Βόλτα με μπουρεκάκια συριανά και λαγωτό

Όταν ο Ξενοφώντας και η Ελισάβετ συνάντησαν μια μαγείρισσα που αγαπά να ψαχουλεύει τα αρχεία της παράδοσης.

Βόλτα με μπουρεκάκια συριανά και λαγωτό

Καθώς ο Ξενοφώντας και η Ελισάβετ, το ντουέτο πίσω από τη «Bόλτα» των Κάτω Πετραλώνων, δεν σταματάνε να ψάχνουν ιδέες, υλικά και συνταγές που αντανακλούν την οικειότητα, τη φιλόξενη αίσθηση που ήθελαν από την αρχή να βγάζει το μαγαζί τους, αποφάσισαν, κρατώντας μερικά από τα πιάτα τους, να εστιάσουν στις τοπικές ελληνικές γεύσεις. Με τη βοήθεια­ της Μάρως Διακάτου, που έχει έδρα τη Σύρο (βλ. «Αμπέλα» στην παραλία της Αμπελάς και «Ευ Ζην» στην Ερμούπολη), μιας μαγείρισσας που αγαπά να ψαχουλεύει τα αρχεία της παράδοσης, φροντίζοντας οι συνταγές της να ακούν τα κελεύσματα των καιρών, ο κατάλογος εμπλουτίστηκε με κριθαρότο με φραγκοκεφτέδες (μικρά χοιρινά κεφτεδάκια αρωματισμένα με μαραθιά) σε σάλτσα ντομάτας, τυρένια κεφτεδάκια από κρητικό ξινόχοντρο και μπουρεκάκια συριανά με μοσχαρίσιο κιμά, μήλο και κουκουνάρι. Στα εναλλασσόμενα πιάτα ημέρας θα πετύχεις και «δαχτυλάκια» σμυρναίικα, κεμπαπάκια δηλαδή, από αρνίσιο και μοσχαρίσιο κιμά, αρτυμένα με ανατολίτικα μπαχαρικά και μοσχάρι λαγωτό με φρέσκια ντομάτα, καρύδι και κόκκινο κρασί.

Περισσότερες πληροφορίες

Βόλτα

Ιπποθοντιδών 10 & Κειριαδών, Κάτω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.