Θέμα

19 budget-friendly εστιατόρια, νόστιμα, casual chic και μοδάτα

Πολλά είναι πλέον τα εστιατόρια που έχουν πιάσει το νόημα των καιρών, σέβονται το πορτοφόλι μας και καταλαβαίνουν την ανάγκη μας για μια ποιο­τική, προσιτή έξοδο-αποφόρτιση με φαγητό, ποτό και ωραία μουσική. Ακολουθήστε μας στον οδηγό που φτιάξαμε για εσάς...

Aπό τη μικρή έρευνα που κάναμε είδαμε ότι η κυρίαρχη τάση είναι «ελληνικά, δημιουργικά και παρεΐστικα». Δηλαδή κλασική ελλη­νική κουζίνα στο μενού με μια δόση πειραματισμού και συμμετοχή ελληνικών τοπικών deli, αμπαλαρισμένη στη λογική «όλα στη μέση», για να μπορεί μια παρέα να δοκιμάζει πολλά και να πληρώνει λιγότερα.
Η φροντίδα για το χώρο είναι σχεδόν παντού προφανής, με ιδιαίτερη προτίμηση στο retro-vintage ύφος και σε diy κατασκευές, ενώ το industrial στοιχείο υποχωρεί αισθητά. Λογικό, αφού το παλιό και νοσταλγικό μάς κάνει να αισθανόμαστε ότι πατάμε σε οικείο, ασφαλές έδαφος. Με μεγάλο ενδιαφέρον αντιμετωπίζεται και η μουσική, που περιλαμβάνει σχεδόν παντού την τζαζ, την έθνικ, την έντεχνη ελληνική και τα ρεμπέτικα, δηλώνοντας εν πολλοίς και το πολιτισμικό προφίλ του κοινού που επιλέγει αυτά τα μαγαζιά ως στέκια του.

Άλλη μία τάση που διακρίνεται καθαρά είναι η αποκέντρωση. Πολλά μαγαζιά που κάνουν θραύση στις παρέες και μαθεύονται από στόμα σε στόμα, βρίσκονται πλέον στις συνοικίες­ και όχι αυστηρά στο downtown. Κάποια σε γνωστές πιάτσες για έξοδο, ας πούμε Γλυφάδα, Μπουρνάζι ή Μελίσσια, και κάποια σε off mainstream από γαστρονομική άποψη μέρη, όπως η Καλλιθέα, η Νέα Ιωνία ή οι συνοικίες του Πειραιά.

Η διάθεση να βρίσκεσαι εκεί όπου θα δεις και θα σε δουν συνυπάρχει πλέον με την ανάγκη για comfort καλοπέραση με την παρέα χωρίς απαραίτητη παρουσία της έξωθεν μαρτυρίας.
Η all day λειτουργία πάρα πολλών budget-friendly μαγαζιών είναι μια πραγματικότητα εδώ και αρκετά χρόνια με τάσεις περαιτέρω ανάπτυξης. Καλός καφές (συχνά specialty), σνακ με άποψη και γλυκά από το πρωί, για να συνεχίσουν με φαγητό, κοκτέιλ και ποτά μέχρι το βράδυ. Περιβάλλον θαυμάσιο και ιδανικές τεχνολογικές συνθήκες για να δουλεύεις με το pc ή το tablet στο χώρο – διότι πας και μόνος σου για λίγη ώρα καλοπέρασης. Το να υπολογίζεις τα λεφτά σου δεν σημαίνει ότι μιζεριάζεις κιόλας...

Γενικά οι επιχειρηματίες, ύστερα από σκληρή­ εκπαίδευση στα χρόνια της κρίσης (που είναι­ ακόμη εδώ), στην πλειονότητά τους νέοι, κατανόησαν το αίτημα των καιρών για έντιμο προϊόν (φρέσκο, καλοφτιαγμένο φαγητό σε ανθρώπινες μερίδες και τιμές ανάλογες του μισθού των 600 ευρώ πάνω κάτω), το «μετέφρασαν» ανάλογα και το προσφέρουν υπερήφανα. Και οι Αθηναίοι, που το έξω είναι γραμμένο στο DNA τους, ανταμείβουν την προσπάθεια. Σε καλό δρόμο βρισκόμαστε και μια ματιά στις προτάσεις μας θα σας δώσει ιδέες για έξοδο σε εύγευστα, διασκεδαστικά και καλοπροαίρετα από άποψη κόστους all day μπαρ, μεζεδοπωλεία, ταβέρνες, σουβλατζίδικα και άλλα νόστιμα και ψυχαγωγικά...

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα * e-mail
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης