Inedit από τον Ferran Adria και την Estrella Damm

Στην ιστορία της μπίρας, η Inedit θα καταγραφεί ως κάτι άλλο, το στιλ της δεν έχει προηγούμενο.

Inedit από τον Ferran Adria και την Estrella Damm

Άλλο πράγμα αυτός ο ζύθος! Ένας καινοφανής συνδυασμός lager και ale, παρφουμαρισμένος με πορτοκάλι, κορίανδρο και γλυκόριζα που όταν κυκλοφόρησε έκανε αίσθηση στον κόσμο της γαστρονομίας. «Στην ιστορία της μπίρας, η Inedit θα καταγραφεί ως κάτι άλλο, το στιλ της δεν έχει προηγούμενο. Μπλέκει τα δύο βασικά είδη μπίρας, τη lager και την ale, σε έναν εντελώς πρωτότυπο συνδυασμό και δημιουργεί μια μπίρα που πίνεται κατεξοχήν με φαγητό» όταν είχα επισκεφθεί το «El Bulli» το 2011 την τελευταία σεζόν της λειτουργίας του. Όπως καταγράφει γράφει ο Colmam Andrews στη βιογραφία του Ferran Adria: «Το 2008 ο Ferran σταμάτησε τις περισσότερες συνεργασίες με εξωτερικούς πελάτες, για να συγκεντρωθεί σε αυτά τα πράγματα που τρέφουν πνευματικά το “El Bulli”. Έκλεισε και την επιχείρηση catering που διατηρούσε…

Inedit από τον Ferran Adria και την Estrella Damm - εικόνα 1

Έκανε μια εξαίρεση το 2009, για να σχεδιάσει μια καινούργια μπίρα για την Estrella Damm, την παλαιότερη ζυθοποιία της Ισπανίας». Η ομάδα του φημισμένου «El Bulli» δημιούργησε λοιπόν μια πολύ πρωτότυπη μπίρα, ερωτευμένη με τις γεύσεις της μοντέρνας κοσμοπολίτικης κουζίνας. Όλες αυτές τις δυνατές μεν αλλά εξευγενισμένες γεύσεις, η Inedit αφενός τις σέβεται, αφετέρου τις δροσίζει, τις κοντράρει με μέτρο και τις φωτίζει. Είχε δίκιο ο Ferran που έλεγε ότι είναι μια σπέσιαλ, γκουρμέ μπίρα, που μπορεί να αντιμετωπίσει ευέλικτα τη νέα κουζίνα, γεμάτη γαστρονομικές εκπλήξεις που δεν μπορείς να προβλέψεις. Η μύτη της γοητευτική όλο λουλούδια, φλούδα πορτοκαλιού, κορίανδρο και γλυκά μπαχαρικά, Το στόμα της είναι πλούσιο και κρεμώδες, με μετρημένη πικράδα, απαλή υφή και διακριτική φρεσκάδα. Αλλά και η εμφάνισή της σε κάνει να αναφωνείς αυθορμήτως “ουάου”, μόλις τη βλέπεις. Μεγάλη, μαύρη φιάλη σαν σαμπάνιας, μ ένα χρυσό αστέρι και κόκκινο «τσόκερ» στο λαιμό σε γοητεύει με τη στιλάτη λιτότητα της κομψότητάς της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.