Έρχεται

Δοκίμασε, αγόρασε, διασκέδασε στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2017»

Πρόγευση από το φεστιβάλ στην Τεχνόπολη

Από -

Με σύνθημα «Δοκίμασε, αγόρασε, διασκέδασε!» το φεστιβάλ των γεύσεων της Ελλάδας ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του από τις 5 μέχρι τις 7/5 στο Γκάζι.

Για πέμπτη χρονιά αισίως­ το Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιο­ρτή Γεύσεις» δίνει το ανοιξιάτικο ραντεβού του στο Γκάζι και η αφρόκρεμα των Ελλήνων παραγωγών ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει καινούργιες ιδέες και παλιότερα αγαπημένα προϊόντα. Από τις 5 μέχρι τις 7/5, στο μοναδικό χώρο της Τεχνόπολης, οι Αθηναίοι θα έχουν στη διάθεσή­ τους ιδιαίτερα νόστιμα ερεθίσματα για ατελείωτες γευσιγνωσίες βρεγμένες με ωραία ελληνικά κρασιά, μπίρες μικροζυθοποιίας και ποτά. Τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές κι εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, λογής λογής αρτοποιήματα, ξίδια αρωματικά, βότανα, καφέδες, μαρμελάδες και γλυκίσματα, μια πλειάδα από ξεχωριστά προϊόντα που φέρνουν ποιότητα και ποικιλία στο καθημερινό μας τραπέζι και στα φιλικά μας καλέσματα, θα δώσουν το «παρών», ­καταγράφοντας τις εξελίξεις στην ελληνική γαστρονομία.

Μία από τις πιο αγαπημένες ατραξιόν του φεστιβάλ είναι οι ανοιχτές σε όλους παράλληλες γευστικές εκδηλώσεις. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα, ωστόσο ξέρουμε ήδη ότι στην τέντα των σεφ θα βρεθούν ο Έκτορας Μποτρίνι, που θα μαγειρέψει συνταγές από την κουζίνα των νησιών του Ιονίου, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, που θα επιδοθεί σε μαγειρική με ψάρι εμπνεόμενος από διάφορες καλοκαιρινές ιδέες, ενώ ο Jean Louis Capsalas θα μας δροσίσει με κρύες καλοκαιρινές σούπες. Ο Αθηναγόρας Κωστάκος θα μαγειρέψει αχνιστά θαλασσινά με διάφορα μυρωδικά και σάλτσες στην Πολυεστία Ελ Γκρέκο®, μεγάλο χορηγό του «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις», δείχνοντάς μας όλες τις δυνατότητες αυτής της ευέλικτης συσκευής.

Από το περίπτερο μάλιστα της Πολυεστίας Ελ Γκρέκο® θα περάσουν και δημοφιλείς food bloggers: ο Τάσος Αντωνίου από το «Μαμά Πεινάω», η Εύα Μονοχάρη του «Funky Cook», η Δέσποινα Βαϊοπούλου από το «Pandespani», η Μαριλένα Μιχαλίτση από το «Marislurp», η Αγγελική Καλαμπόκα από το «Cookika» κ.ά., οι οποίοι θα μαγειρέψουν νόστιμες και γρήγορες συνταγές αποκλειστικά με τη χρήση της πολυεστίας. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις, τώρα, θα υπάρχουν και διάφορες γευσιγνωσίες όπως αυτές με τον Νικολά Ραδίση (BeerBartender.gr ), ο οποίος θα μας μυήσει σε τέσσερα διαφορετικά είδη μπίρας, με τον Παύλο Λούλη («The Cotton Club» ), ο οποίος θα παραδώσει μαθήματα bartending για το σπίτι, και με τον Γιάννη Ταλούμη της εξειδικευμένης Taf, που θα μας δείξει πώς να κάνουμε καλό ελληνικό καφέ, μαθαίνοντάς μας και τα μυστικά της γευσιγνωσίας του.

Στην τέντα της ανοιχτής κουζίνας, πάλι, σε ένα μοναδικό χάπενινγκ με πρωταγωνιστές τα παιδιά, ο δημοφιλής σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης και η ομάδα του θα «παίξουν» μαζί τους μαγειρεύοντας, ανοίγοντας φύλλο, κόβοντας λαχανικά αλλά και καλώντας τα να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν τα φαγητά που έφτιαξαν.

Μείνετε συντονισμένοι με το site του φεστιβάλ http://www.elladagiortigefseis.gr/ για όλα τα νέα.

Σχετικά Θέματα

Η πιο feelgood γιορτή γεύσης, το φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» άνοιξε τις πόρτες του

06/05/2017

Η πιο feelgood γιορτή γεύσης, το φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» άνοιξε τις πόρτες του

Εκλεκτές ελληνικές γεύσεις και ατμόσφαιρα γιορτής ως την Κυριακή 7 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.

Το Γκάζι βάφεται νόστιμο! Ώρα για «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2017»

04/05/2017

Το Γκάζι βάφεται νόστιμο! Ώρα για «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2017»

Με σύνθημα «Δοκίμασε, αγόρασε, διασκέδασε!», το πιο χαρούμενο και νόστιμο φεστιβάλ των γεύσεων της Ελλάδας ανοίγει τις πύλες του αύριο Παρασκευή 5/5 και για τρεις ημέρες σας περιμένει στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Συντονιστείτε!

Cocktails… από σπίτι

30/04/2017

Cocktails… από σπίτι

Τα καλύτερα cocktails της άνοιξης είναι αυτά που θα φτιάξετε με τα χεράκια σας, αφού πρώτα περάσετε από το φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή γεύσεις.

Ξινόμαυρο Αμύνταιου: Οινικό κάλεσμα με Ονομασία Προέλευσης

29/04/2017

Ξινόμαυρο Αμύνταιου: Οινικό κάλεσμα με Ονομασία Προέλευσης

Μια από τις πιο σημαντικές ελληνικές ποικιλίες κρασιού, το πολυδιάστατο Ξινόμαυρο του Αμυνταίου, θα αποκαλυφτεί στο φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις.

3+1 πολιτιστικές εκδηλώσεις στο φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις»

28/04/2017

3+1 πολιτιστικές εκδηλώσεις στο φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις»

Με τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα να έχουν τον πρώτο λόγο, μια σειρά από happenigs με θέατρο, μουσική και χορό μετατρέπουν το πιο γευστικό φεστιβάλ της Αθήνας σε ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου.

Ζήσε την απόλυτη εμ(beer)ία στην Τεχνόπολη

28/04/2017

Ζήσε την απόλυτη εμ(beer)ία στην Τεχνόπολη

Ο δυνατός παίχτης του καλοκαιριού είναι αναμφισβήτητα η μπίρα. Ποια όμως κερδίζει το παιχνίδι απόλαυσης; Η weiss, η lager, η pilsner ή η ipa; Η απάντηση στο Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις.

Τι κάνουν ο Μποτρίνι, ο Σκαρμούτσος και ο Κωστάκος στο Γκάζι;

28/04/2017

Τι κάνουν ο Μποτρίνι, ο Σκαρμούτσος και ο Κωστάκος στο Γκάζι;

Οι τρεις γνωστοί και αγαπημένοι σεφ θα βρεθούν το Σαββατοκύριακο 5,6,7 Μαίου στην Τεχνόπολη .

6 λόγοι για να σπεύσεις στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις»

26/04/2017

6 λόγοι για να σπεύσεις στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις»

Σε μόλις 8 ημέρες ανοίγει τις πύλες του το πιο γευστικό φεστιβάλ της Αθήνας. Ιδού μερικοί έξτρα λόγοι, εκτός φυσικά από την ίδια τη νόστιμη βόλτα στα περίπτερα των Ελλήνων παραγωγών, για να επισκεφθείτε την Τεχνόπολη στις 5, 6 και 7/5.

Οδηγός τσιμπολογήματος street food στο Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2017

20/04/2017

Οδηγός τσιμπολογήματος street food στο Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2017

Τα τσιμπολογήματα στο φεστιβάλ θα έχουν τον cool χαρακτήρα του δρόμου, άλλοτε με τοπικές λιχουδιές και άλλοτε με δημοφιλή εδέσματα.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης