Μετράμε νέα πιάτα με γεύση καλοκαιριού

Πέντε εστιατόρια της πόλης μας συστήνουν τις θερινές τους συνταγές σε roof top, βεράντες και πλακόστρωτα.

Μετράμε νέα πιάτα με γεύση καλοκαιριού

Πέντε εστιατόρια της πόλης μας συστήνουν τις θερινές τους συνταγές σε roof top, βεράντες και πλακόστρωτα.

«Frankie»

Μετράμε νέα πιάτα με γεύση καλοκαιριού - εικόνα 1

Tόσο στο πραγματικά όμορφο εσωτερικό που πλέκει περίτεχνα νοσταλγία και σύγχρονη αισθητική όσο και στο open air ντεκ στο πλακόστρωτο κομμάτι της οδού Ομήρου, η μοντέρνα τρατορία του Δημήτρη Χριστοφορίδη και του Χρήστου Αθανασιάδη θα σου προτείνει νέες ιδέες για όλες τις ώρες. Να βάλεις δίπλα στον πρωινό σου καφέ μια γλυκιά piadina, ας πούμε, με τραγανό μπισκότο, μήλο και mascarpone. Να γευματίσεις ελαφρά με μια από τις καλοκαιρινές δροσερές σαλάτες –όπως εκείνη που συνδυάζει οργανικά λαχανικά με φινόκιο, αβοκάντο, τραγανό prosciutto di Parma και μοτσαρέλα. Και μετά είναι και τα κανελόνι με γέμιση από κοτόπουλο και λαχανικά, με παρμεζάνα και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας που ο chef de cuisine Παναγιώτης Μωυσής ψήνει στον ξυλόφουρνο, καθώς κι η πίτσα με μοτσαρέλα, σάλτσα τρούφας, μανιτάρια πορτσίνι και πανσέτα…

«Olive Garden»

Μετράμε νέα πιάτα με γεύση καλοκαιριού - εικόνα 2

Στο εστιατόριο στην κορυφή του ξενοδοχείου «Τitania», με Ακρόπολη και Λυκαβηττό σε πρώτο πλάνο και easy listening μουσικές να χαϊδεύουν τ’ αφτιά, ο executive chef Χρήστος Τζιλήρας προτείνει νέα πιάτα βασισμένα σε ΠΟΠ ελληνικά προϊόντα. Για να πάρετε μια ιδέα για το θερινό μενού, να σας πούμε για τους γεμιστούς κολοκυθανθούς με μετσοβόνε και απάκι Κρήτης, λεπτές φέτες αγγουριού, σάλτσα από πρόβειο γιαούρτι και φρέσκο δυόσμο, μια ελληνική «καρμπονάρα» με σύγκλινο, κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, ψητό σκόρδο και αβγό αχυρώνα, καθώς και για το ψητό φαγκρί με ελληνικό μαρούλι και σπαράγγια της θάλασσας αβγολέμονο και τα παϊδάκια από αρνίσια νεφραμιά που συνοδεύονται από καπνιστή μελιτζάνα με ψητό σκόρδο, πράσινα σπαράγγια και σάλτσα με πετιμέζι, θυμάρι και βαλσάμικο.

«Kuzina»

Μετράμε νέα πιάτα με γεύση καλοκαιριού - εικόνα 3

Οι κεφτέδες από φρέσκο ελληνικό μπλε καβούρι με τραγανό περίβλημα από panko με μυρωδικά και σος aioli, το tiradito τόνου με μαρινάδα από φρούτα του πάθους, χυμό από νεράντζι και miso κι ένα strip loin από Black Angus με τσιπς πατάτας, σος bearnaise και σάλτσα πιπεριού είναι μερικά από τα πιάτα του Άρη Τσανακλίδη που σφραγίζουν το φετινό καλοκαίρι, και τα οποία μπορείτε να ανακαλύψετε είτε καθίσετε σε κάποιο από τα τραπέζια κάτω, με θέα στην περατζάδα της Αδριανού και στο Ναό του Ηφαίστου, είτε πάνω, στην προνομιακή ταράτσα που χαζεύει από τα ψηλά τον φωτισμένο ιερό βράχο απέναντι. Το ευφάνταστο μενού, βέβαια, που παντρεύει την ελληνική κουζίνα με εξωτικές πινελιές, έχει βέβαια και τις σταθερές του. Έτσι μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στους χαρακτηριστικούς λουκουμάδες με μους φέτας, κελυφωτό φιστίκι, λιαστή ντομάτα, ελιά και σος ροδιού ή στον φοβερό μαύρο μπακαλιάρο του Roy.

«Nice‘n’ Easy»

Μετράμε νέα πιάτα με γεύση καλοκαιριού - εικόνα 4

Μια νέα κολεξιόν ανάλαφρων γεύσεων έφερε το καλοκαίρι στα all-day spots του Κολωνακίου και της Κηφισιάς που αγαπούν τα superfoods και τα υλικά από μικρές ελληνικές φάρμες. Ανάμεσα στις θερινές τους προτάσεις, θα συναντήσετε ψωμάκια ατμού με κοτόπουλο, σάλτσα hoisin και mix λαχανικών, ένα ceviche λαβράκι με ροδάκινο και λαχανικά, καθώς επίσης και μια σαλάτα με σαλικόρνια, λάιμ κονφί, μαριναρισμένες γαρίδες και ντρέσινγκ πορτοκαλιού με σπόρους chia. Άλλες ωραίες ιδέες, το «The Sean Connery» με σολομό φούρνου, μίσο, πορτοκάλι και αρωματικό ταμπουλέ από κινόα και τα νουντλς από konjac με ασιατικά μπαχαρικά, σάλτσα τεριγιάκι και λαχανικά.

«St’ Astra Blue»

Μετράμε νέα πιάτα με γεύση καλοκαιριού - εικόνα 5

Στο καλοκαιρινό ρεστοράν πλάι στην πισίνα του roof top του «Radisson Blu Park», ο νεαρός σεφ Δημήτρης Κανταράκης προτείνει μεσογειακά κατά βάση πιάτα με μοντέρνο χαρακτήρα και ανάλαφρη διάθεση. Μπορείτε, π.χ., να ξεκινήσετε με μια σαλάτα με γαρίδες, ψιλοκομμένα λαχανικά, edamame, τζίντζερ και σησαμέλαιο, μια άλλη με baby λαχανικά, βύνη και βινεγκρέτ φράουλας ή ένα καρπάτσιο από λαβράκι με μαγιονέζα αχινού και σπιρτόζικο finger lime και να συνεχίσετε είτε με τη σκορπίνα σε κακαβιά είτε με το κοτόπουλο βιολογικής εκτροφής. Εκτός από κρασί, μπορείτε να επιλέξετε και κάποιο από τα κοκτέιλ του μπαρ στο πάνω επίπεδο του χώρου. Όσο για το νυχτερινό soundtrack, κινείται μεταξύ lounge μουσικής, bossa nova και latin jazz.

Κερδίστε ένα τραπέζι για δύο άτομα στο «St' Astra Blue» παίρνοντας μέρος μέχρι την Πέμπτη 26/7 στον σχετικό διαγωνισμό του «α»

Περισσότερες πληροφορίες

Olive Garden (The)

(ξεν. «Titania») Πανεπιστημίου 52, κέντρο
  • Εστιατόρια

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο
  • Εστιατόρια

Nice ’N’ Easy

Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Frankie

Σκουφά 42, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.