Ήμουν εκεί

Μια λευκή Golden Wednesday

Από -

Εσείς ποιο λευκό κρασί προτιμάτε; Είναι ακόμα η εποχή τους και οι ελληνικές ποικιλίες μας δίνουν εξαιρετικές επιλογές για να περάσουμε καλά. Για του λόγου το αληθές στο πιστό μας ραντεβού με τις «Χρυσές Τετάρτες» το Σαββατιανό, το Μοσχοφίλερο και η Μαλαγουζιά ενθουσίασαν.

Σε μια ακόμα sold out παρουσίαση στο ανανεωμένο Pastis δοκιμάσαμε τις τρεις σημαντικές ελληνικές ποικιλίες συνδυασμένες με το νέο πολύ νόστιμο μενού. Το παιχνίδι των ταιριασμάτων ήταν πιο συναρπαστικό… Από κάθε ποικιλία είχαμε δυο διαφορετικές εκδοχές, που διεκδικούσαν το καλύτερο ταίρι τους. Τελικά το 9 Σαββατιανό του κτήματος Μουσών ένωσε την φρουτώδη φρεσκάδα του με μια δροσερή σαλάτα τόνου, ενώ το Σαββατιανό της Φράγκου με τη λεμονάτη επίγευση απογείωσε το ταρτάρ σολομού.

Στη περίπτωση του Μοσχοφίλερου τα λουλουδάτα αρώματα του Λαντίδη έδωσαν περισσότερη ένταση στο ριζότο με τα άγρια μανιτάρια και η πληθωρική Μαντινεία Νασιάκου φρέσκαρε στον ουρανίσκο τα γευστικά garganeli με κοτόπουλο. Στο τελευταίο ντουέτο με τη Μαλαγουζιά το κρασί της Ρωξάνης Μάτσα με τα εξωτικά αρώματα έδεσε απόλυτα με το spaggeti με γαρίδες και η αρμονική και φινετσάτη πρόταση του κτήματος Άλφα έκανε δυνατό φινάλε με ένα μυρωδάτο μπιφτέκι γαλοπούλας.

Αυτή η Χρυσή Τετάρτη τα είχε όλα, μας μύησε στα μυστικά των Ελληνικών ποικιλιών και στα tips των συνδυασμών και ήταν ένας εξαιρετικός τρόπος για να καλωσορίσουμε το Hall of taste, που έρχεται τον Οκτώβριο. Μπείτε στο site www.halloftaste.gr και πιάστε το γευστικό τέμπο, που θα κρατήσει για οκτώ μέρες.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης