Αμμος

Το «Άμμος», μεζεδοπωλείο ανοιχτό με σκεπή, απέναντι από τα αλμυρίκια της παραλίας, είναι μια ελληνική συμφωνία σε λευκό, με πετρόλ πινελιές και έξυπνες λεπτομέρειες, όπως ένας «πολυέλαιος» από κουτάλια και πιρούνια, τα χάρτινα τραπεζομάντιλα με φωτογραφίες της άμμου, τα διακριτικά θαλασσινά στοιχεία στη διακόσμηση αλλά και μια κανονική βάρκα που μετεωρίζεται στην οροφή της εισόδου.

Αμμος

Συμφωνία θάλασσας, γεύσης και μουσικής

Αμμος - εικόνα 1

Στον παραλιακό δρόμο του Πόρτο Ράφτη, ανάμεσα στο cafe-bar «Navy style» και στο «Πόρτο Live» (με τα γνωστά κυριακάτικα hot προγράμματα), βρίσκουμε τις τελευταίες σεζόν μια πολύ νόστιμη (και μουσικά) όαση. Το «Άμμος», μεζεδοπωλείο ανοιχτό με σκεπή, απέναντι από τα αλμυρίκια της παραλίας, είναι μια ελληνική συμφωνία σε λευκό, με πετρόλ πινελιές και έξυπνες λεπτομέρειες, όπως ένας «πολυέλαιος» από κουτάλια και πιρούνια, τα χάρτινα τραπεζομάντιλα με φωτογραφίες της άμμου, τα διακριτικά θαλασσινά στοιχεία στη διακόσμηση αλλά και μια κανονική βάρκα που μετεωρίζεται στην οροφή της εισόδου. Παρέα με τις γεύσεις, η μουσική περιδιαβαίνει (από νωρίς και όταν νυχτώνει με DJ) σε όλες τις εποχές του ελληνικού τραγουδιού, ακολουθώντας την ατμόσφαιρα και τις διαθέσεις των πελατών. Έντεχνα (Θαλασσινός, Σαββόπουλος, Κότσιρας, Λιδάκης, Παπαζογλου), σύγχρονα λαϊκά, εποχή Καζαντζίδη, όλα στην ώρα τους – άλλοτε χαμηλόφωνα, άλλοτε σε φάση αληθινού γλεντιού. Τις Κυριακές, μάλιστα, μια μικρή ορχήστρα με δύο αντρικές φωνές (τον Γιώργο και τον Χρήστο) οδηγεί τα πράγματα στο χορό – ακόμα και πάνω στα τραπέζια.

Κι αφού μας άνοιξε η όρεξη μ' αυτά, πάμε στον κατάλογο, όπου συναντάς νοστιμιές όπως τα ζουμερά κεφτεδάκια από δύο είδη κρέατος, αρωματισμένα με ούζο και σάλτσα δυόσμου, το χαλούμι στο φούρνο με άρωμα μουστάρδας, χωριάτικο λουκάνικο με καπνιστό τυρί μετσοβόνε, τραγανά μπουρεκάκια με παστουρμά, ρεγκάτι και ντομάτα, κολοκυθοκεφτέδες με τυριά, σαγανάκι γαρίδας, μυκονιάτικου στιλ μελιτζάνα φουρνιστή με φρέσκια ντομάτα και γραβιέρα, χοιρινή τηγανιά από λαιμό, φορμαέλα Αράχοβας πανέ με ξηρούς καρπούς και σάλτσα μελιού. Και φυσικά, δροσερές, άκρως μεσογειακές σαλάτες, φαρφάλες φλαμπέ με βότκα, καπνιστός σολομός και κρέμα, αστακομακαρονάδα κ.λπ. Στα κυρίως, υπάρχουν όλα τα ψητά της σχάρας (απ' τους κιμάδες δεν λείπει και η σεφταλιά), ενώ φέτος υπάρχει και φρέσκο ψάρι ημέρας. Στα γλυκά, διαλέγεις ανάμεσα σε πανακότα με σιρόπι φράουλας, σουφλέ σοκολάτας με παγωτό, μους γιαουρτιού με κρέμα γάλακτος και σιρόπι βύσσινο,

μηλόπιτα, φρούτα ή παγωτό. Η κάβα, εκτενής όσο χρειάζεται, προσφέρει λύσεις για κάθε πιάτο.

Σε σύγκριση με προηγούμενα καλοκαίρια, βρήκαμε το «Άμμος» ανανεωμένο από κάθε άποψη. Παίζει με επιτυχία στο τερέν του κεφιού, ενώ παράλληλα προσέχει πολύ και την κουζίνα του.

INFO

ΑΜΜΟΣ Αγ. Μαρίνας 52, Αυλάκι, Πόρτο Ράφτη, 22990/84550. Κυρ. μεσημ. ζωντανή μουσική. Τιμή: € 20-25.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.