Τα αστέρια Michelin στην Αθήνα για το 2018

Ανακοινώθηκαν χτες τα φετινά αστέρια των κύριων πόλεων της Ευρώπης.

Τα αστέρια Michelin στην Αθήνα για το 2018

Δεν υπάρχει μεν ακόμη επίσημη ενημέρωση για τα αστέρια Michelin των Main Cities of Europe για το 2018 αλλά από την πληροφόρηση που ήδη έχουμε, όλα τα ελληνικά εστιατόρια που βραβεύθηκαν διατηρούν τα αστέρια που είχαν το 2017 και κανένα νέο δεν προστέθηκε.
Αυτό σημαίνει ότι τα 2άστερα της πρωτεύουσας είναι το «Funky Gourmet» και η «Σπονδη» ενώ με ένα αστέρι βραβεύονται το «Botrini's», η «Hytra» και το «Varoulko Seaside».

Αφού πρώτα ευχηθούμε στους σεφ και τα εστιατόρια θερμά συγχαρητήρια, μπαίνουμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε ότι κάπου υπάρχει μια αγκύλωση στον συμπαθέστατο λαστιχάνθρωπο, καθώς αν κοιτάξει κανείς τους φετινούς Χρυσούς Σκούφους τα αξιοβράβευτα ρεστοράν είναι αρκετά και με επιβεβαιωμένο το υψηλό γαστρονομικό τους επίπεδο. Είναι κρίμα λοιπόν και για τη δική μας γαστρονομία αλλά και για την δική τους εξέλιξη και αξιοπιστία, να μην εκφράζεται ολόκληρος ο δυναμισμός της αθηναϊκής σκηνής στον οδηγό Michelin. Υπάρχει βεβαίως πάντα το μεγάλο θέμα των εξαιρετικών εστιατορίων που υπάρχουν στα νησιά μας και γενικότερα στους τουριστικούς προορισμούς αλλά παρ ότι συζητιέται κατά καιρούς από τους Γάλλους δεν έχει βρει ακόμα το δρόμο του.

ΥΓ. Παρότι δεν βρίσκεται στην Αθήνα, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Ελληνοαυστριακό σεφ Konstantin Filippou, που το ομώνυμο εστιατόριό του στη Βιέννη ανέβηκε κερδίζοντας το 2ο του αστέρι δύο χρόνια μετά το πρώτο!

Περισσότερες πληροφορίες

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Botrini’s

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Hytra

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος
  • Εστιατόρια

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".