Check it out

Για ένα Spritz στο «Drupes & Drips»

Από -

Τα ποτήρια γεμίζουν από νωρίς στο λιλιπούτειο café, deli και spritzeria που έχουν στήσει κυριολεκτικά δύο βήματα από το φημισμένο φούρνο του Τάκη στο Κουκάκι οι γιοι του Τάκη και της Άννας Αρτέμης και Θόδωρος. Ήδη από το μεσημέρι στο στενάκι της Ζήτρου ο espresso και ο cold brew δίνουν σταδιακά τη σκυτάλη στο χαμηλόβαθμο αλκοόλ. Βρίσκεις το spot σου μέσα ή έξω, αν δεν έχει πολύ κρύο, στον ξύλινο πάγκο στην είσοδο, στα δύο μπαρ, τα παράθυρα και τα αναδιπλούμενα «τραπεζάκια» στον τοίχο απέναντι και είτε πίνεις Spritz με αφρώδες ή ξηρό κρασί, Campari ή Aperol, είτε προτιμάς μία από τις 8 ετικέτες του οινοποιείου Buglioni στη Valpolicella –αυτές τις ημέρες κάνει θραύση το αφρώδες Spudorato (Garganega & Durella).

Για συνοδεία διαλέγεις μια παρτίδα από τα τυριά και αλλαντικά που φιγουράρουν στο ψυγείο – γραβιέρα Κρήτης και μυκονιάτικο ξινοτύρι, παρμεζάνα και γλυκιά γκοργκοντζόλα, μπλε τυριά ωριμασμένα σε μούστο, λούζα, παστράμι, ιταλική soppressata, prosciutto, coppa και όχι μόνο, που έρχονται αλά μπρατσέτα με χωριάτικο ψωμί από το φούρνο του Τάκη –εννοείται–, με λάδι και χοντρό αλάτι. Απλή και ωραία συνταγή χαλαρού τρωγοπίνειν, σε κλίμα που ευνοεί την παρέα και την κουβέντα με τους δίπλα, το «Drupes & Drips» είναι καλή ιδέα και για μια δόση γιορτής και... μετά τις γιορτές. Αρκεί να κρατήσεις το σωστό state of mind.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης