33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου

Άλλα πολυτελή, άλλα cozy και χαλαρά, φτιάχνουν καθένα το δικό του σκηνικό για εκείνο το σπέσιαλ τετ α τετ κι αφήνουν τον Άγιο να βάλει το χέρι του στην κουζίνα. Share the love.

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου

Άλλα πολυτελή, άλλα cozy και χαλαρά, φτιάχνουν καθένα το δικό του σκηνικό για εκείνο το σπέσιαλ τετ α τετ κι αφήνουν τον Άγιο να βάλει το χέρι του στην κουζίνα. Share the love.

«Tudor Hall»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 1

Ατμοσφαιρικό και πολυτελές, το αρχοντικό εστιατόριο του «King George» στις 14/2 σας επιφυλάσσει ένα μενού με κλασική γοητεία: μαρινάτος σολομός με ζελέ αγγουριού και αγριοράπανο, ραβιόλια με μανιτάρια, κατσικίσιο τυρί και σπανάκι, φιλέτο με σάλτσα bordelaise… Γκραν φινάλε με ένα Saint Honore Hawaii με λίτσι κονφί, σαντιγί τριαντάφυλλο και μαρμελάδα βατόμουρο με την υπογραφή του Γάλλου chef patissier Arnaud Larher (€ 75 ανά άτομο).


«Premiere»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 2

Για... side dish, εκτός από άπλετη θέα, το ερωτο-εμπνευσμένο μενού του γκουρμέ εστιατορίου «Αthenaeum InterContinental» (€ 75 ανά άτομο) έχει και ζωντανή μουσική. Αρχή με ένα ποτήρι σαμπάνια, συνέχεια με βελουτέ σελινόριζας με πράσινο μήλο και χτένια, ψητές καραβίδες με μανταρίνι, φινόκιο κονφί και σάλτσα από τυρί comte, φιλέτο λαβράκι (ή μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ πατάτας και σάλτσα port), γλυκό κλείσιμο με «πειρασμό» σοκολάτας με φρούτα του πάθους.


«Σπονδή»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 3

Ένα μενού για τους εραστές της γαστρονομίας προτείνει για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το εστιατόριο του Παγκρατίου, κινούμενο στο τερέν της σύγχρονης κουζίνας με γαλλικές τεχνικές/αναφορές. Περιλαμβάνει φουαγκρά –τερίνα και μους– με αχλάδι, μήλο, βατόμουρο και βανίλια, τοπιναμπούρ με τρούφα και τυρί St. Maure, λαβράκι με μανιτάρια πλευρώτους σε ζύμωση και σπαράγγια, τούρτα λαγού με φουαγκρά σάλτσα Grand Veneur και λαχανικά του χειμώνα, ζεστό τυρί St. Nectaire, και, μετά από ένα συνδυασμό σανγκουίνι, τζίντζερ, μαρέγκα, η λευκή σοκολάτα του Αγίου Βαλεντίνου, με ιβίσκο, κόκκινα φρούτα και τραγανό μπισκότο. Υπάρχουν δύο εκδοχές: εκείνη των 7 πιάτων κοστίζει € 120 ανά άτομο, κι εκείνη των 5 (χωρίς τοπιναμπούρ και τυρί) € 90 ανά άτομο.


«GB Roof Garden»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 4

Ένα μενού που αποτυπώνει τη σύγχρονη, κοσμοπολίτικη κουζίνα του εστιατορίου στην κορυφή της «Μεγάλης Βρεταννίας», απέναντι από τον φωτισμένο Παρθενώνα: παντζάρια κίτρινα και κόκκινα με ραβέντι, φράουλες και αφρό από κατσικίσιο τυρί, σαλάτα με βασιλικό καβούρι, κρέμα αβοκάντο, μαγιονέζα οστρακοειδών και σάλτσα με φρούτα του πάθους, φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος με κρέμα τρούφας, παρμεζάνα, μανιτάρια κανθαρέλες και τερίνα πατάτας. Στο τέλος θα έρθει ένα Saint Honore Hawaii με λίτσι κονφί, σαντιγί τριαντάφυλλο και μαρμελάδα βατόμουρο με την υπογραφή του Γάλλου chef patissier Arnaud Larher (€ 75 το άτομο).


«Varoulko Seaside» και «Βites & Wine»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 5

All you need love. Αλλά όπως και να το κάνεις, το κομψό ντεκ του «Βαρούλκου» πλάι στα κύματα, ανεβάζει το δείπνο σε άλλο level. Στο πολύ ιδιαίτερο μενού του Αγίου Βαλεντίνου που έχουν συνθέσει ο Λευτέρης Λαζάρου και η ομάδα του (€ 60 το άτομο) σας περιμένουν καβουροσαλάτα με μήλο, βασιλικό και αφρό μανταρίνι, τόνος με shiso σε φύλλο κρούστας με μαύρο σουσάμι, πιπεριά Φλωρίνης και σόγια, καθώς και ριζότο με γαρίδες, κρέμα παντζάρι και πιπέρι σετσουάν και γλώσσα με κρούστα φουντουκιού και κρέμα τοπιναμπούρ. Γλυκός επίλογος, ένας συνδυασμός σοκολάτας Guanaja & Dulcey με gananche framboise πάνω σε μπισκότο σοκολάτας, και sorbet framboise. Μια που το ίδιο μενού σερβίρεται κι απέναντι, στον ζεστό χώρο του «Bites & Wine» -του καινούργιου tapas/wine bar του Λευτέρη Λαζάρου- είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να το γνωρίσετε.


«Bυζαντινό» και «Galaxy Bar & Restaurant»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 6

Στις 14/2 ο μπουφές του «Βυζαντινού» στο ισόγειο του «Hilton» εμπνέεται από τη γιορτή των ερωτευμένων και εμπλουτίζεται με πικάντικες γαρίδες με αβοκάντο, στρείδια, χοιρινό μενταγιόν με σος μουστάρδας, μπουτάκια κοτόπουλου με κάρυ και ένα carving station με rib eye και σολομό, ενώ ο μπουφές των γλυκών αναλαμβάνει να σας ξελογιάσει με μους λευκής σοκολάτας με φρούτα του πάθους, πάβλοβα με άγρια μούρα και ένα σιντριβάνι σοκολάτας για να βουτήξετε φρέσκιες φράουλες, τρούφες και μακαρόν (€ 58 ανά άτομο). Για μια πιο επίσημη έξοδο, με θέα στη νυχτερινή Αθήνα από τα ψηλά, μπορείτε να επιλέξετε το ατμοσφαιρικό «Galaxy Bar & Restaurant», όπου ο executive chef Κώστας Αθανασίου θα προτείνει ένα ειδικό για τη βραδιά μενού έξι πιάτων (€ 89 το άτομο) με ταρτάρ τόνου με σος ponzu, ζαμπόν Πάρμας με κατσικίσιο τυρί, αστακοουρά με βελουτέ πατάτας και μοσχαρίσιο φιλέτο Black Angus με πουρέ σελινόριζας και σος βατόμουρου. Όσο για το επιδόρπιο, θα είναι παλέτα σοκολάτας με ροδοπέταλα και σκόνη βρώσιμου χρυσού…


«Adam & Eve»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 7

Το ρομαντικό δείπνο του εστιατορίου «Adam & Eve» στο ξενοδοχείο «Vouliagmeni Suites» ξεκινά με ένα πορφυρό κοκτέιλ μαστίχας για καλωσόρισμα και συνεχίζει με σούπα κίτρινης κολοκύθας με τραγανές μπουκιές από κατσικίσιο τυρί και ψητές γαρίδες σε πουρέ κουνουπίδι με λάιμ, τρυφερές καρδιές από σαλάτες, μάνγκο, ρόδι και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών. Το ριζότο συνδυάζει σαφράν, σπαράγγια και τραγανό προσούτο, ενώ το εσκαλόπ από μοσχαράκι γάλακτος έρχεται σε κρούστα παρμεζάνας, ποικιλία από μανιτάρια και σάλτσα από θυμάρι. Για επιδόρπιο σας περιμένει ένα τραγανό φεγιεντίν με σοκολάτα Caramelia, κόκκινα φρούτα του πάθους με παγωτό βανίλια (€46 ανά άτομο με καφέ, τσάι, mignardises, δεν περιλαμβάνονται τα ποτά).
Πανός 8 & Χλόης, Βουλιαγμένη, 2108964901


«Ηytra»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 8

Στο ντιζαϊνάτο γαστρονομικό εστιατόριο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το μενού του Αγίου Βαλεντίνου θα σας ιντριγκάρει με ένα «αέρινο» σπανακόρυζο και μια «άλλη» λακέρδα με τζίντζερ, τσίλι και ξύδι shiso, καθώς και σελινόριζα με κάσιους, τυρί καρίκι Τήνου. Η συνέχεια έχει πετεινό με μανιτάρια, παρφέ από συκωτάκια πουλερικών, μανιτάρια shimeji και σάλτσα τρούφας, καθώς και αρνί γάλακτος με αμπελόφυλλα, αϊβάρ, γιαούρτι, μαστίχα και μελισσόχορτο. Στα επιδόρπια, το «μήλο» με σοκολάτα γάλακτος, κανέλα, βανίλια και μοσχοκάρυδο και η «μαύρη σοκολάτα» με τριαντάφυλλο, βανίλια και φεγεντίνη (€ 80 ανά άτομο με wine pairing).


«Kastri Bistro»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 9

Καθισμένοι αναπαυτικά στην όμορφη, ζεστή σάλα του εστιατορίου του «Domotel Kastri» στη Νέα Ερυθραία, θα γιορτάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με μια πλούσια βελουτέ από κάστανο με ποικιλία μανιταριών, μια σαλάτα που συνδυάζει καρδιά από σίκορε, γαρίδες, πράσινο μήλο, κάρυ και χειμωνιάτικα φύλλα, και, μετά από ένα αρωματικό σορμπέ τριαντάφυλλο, θα συνεχίσετε με καλαμάρι γεμιστό με συκωτάκια πουλιών, καπνιστή μελιτζάνα και σοκολάτα, καθώς και μoσχαρίσιο φιλέτο sous vide, με τριλογία γλυκοπατάτας, κροκέτα πολέντας, σάλτσα από θυμαρίσιο μέλι και μουστάρδα Dijon. Στο τέλος θα έρθει μια καρδιά φτιαγμένη από μους σοκολάτας, μέσα σε μια σε σούπα φράουλας αρωματισμένη με δυόσμο και φρούτα του δάσους (€ 65 ανά άτομο).


«Επτά 7»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 10

Κόκκινες κουρτίνες, μοντέρνοι, κομψοί πολυέλαιοι, όμορφα φωτισμένο μπαρ… το εστιατόριο «Επτά 7» στο Θησείο είναι ιδανικό σκηνικό για ρομαντικό τετ α τετ και για τις 14/2 έχει ετοιμάσει ένα ξελογιαστικό μενού (€ 55/άτομο). Πιάτα όπως το ριζότο παντζαριού με γαρίδες, η σαλάτα mesclun με φράουλες και φρούτα του δάσους, μοσχαρίσια ταλιάτα από Black Angus –ή, εναλλακτικά, λαβράκι ψητό με αλμυρίκια– και μια μπάρα σοκολάτας με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης και σάλτσα φραμπουάζ θα δίνουν τον γευστικό τόνο, με τη φωνή της Αφροδίτης Χατζημηνά να σας ταξιδεύει με επιλογές από το σύγχρονο/έντεχνο ρεπερτόριο.


«Ορίζοντες Λυκαβηττού»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 11

Στο κομψό ρεστοράν του Λυκαβηττού η κουζίνα θα κορτάρει με τη θάλασσα, με την πόλη να απλώνεται σαν χαλί μπροστά σας: θα δοκιμάσετε κακαβιά αρωματισμένη με κουρκουμά και σαφράν, καραβίδες και γυαλιστερές σε σάλτσα ούζου με αρωματικό ρύζι και, μετά τη σαλάτα εποχής, τσιπούρα σοτέ με νιόκι και πέστο φιστικιού Αιγίνης. Στο τέλος θα έρθει πανακότα σοκολάτας με φρούτα του πάθους (€ 55 το άτομο).


«Above»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 12

Η θέα από το roof top του «Wyndham Grand Αthens» σου κόβει την ανάσα, ο αφρώδης οίνος γεμίζει φυσαλίδες τα ποτήρια, κι ο σεφ του εστιατορίου «Above» Κώστας Νάνος επιβεβαιώνει ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι με σολομό με οργανική σαλάτα κινόα, καβουρόσουπα, ζυμαρικά γεμιστά με ρικότα και σπανάκι, πριν σας βάλει να επιλέξετε ανάμεσα σε μοσχάρι και μυλοκόπι και σας γλυκάνει λίγο ακόμη με μια σούπα που συνδυάζει λευκή και μαύρη σοκολάτας με φράουλες και φουντούκι (€ 55 ανά άτομο).


«La Suite Lounge»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 13

Έπειτα από ένα welcome drink, στο άνετο, μοντέρνο «ρετιρέ» του «St. George Lycabettus» στις 14/2, που έχει το ατού ενός εντυπωσιακού πλάνου της Αθήνας από τα ψηλά, o έρωτας περνάει από… ροζ ριζότο με σπαράγγια και απάκι, γαρίδες με κρούστα από καπνιστή ντομάτα, φιλέτο από νεαρό μοσχάρι με σάλτσα Βισάντο (ή φιλέτο λευκόσαρκης σφυρίδας με σάλτσα κακαβιάς και καπνιστή μελιτζάνα). Ηappy end με σοκολατένιες καρδιές με φράουλες και ζελέ passion fruit και καφέ με ροζ pancakes (€ 80 το άτομο).


«St’ Astra»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 14

Τριγυρισμένοι από τη νυχτερινή Αθήνα, κάτω από ένα αστροκέντητο ταβάνι, στο εστιατόριο του «Radisson Blu Park» θα χαρείτε χτένια και γαρίδες σε όστρακο με παντζάρι, πιπεριά τσίλι και φρέσκο κόλιανδρο, σολομό μαριναρισμένο κι ελαφρά καπνιστό με buttermilk και χαβιάρι, χειροποίητα ζυμαρικά γεμιστά με ανθότυρο, δυόσμο, ντομάτα κονφί και κρέμα σπανάκι, καθώς επίσης και χοιρινό Iberico με κρέμα πατάτας με τρούφα, φιστίκι και κατσικίσιο τυρί με φρούτα. Το επιδόρπιο –τι άλλο;– σοκολάτα, με κάρδαμο κι αφρό καραμέλας (€ 52 ανά άτομο).


«Chefi the restaurant»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 15

Και στο κομψό εστιατόριο του Χαλανδρίου ο Άγιος Βαλεντίνος μπαίνει στην κουζίνα και μαγειρεύει δείπνο για δύο. Και μετά το welcome drink, σας επιφυλάσσει βελουτέ καραβίδας με crumble φιστίκι και lemongrass, καρπάτσιο μόσχου, με παστέλι και κρέμα παλαιωμένης γραβιέρας, ριζότο με πορτσίνι, και, λίγο αργότερα, σολομός με υφές παντζαριού και ταμπουλέ από φακές. Το νόστιμο τετ α τετ (€ 45 ευρώ το άτομο) κλείνει με μους passion fruit, φεγιεντίν με λευκή σοκολάτα, κόκκινα φρούτα και παγωτό βατόμουρο. Έχετε υπόψη ότι, ειδικά για την ημέρα, τα seatings είναι δύο, ένα στις 7.30 μ.μ. (για τα... early birds) κι ένα στις 10 μ.μ.


«Όμικρον»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 16

Ο έρωτας συνεπαίρνει την κουζίνα και στο ιδιαίτερο εστιατόριο της Νέας Ερυθραίας, το οποίο για τις 14/2 έχει συνθέσει ένα μενού που ξεκινάει με τραχανά με αυγοτάραχο Μεσολογγίου και ξύσμα λεμονιού, περνά σε μπουκέτο σαλάτας εποχής τυλιγμένο σε προσούτο Ευρυτανίας με ρόδι, γκοργκοντζόλα και καρύδια για να συνεχίσει με γαρίδες σχάρας με σελινόριζα και κονφί λεμόνι, καθώς και παέγια θαλασσινών με κριθαράκι. Το επιδόρπιο, τριλογία σοκολάτας γκανάζ σε κραμπλ φουντουκιού και σάλτσα από φρούτα του δάσους (€38 ανά άτομο).


«Pr1amO»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 17

That’s amore: στο κομψό εστιατόριο στα όρια Φιλοθέης και Νέας Ιωνίας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου –με τον DJ σε ρομαντικό mood– θα καλωσορίσουν τους ερωτευμένους με ένα Aperitivo degli innamorati με prosecco και φράουλες και θα προσθέσουν κάποιες έξτρα επιλογές στο μενού, όπως για παράδειγμα ένα ριζότο με φράουλες και σαμπάνια, όπως και ζυμαρικά abbracci al branzino (με λαβράκι και μυρωδικά) κι ένα επιδόρπιο με σοκολάτα και καραμέλα με παρφέ από φρούτα τους δάσους.


«333 & Chef’s Workshop»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 18

Στο urban και σύγχρονης αισθητικής «333 & Chef’s Workshop» ο Άγιος Βαλεντίνος έρχεται με άρωμα Μεσογείου. Σαλάτα ροβίτσας με αβοκάντο, φράουλες και ανανά, αλλά και τσιπούρα μαριναρισμένη με ούζο, άνηθο, πίκλα ραπανάκι και λάδι βασιλικού κάνουν την αρχή, με το φιλέτο μόσχου με γαρίδες και σος τριαντάφυλλο και σαγκουίνι να ακολουθεί και να παραδίδει τη γευστική σκυτάλη σε ένα λαχταριστό lava cake με semifreddo dulce de leche. Το μενού περιλαμβάνει μία φιάλη κρασιού ανά δύο άτομα με κόστος στα € 65 ανά άτομο.


«Frankie»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 19

Ιnamorato και το καινούργιο ιταλικό μπιστρό της Σκουφά. Στις 14/2 θα σας καλωσορίσει με ένα Manhattan με bitter σοκολάτα –ή, εναλλακτικά, ένα Negroni– και μετά θα συνεχίσει στο δρόμο της ζύμης και των ζυμαρικών. Στο μενού του, που περιλαμβάνει κι ένα ποτήρι κρασί, λευκό ή κόκκινο, σας περιμένουν ραβιόλι γεμιστό με μανιτάρια πορτσίνι σε ζωμό από κρόκο Κοζάνης, ταλιατέλες «του έρωτα» με ταλιάτα spider steak κι ένα calzone «heart attack» με λιωμένη σοκολάτα φράουλες και σαντιγί για δύο (€ 35 το άτομο). Το δείπνο σας θα συνοδεύει με το σαξόφωνο του ο Φώτης Αθανασίου.


«The Parliament»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 20

Με τη ζεστή φωνή και τα αγαπημένα τραγούδια του Δάκη κι ένα πληθωρικό, μεσογειακών αποχρώσεων μενού έρχεται ο Άγιος Βαλεντίνος στο εστιατόριο «Τhe Parliament» του ξενοδοχείου «Athens Plaza» στο Σύνταγμα. Η κουζίνα σας επιφυλάσσει, μεταξύ άλλων, σούπα κολοκύθας με καραβιδόψιχα, ρολάκια γλώσσας στον ατμό με καραβίδα, φιλετάκια μοσχαρίσια με σάλτσα άγριων μανιταριών και πατατούλες, αλλά κι ένα γλυκό του Διονύση Αλέρτα, και για συνοδεία μια φιάλη house wine για δύο (€ 80/ανά άτομο).


«Mythos by Divani»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 21

Ένα ατμοσφαιρικό δείπνο με θέα στη χειμωνιάτικη θάλασσα προτείνει το εστιατόριο της Βουλιαγμένης. Η κουζίνα για την γιορτή των ερωτευμένων θα σας καλωσορίσει με πικάντικο uramaki και blinis με πανακότα καπνιστού σολομού, για να ακολουθήσουν dumplings θαλασσινών, γαρίδες με yuzu και πράσινο μήλο κι ένα φιλέ μινιόν με μανιτάρια σοτέ, σπαράγγια και πατάτες ντοφινουάζ. Μετά από ένα ποτήρι σαμπάνιας με φραγκοστάφυλλο, θα έρθει ελβετική μαρέγκα με μους πικρής σοκολάτας Valrhona και μους λευκής σοκολάτας με φρέσκα βατόμουρα (€ 60 ανά άτομο).


«Νice ‘n’ Easy»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 22

Love is in the air κι οι δύο all-day χώροι στο Κολωνάκι και στην Κηφισιά μοιράζονται ένα μενού του Αγίου Βαλεντίνου που σου ανοίγει την όρεξη με ένα welcome drink (είτε Manhattan με πικρή σοκολάτα είτε Negroni). Τη συνέχεια γράφουν κρέμα κίτρινης κολοκύθας με chips chorizo και τραγανό μπριος, φρέσκα χτένια με «κόκκινο» τραχανά, μυρώνια και ζελέ πράσινου μήλου και ψαρονέφρι μαγειρεμένο σε κενό αέρος με πράσινα σπαράγγια, πούρε από ρίζες μαϊντανού και ελαφρύ ζωμό από Porto. Η ώρα του γλυκού θα φέρει μια πάβλοβα με φρούτα του δάσους για δύο. (€ 35 ανά άτομο).


«Μusique Café & More »

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 23

Με ένα ειδικό μενού για δυο περιμένει τους ερωτευμένους το μοντέρνο all-day καφε-εστιατόριο του Παγκρατίου. Θα μοιραστείτε μια σαλάτα με σπανάκι, ψητό μανούρι, φρυγανισμένο προσούτο, γλυκό καρότο, κουκουνάρι και βινεγκρέτ από παλαιωμένο ξύδι βαλσάμικο, αλλά και μια μερίδα τηγανιτά ρολάκια φέτας με μαρμελάδα πράσινης ντομάτας, μαύρο σουσάμι και δενδρολίβανο, για να περάσετε μετά σε χοιρινά σκαλοπίνια με λαχανικά στο wok, σάλτσα μουστάρδας ντιζόν, μπύρα και τσάιβς (το κυρίως πιάτο είναι ατομικό), και σε ένα μιλφέιγ με κρέμα από πικρή σοκολάτα, καραμελωμένα φουντούκια και ζάχαρη άχνη –κι αυτό για δύο–, συνοδευόμενο από λικέρ μαστίχα. Η τιμή είναι € 47 για δύο άτομα.


«Ramino»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 24

Στο cosy, ντυμένο στις αποχρώσεις του χαλκού ιταλικό της Γλυφάδας, στις 14/2, το μενού (€ 33 ανά άτομο) είναι αφιερωμένο στην αγάπη. Θα βρείτε την αγαπημένη σας γωνιά, θα πιείτε το prosseco σας τσιμπολογώντας τυριά και αλλαντικά, και μετά τα νιόκι με παντζάρι, φασκόμηλο, ρικότα και καρύδι και τα αχνιστά όστρακα, θα διαλέξετε ανάμεσα σε ένα ριζότο με γκορκοντζόλα και αχλάδι ή ένα rib eye με πουρέ πατάτας.


«Pallas Athena Restaurant»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 25

Στο art chic περιβάλλον του «Grecotel Pallas Athena», η ημέρα των ερωτευμένων φέρνει ένα ιδιαίτερο αφροδισιακό δείπνο με ροζέ σαμπάνια, ζωντανή μουσική, προκλητικά πιάτα και έξτρα bonus τη θέα στα φωτισμένα νεοκλασικά της πλατείας Κοτζιά. Τι θα γευτείτε; Βελουτέ γλυκοπατάτας με won ton, γαρίδες με κρέμα κουνουπίδι και λαχανικά παριζιέν, αλλά και ραβιολάκια αστακού με φουαγκρά και σάλτσα μαύρης τρούφας, και μοσχαρίσια φιλετάκια με κρούστα μανιταριών, πριν καταλήξετε σε ένα γλυκό πειρασμό –σοκολάτα γάλακτος Caramelia με φρούτα του πάθους (€ 55 ανά άτομο).


«Brown’s Restaurant»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 26

Ένα πλούσιο, σύγχρονων αποχρώσεων «Will you be my Valentine menu» έχουν ετοιμάσει στο ζεστό εστιατόριο του «Divani Caravel». Εδώ θα σας καλωσορίσουν με σαμπάνια και ψητό χτένι με σάλτσα εσπρέσο. Και μετά θα έρθουν σαλάτα μυρωδικών με καπνιστή παπια και βατόμουρα, ψητό λαβράκι με ριζότο με σαφράν, σάλτσα από μύδια και σπαράγγια της θάλασσας, και χοιρινό φιλέτο σχάρας με πορτοκάλι και τζίντζερ, με πουρέ κολοκύθας και ψητό ανανά. Η ώρα του γλυκού θα φέρει καρδιά σοκολάτας με σάλτσα φραμπουάζ (€ 55 ανά άτομο).


«Οlive Garden»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 27

Θέα στην Ακρόπολη και το Λυκαβηττό από την βεράντα του κι έναν πλουσιοπάροχο μπουφέ, προτείνει το εστιατόριο του ξενοδοχείου «Τitania» για τις 14/2. Ανάμεσα στις προτάσεις της κουζίνας γαρίδες tempura με γλυκόξινη chili sauce, γεμιστά μανιτάρια με σπανάκι, σύγκλινο και κατσικίσιο τυρί, ριζότο με αστακό, βασιλομανίταρα, πράσινα σπαράγγια και ξύσμα lime, γεμιστό κοτόπουλο με ταλαγάνι, φρέσκο θυμάρι και μελιτζάν, τηγανιτό ρύζι με ομελέτα, λαχανικά, τραγανή πάπια και σησαμέλαιο και φιλέτο Ουέλινγκτον με σάλτσα κρασιού και cranberries (€ 65 ανά άτομο με απεριόριστη κατανάλωση σε κρασί- μπύρα-αναψυκτικά)


«2 Μαζί»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 28

Το γευστικό τετ α τετ στο όμορφο εστιατόριο με την ταξιδιωτική θεματική, έχει σολομό μαρινέ με κρέμα χρένου και διάφορες πίκλες. ταρτάρ μοσχάρι με γραβιέρα, πράσινο μήλο και λάδι τρούφας, μυλοκόπι με χόρτα τσιγαριαστά και σάλτσα κακαβιάς και μπούτι πάπιας κονφί με κρέμα σαλσίφι και σάλτσα μούρων. Το επιδόρπιο είναι σοκολάτα σε υφές με παγωτό φραμπουάζ (€55 το άτομο).


«Αλεξάνδρα»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 29

Και η μοντέρνα ταβέρνα του Πάρκου των Παναθηναίων έχει να προτείνει ένα ειδικό St. Valentine’s μενού –με ελληνικό πρόσημο– το οποίο κοστίζει € 26 ανά άτομο και περιλαμβάνει τα εξής: χορτόσουπα από μαραθόριζα με φρέσκο τυρί, σαλάτα για δύο, χαλούμι στη σχάρα, κυρίως πιάτο της επιλογής σας (κρητικά ζυμαρικά με φρέσκο τυρί και ψητή ντομάτα ή καραμελωμένο χοιρινό με basmati ή κοτόπουλο με σπιτικές χυλοπίτες, σπανάκι, ντομάτα και πεκορίνο) και είτε μους σοκολάτας είτε καρυδόπιτα. Μαζί κι ένα ποτήρι κρασί, λευκό ή κόκκινο.


«Αγορά»

33 εστιατόρια στα πρόθυρα… Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 30

Στη ζεστή σάλα του εστιατορίου «Αγορά» των Αμπελοκήπων, τέσσερα πιάτα στήνουν ένα μενού με συνδυασμούς από τη μεσογειακή και τη διεθνή κουζίνα, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ξεκινώντας με ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με καπνιστό χοιρομέρι, φλέικς από γραβιέρα Κρήτης με σταφίδες και βινεγκρέτ αγριοκέρασου, συνεχίζει με φρέσκο χειροποίητο ραβιόλι γεμιστό με μοσχαρίσια ουρά μπρεζέ και αφρό από πεκορίνο Αμφιλοχίας για ορεκτικό και γαλλικό μαύρο κοτόπουλο, ρολό γεμιστό με κατσικίσιο τυρί που σερβίρεται με ριζότο σπαραγγιών για κυρίως, και κορυφώνεται με μους φράουλας με χώμα σοκολάτας και ζελέ μανταρινιού για επιδόρπιο. Το κόστος του μενού είναι στα € 35 ανά άτομο με ένα ποτήρι Moscato D’ Asti Angeli.

Περισσότερες πληροφορίες

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Αλεξάνδρα

Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πάρκο Παναθήναια, Νεάπολη
  • Εστιατόρια

Olive Garden (The)

(ξεν. «Titania») Πανεπιστημίου 52, κέντρο
  • Εστιατόρια

Αγορά

Λεωφ. Αλεξάνδρας & Βουρνάζου 31, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Αριστίππου 1, Λόφος Λυκαβηττού
  • Εστιατόρια

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Tudor Hall

(ξεν. «King George») Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

2Μαζί

Νίκης 48, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Nice ’N’ Easy

Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Hytra

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος
  • Εστιατόρια

Musique Cafe and More

Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Ramino

Δημάρχου Μεταξά 36, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Frankie

Σκουφά 42, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.