Thai και Mexi, κρέας και γκουρμέ υγιεινισμός, Ελλάδα και σπινθηροβολισμός. Η Κηφισιά έχει πολλούς άσσους στο μανίκι της.
«Buba»
Το μπαρ-ρεστοράν του Κωνσταντίνου Ζουγανέλη έχει έναν cool μητροπολιτικό εξωτισμό και την Ταϊλάνδη πραγματικά στην καρδιά του. Αυτό σημαίνει λ.χ. μυρωδάτη, πικάντικη και μαζί ξινή σούπα Tom kha gai. Ωραία τα κοκτέιλ και η μουσική ψαγμένη: ethnic jazz, reggae, soul και funk...
«Dos Hermanos»
Στιλάτη πολυχρωμία, κομψές ταπετσαρίες, σκαλιστοί καθρέφτες, κεντημένα σομπρέρο, viva Mexico δηλαδή. Απολαυστικές fajitas, ζουμερές enchiladas, τραγανά tacos και ψαγμένες Margaritas. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο το κέφι χτυπάει κόκκινο με latino ρυθμούς από συγκρότημα Κουβανών.
«Καλωσόρισμα του Αντώνη»
Η γενναιόδωρη ελληνική φιλοξενία είναι γραμμένη στην ούγια αυτού του εστιατόριου με τη ζεστή σάλα. Οι γεύσεις του, εξόχως μερακλίδικες, πλέκουν το εγκώμιο της ελληνικής κουζίνας. Πεντανόστιμα πιάτα το κοκορέτσι, το αρνάκι λαδορίγανη, η κατσικομακαρονάδα και ο κόκορας με χυλοπίτες στο πήλινο.
«Τηλέμαχος Art Grill»
Βοδινή και σταβλίσια μπριζόλα του κιλού, rib eye από Black Angus, αρνίσια παϊδάκια, μαριναρισμένο μπούτι κόκορα, καβουρμάς, σούβλες, γαρδουμπάκια... Το «ψώνιο» του Γιώργου και του Κώστα Τσιλιγκίρη έχει κάνει αυτήν την ψαγμένη ταβέρνα σημείο αναφοράς του κρέατος στα βόρεια. Η σπέσιαλ κάβα είναι πολύ δυνατή.
«Artisanal»
Στο μπαρ-ρεστοράν μπιζουδάκι του Φώτη Σεργουλόπουλου με το θεατρικό σύμπαν των Μουρίκη - Γαβαλά, ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης παίζει έξυπνα με τις γεύσεις: ντολμάδες με γαρίδες και μαύρο ρύζι, βοδινή ουρά με χειροποίητες μακαρούνες, αγκινάρα Ιερουσαλήμ και παλαιωμένη γραβιέρα Μετσόβου.
«Nice ’n’ Easy»
Γκουρμέ, υγιεινό και bio-συνειδητοποιημένο φαγητό είναι το σήμα κατατεθέν στο όμορφο μπιστρό του Δημήτρη Χριστοφορίδη και του σεφ Χρήστου Αθανασιάδη. O χώρος μοντέρνος και το μενού γεμάτο νόστιμες προκλήσεις: «σπαγκέτι» από τραγανό κολοκυθάκι με χούμους και ψητό αβοκάντο για παράδειγμα.