην φιλοσοφία του Americano το έχω βάλει στο μάτι.

Η πίτσα ήταν από το χειμώνα hit και τώρα, με νέο pizzaiolo τον Νίκο Σωτηρόπουλο, συνεχίζει αναλόγως δυνατά, από μια εκφραστική Margherita με μοτσαρέλα di buffala και πουρέ μελιτζάνας –με ωραία γραμμένο κάπνισμα και λίγο σκόρδο– ή μια Total Βlack με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και μαύρη τρούφα. Όσο για τον σεφ Γιάννη Λιόκα, ισορροπεί όμορφα τη ρουστίκ νοστιμιά και τη φινέτσα. Ο τόνος ταρτάρ με ζελέ από λάιμ, πίκλες αγγουριού­, κρέμα από κάππαρη και πούδρα ελιάς, με dry fried άνηθο και σος εσπεριδοειδών, είναι φοβερός, κεντημένος αρώματα, δροσερός, πικάντικος και το vitello tonnato με πυκνή κρέμα τόνου Αλοννήσου, κάππαρη και αντζούγια πολύ καλό – με λίγη παραπάνω κάππαρη θα ήταν ακόμη καλύτερο.

Το αβγό «καρμπονάρα», που πανάρεται με panko και κάθεται πάνω σε μια πολύ νόστιμη κρέμα παρμεζάνας με στικ από νούμπουλο, είναι γευστική βόμβα, ενώ στα ζυμαρικά τα spaghetti cacio e pepe με αβγοτάραχο, πεκορίνο και παρμεζάνα­, ηλεκτρισμένα με λίγο λάιμ, αλλά και τον comfort food χαρακτήρα των conchiglioni με καπνιστό μπέικον, πεπεροντσίνο και πλούσια κρέμα από πεκορίνο τα χαίρεσαι. Τα γλυκά υπογράφει ο Διονύσης Αλέρτας Εκεί παίζει να υποκύψεις σε μια κρέμα λεμονιού με gianduja, ιταλική μαρέγκα και πούδρα φουντουκιού.

Ξεν. «Semiramis», Χαριλάου Τρικούπη 48, Κηφισιά, 2106231181. Τιμή: € 38-50.

Μπουρδέτο αλα «Nolita»

Ο Γιάννης Λιόκας προτείνει το ίδιο, σύγχρονης αντίληψης ιταλικό μενού και στο «Nolita Cοrfu», που στήνει τραπέζια στην ατμοσφαιρική πλατεία απέναντι από το δημαρχιακό μέγαρο της Κέρκυρας – το βράδυ, φωτισμένο, λειτουργεί σαν σκηνικό. Τον μπακαλιάρο μπουρδέτο, που στη δική του, αρκετά ενδιαφέρουσα, πιο λεπτή από την παραδοσιακή βερσιόν έχει πίκλες από λευκά κρεμμύδια, πατάτες κονφί και τσιπς ρυζιού, θα τον δοκιμάσετε και στην Αθήνα, εκεί όμως είναι στο στοιχείο του, τυλιγμένος με αύρα παλιάς Κέρκυρας.


Γκίλφορδ 71, Πλατεία Δημαρχείου, Κέρκυρα, 2661042810.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα * e-mail
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης