Αμμος

Σχάρα και νησιώτικοι μεζέδες σ' ένα open air λευκό περιβάλλον, με τη θάλασσα σε απόσταση αναπνοής. Όλα επιμελημένα και «ντυμένα» με ελληνικό mainstream ήχο που τις Κυριακές τα μεσημέρια ακούγεται live.

Αμμος

Σχάρα και νησιώτικοι μεζέδες σ' ένα open air λευκό περιβάλλον, με τη θάλασσα σε απόσταση αναπνοής. Όλα επιμελημένα και «ντυμένα» με ελληνικό mainstream ήχο που τις Κυριακές τα μεσημέρια ακούγεται live.

Αμμος - εικόνα 1

Το «Άμμος» έχει την αύρα παλιάς αυλής, έχει όμως και τα καναπεδάκια του σε μια μεριά. Μοντέρνο όσο και παραδοσιακό, με ξύλο βαμμένο άσπρο, πλακάκια στα χρώματα της γης, μπλε τούλια και λευκά μοναστηριακά τραπέζια στολισμένα μ' ένα γλαστράκι βασιλικό, αφήνει ανοιχτή τη θέα προς τη θάλασσα συνθέτοντας ένα περιβάλλον άκρως τονωτικό και χαλαρωτικό συνάμα. Βρήκαμε την κουζίνα του πιο αναπτυγμένη από πέρυσι, ιδιαίτερα στον τομέα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, ενώ τα κρέατα διατηρήθηκαν στην ίδια πολύ καλή ποιότητα. Ταυτόχρονα, οι μεζέδες και η παρουσίασή τους φαίνεται ότι δουλεύτηκαν αρκετά. Για την ακρίβεια, σε ό,τι παραγγείλαμε δεν βρήκαμε κανένα ψεγάδι – συμβαίνουν κι αυτά.

Εξαιρετικό το welcome με άσπρο και μαύρο ψωμί, ελίτσες και κόκκινη πιπεριά σε λάδι. Η σαλάτα του βοσκού που διαλέξαμε πλούσια και δροσερή: όλα τα πράσινα μαζί με τηγανητό χαλούμι, μυρωδικά, καρύδια, κουκουνάρι και σάλτσα βινεγκρέτ. Στα οπωσδήποτε τα ψητά μανιτάρια με φλοίδες καπνιστής γραβιέρας, ρόκα και βαλσάμικο. Καλά το χαλούμι, οι κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα δυόσμου, οι τραγανές φλογέρες με γιδοτύρι, ζαμπόν και λιαστή ντομάτα, τα μπουρεκάκια Καισαρείας με παστουρμά, ρεγκάτο και ντομάτα. Ιδιαίτερη γεύση τα χανουμάκια, ανατολίτικες στεγνές μπαλίτσες από κιμά αρωματισμένες με κάρι, σε κρούστα σουσαμιού και σάλτσα δυόσμου. Φρέσκες οι γαρίδες και πολύ τρυφερό το χταπόδι σε σουβλάκι. Η σχάρα μάς ικανοποίησε και στο κλασικό ρεπερτόριο: κοτόπουλο, μπιφτέκι και ψαρονέφρι με σπιτικές τηγανητές πατάτες.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει τα μεσογειακά must: πάστες, ριζότο, τα της θάλασσας –από γαύρο, μπαρμπούνια και καλαμαράκια μέχρι καραβίδες, αστακομακαρονάδες, καβούρια και τσιπούρες– αλλά και ποικιλίες (κρεάτων ή θαλασσινών) αν θέλετε μια «πανοραμική» άποψη.

Το μεράκι τους είναι εμφανές και στα γλυκά, με top το σουφλέ σοκολάτας με παγωτό κρέμα και σιρόπι. Μπορείτε να εμπιστευτείτε την πανακότα, ενώ υπάρχουν και πιο απλές λύσεις, όπως ο χαλβάς ή το γιαούρτι με μέλι και φρούτα. Η λίστα κρασιών, όχι ιδιαίτερα μεγάλη, ικανή ωστόσο να δώσει επιλογές για τους απαιτούμενους συνδυασμούς

Διά ταύτα: Προσεγμένη κουζίνα με φρέσκα προϊόντα και σωστό ψήσιμο. Αρκεί να σας αρέσει να τρώτε παρέα με ελληνικά σουξέ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.