Ψάρωμα

Ατού πρώτο, η χαλαρή σκηνογραφία της γειτο­νιάς. Ατού δεύτερο, η μεγάλη ποικιλία καλοφτιαγμένων, ερεθιστικών μεζέδων. Το κάνει στέκι...

Ψάρωμα

Ατού πρώτο, η χαλαρή σκηνογραφία της γειτο­νιάς. Ατού δεύτερο, η μεγάλη ποικιλία καλοφτιαγμένων, ερεθιστικών μεζέδων. Το κάνει στέκι...

Ψάρωμα - εικόνα 1

Το «Ψάρωμα» έχει το ατού ν’ αναπνέει στη χαλαρωτική ατμόσφαιρα μιας γειτονιάς. Η πλάτη της πρασιάς όπου στρώνει τα τραπέζια του είναι γεμάτη πρασινάδα. στην άλλη πλευρά, ένα διώροφο αποκαλύπτει την ομορφιά της πέτρινης τοιχοποιίας του. Από την άλλη μεριά του δρόμου, μια αστική μονοκατοικία γεμάτη γκράφιτι βάζει σύγχρονες νότες στη σκηνογραφία. Κι εσύ κάθεσαι στο κέντρο και χαλαρώνεις.

Διαλέξαμε τσίπουρο (σκέτο και με γλυκάνισο) για να συνοδεύσουμε τους μεζέδες. Η αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα έχει σέρτικη ορεκτικότητα, στηριγμένη στη φρεσκάδα του ψησίματος των υλικών της. Τα σουγάνια (γεμιστά κρεμμύδια) σε εντυπωσιάζουν λιγότερο με το χταπόδι και το κους-κους της γέμισής τους και περισσότερο με τα παρελκόμενα που τα περιτριγυρίζουν και θυμίζουν μαγείρεμα αλά πολίτα. Στα ωραία καταγράφω τα dry πιτάκια με φέτα και δυόσμο, όπως και τον ξινούτσικο, ντελικάτο μαρινάτο γαύρο και την απέριττη καβουροσαλάτα με μαϊντανό και κρεμμύδι. Τα καλύτερα έρχονται στη συνέχεια. Ασυνήθιστος φρέσκος μπακαλιάρος σοφρίτο, συνταγή με τσαγανό και ορεκτική ισορροπία ανάμεσα σε ξίδι, σκόρδο και μαϊντανό. Και μετά οι γαρίδες «Ψάρωμα», πολύ διαφορετικού στιλ από το προηγούμενο πιάτο, καθώς η πλούσια σάλτσα τους συνδυάζει μέλι και κρέμα. Οι ωραίες σάλτσες των φαγητών σε συνδυασμό με τα πολύ καλά ψωμάκια σε βάζουν σε πειρασμό για… καταδύσεις. Η απλότητα μιας σαρδέλας που ραφινάρεται περνώντας από τη σχάρα είναι all time classic γεύση. Το ίδιο και μια μακαρονάδα θαλασσινών που παίζει με πιο γήινα, γραμμένα αρώματα. Το σουφλέ σοκολάτας έχει αρώματα εκφραστικά που θα κινητοποιήσουν τις κεραίες ενός σοκολατομανούς. Η λεμονόπιτα συνδυάζει δροσιά αλλά και πλούσια γεύση.

Up: Η σκηνογραφία της γειτονιάς, τα καλοφτιαγμένα και αρκετά πρωτότυπα πιάτα. Down: Το συμιακό γαριδάκι: καλό μεν, αλλά το πολύ κουρκούτι κρύβει τη γεύση του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".