Δοκιμάσαμε

«Επτά 7»: Φουλ της πολυτέλειας στο Θησείο

Από -

Ο Γιάννης Στανίτσας παίζει με εξαιρετικά υλικά και πρωτότυπες ελληνο-μεσογειακές γεύσεις πάνω από τα αρχαία.

Το λιγότερο που μπορεί να πει κάποιος για το «Επτά 7» είναι ότι είναι εντυπωσιακό. Με το που μπαίνεις στο συγκρότημα των ανακαινισμένων παλιών κτιρίων της Ερμού, πατάς το γυάλινο πάτωμα και το μάτι καρφώνεται στο επίσης γυάλινο πάτωμα του κελαριού – σαν διπλή βιτρίνα για τα απομεινάρια της αρχαίας Αθήνας. Στο υπό διαμόρφωση κελάρι το μοναστηριακό τραπέζι με τις ψηλές, σαλονέ μαύρες καρέκλες δίνει ιδέες για σπέσιαλ ατμοσφαιρικό δείπνο. Στο ισόγειο το λακαρισμένο σταντ σε σχήμα «Χ» δίνει στο χώρο του μπαρ δυναμισμό και πολυτέλεια. Το εστιατόριο δια­θέτει στιλάτη θέρμη, με τραπέζια από χοντρό μελένιο ξύλο και γκρίζες αναπαυτικές πολυθρόνες, και ταυτόχρονα υπογραμμισμένη θεατρικότητα χάρη στις κόκκινες βελούδινες κουρτίνες και στους μαύρους πολυέλαιους.

Στην κουζίνα ο πολύ καλός σεφ Γιάννης Στανίτσας παρουσιάζει μια κουζίνα με ελληνικά και μεσογειακά πιάτα, που στηρίζεται σε εξαιρετικά υλικά. Το καταλαβαίνεις λ.χ. στο φινετσάτο λαβράκι Αιτωλικού, που το καρυκεύουν δια­κριτικά ελιές Καλαμών και κάππαρη ποσέ και το συνοδεύει σταμναγκάθι σε σάλτσα από το ζωμό του ψαριού κι ελαιόλαδο. Ή ακόμη στο μελωμένο αρνάκι, που έχει δίπλα του ένα τέλεια μαγειρεμένο και πολύ πρωτότυπο «φασολότο» με φασόλια, λούπινα, ροβίτσα και κόκκινη φακή. Επισημαίνω επίσης τα ωραία μοσχαρίσια μάγουλα μαγειρεμένα sous vide, που σερβίρονται με πολύχρωμα παν­τζάρια και οξύμελι – αν μάλιστα τους βάλεις λίγη βελούδινη ταραμοσαλάτα (τη φέρνουν μαζί με το ψωμί), έχεις ένα ωραιότατο vitello tonnato αλά γκρεκ.

Ερμού 119 & Άστιγγος 10, Θησείο, 2103212010

Τα Top 3 ΠΙΑΤΑ

Τριλογία μαριναρισμένων ψαρικών
Ντελικάτο λαβράκι Αιτωλικού, βουτυράτη και μελωμένη κοιλιά τόνου μαριναρισμένα σε χυμό εσπεριδοειδών κι ελαιόλαδο μαζί με αβγοτάραχο πρώτης διακτινίζονται και βρίσκουν τον εαυτό τους, συνδυασμένα με γλυκόπικρη κρέμα περγαμόντο, που είναι όλα τα λεφτά.

Σκορπίνα, κριθαράκι, σάλτσα κόκκινου κρασιού
Άγριο, τέλεια ψημένο ψάρι, με τη στακάτη σάρκα του να ταιριάζει χέρι γάντι με την κρασάτη σάλτσα, που η βαθιά της γεύση θυμίζει ντελικάτο στιφάδο. Το al dente κριθαράκι μαζί τους εξαιρετίκ!

Μους ταχίνι, καραμελωμένα μήλα, παστέλι σουσαμιού
Φινετσάτα γήινο ταχίνι σε απαλή κρέμα, κοντράρεται από το μια σταλιά ξινό καραμελωμένο μήλο και συντονίζεται με το τραγάνισμα και το άρωμα ενός αέρινου παστελιού από ξανθό και μαύρο σουσάμι.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα * e-mail
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης