H αιώνια λιακάδα ενός bistrot exotique

Στον μαξιμαλιστικό πίσω κήπο του «Buba», με φόντο τις καλαμωτές, τα φυτά και τα ατμοσφαιρικά φανάρια, νομίζεις ότι αντί για την Κηφισιά βρίσκεσαι σε κάποια υπαίθρια αγορά της Μπανγκόκ ή του Ανόι.

H αιώνια λιακάδα ενός bistrot exotique

Ήδη από την πρόσοψη το νεοκλασικό της οδού Παπαδιαμάντη που στεγάζει το «Buba» φοράει τα «εξωτικά» του. Στον μαξιμαλιστικό πίσω κήπο όμως, με φόντο τις καλαμωτές και τα φυτά, τα ατμοσφαιρικά φανάρια, τις πλουμιστές φλοράλ μαξιλάρες, τις εικόνες της βασιλικής οικογένειας της Ταϊλάνδης και τα κάθε λογής ταξιδιωτικά memorabilia, νομίζεις ότι αντί για την Κηφισιά βρίσκεσαι σε κάποια υπαίθρια αγορά της Μπανγκόκ ή του Ανόι. Τώρα το καλοκαίρι­ το μπαρ δίπλα στα περίφημα εξωτικά του Zombies και το πολύ αγαπημένο Pok Pok, που είναι στην ουσία ένα ασιατικό Negroni, βάζει μια καινούργια Β.Π. Pina Colada που... μυρίζει διακοπές κι ένα πολύ ιδιαίτερο Si Go` n Zoo με τζιν αρωματισμένο με κουρκουμά, σιρόπι τζίντζερ-λεμονιού και bitters πορτοκαλιού.

H αιώνια λιακάδα ενός bistrot exotique - εικόνα 1

Η κονσόλα, πάντα με το προσωπικό αποτύπωμα του general ConZou (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Ζουγανέλης), κάνει freestyle διαδρομές μεταξύ swing και calypso, reggae και μουσικών από τις χώρες του Μαγκρέμπ, mambo και cha-cha, ρεμπέτικων της Αμερικής και hully gully. Κι η κουζίνα-καντίνα –εκεί στρατηγός είναι η Ταϊλανδή κ. Μαρία–, πέρα από τις δροσερές σαλάτες, το χαρακτηριστικό Phad Thai και τα μυρωδάτα curries του μενού, προτείνει εναλλασσόμενα πιάτα ημέρας για να μπορείς κάθε φορά να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό: μια σπιρτόζικη, γεμάτη χρώμα σαλάτα παπάγιας, ας πούμε, που φτιάχνεται μπροστά σου σε παραδοσιακό ταϊλανδέζικο γουδί, γλυκοφάγωτα ψωμάκια ατμού με πάπια και σπιτική σάλτσα hoisin, fish cakes με τη χειροποίητη πικάντικη μαγιονέζα…. Ακόμη και μια ασιατική εκδοχή της Entrecte Cafe de Paris φτιάχνουν εδώ, με bok choy και baby mushrooms – τους αρέσουν στο «Buba» τα twists...

photo: Babis Papamethodiou

Περισσότερες πληροφορίες

Buba Bistrot Exotique

Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.