4 νόστιμες στοές ντυμένες χριστουγεννιάτικα

Διαλέξτε σκηνικό: όλες υποδέχονται τις γιορτές γεμάτες ζωντάνια, κεντημένες με κάθε λογής στολίδια κι είναι ό,τι πρέπει για μια στάση μετά τα ψώνια, τις βόλτες ή το θέατρο στο κέντρο.

4 νόστιμες στοές ντυμένες χριστουγεννιάτικα

Διαλέξτε σκηνικό: όλες υποδέχονται τις γιορτές γεμάτες ζωντάνια, κεντημένες με κάθε λογής στολίδια, έχουν προτάσεις για φαγητό και ποτό κι είναι ό,τι πρέπει για μια στάση μετά τα ψώνια, τις βόλτες ή το θέατρο στο κέντρο.

#1 Στοά Κουρτάκη: Άσπρο φωτεινό

4 νόστιμες στοές ντυμένες χριστουγεννιάτικα - εικόνα 1

Στο πολυσύχναστο «Νοel» στην Κολοκοτρώνη είναι πάντα Χριστούγεννα, αλλά τώρα που έχει μεταμορφωθεί σε ένα φανταστικό χιονισμένο δάσος ακόμη πιο πολύ. Έχει άλλη αίσθηση να τρως ή να πίνεις τον καφέ ή το κοκτέιλ σου (κάτι μάθαμε για καινούργια λίστα) κάτω από μια «βροχή» από φωτάκια που ρέουν από το ταβάνι, λευκές μπάλες και λουλούδια, ασπροντυμένους καλικάντζαρους κλεισμένους σε κλουβάκια και λευκά στρατιωτάκια. Νιώθεις σαν να μπήκες σε παραμύθι.

#2 Πανεπιστημίου 10: Αστική αύρα

4 νόστιμες στοές ντυμένες χριστουγεννιάτικα - εικόνα 2

Είναι «παριζιάνικη» στο έμπα, όπου η boulangerie-patisserie Paul έχει φορτώσει τη βιτρίνα της με γιορτινά καλούδια. Στο βάθος όμως είναι κρεατοκρατούμενη: το «Τηλέμαχος Athens» έχει στολίσει το δέντρο του με κόκκινες και χρυσές μπάλες κι έχει ανεβάσει τα γευστικά βολτ με ένα φοβερό φιλέτο από αρνάκι γάλακτος (ο Γιώργος Τσιλιγκίρης ορκίζεται στο όνομά του) κι ένα πολύτιμο ταρτάρ (Fassona Piemontese) με φρέσκια λευκή τρούφα, σοβαρό δέλεαρ για τους aficionados του κρέατος.

#3 Στοά Σπυρομήλιου: Κοσμοπολίτικη γοητεία

4 νόστιμες στοές ντυμένες χριστουγεννιάτικα - εικόνα 3

Ακόμη πιο λαμπερή τώρα που είναι πασπαλισμένη με γιορτινή αστερόσκονη, η εντυπωσιακή στοά στην καρδιά του City Link έχει πολλές προτάσεις all day καλοπέρασης. Πιείτε τον εσπρέσο σας στο «Clemente VIII», που με τα ζωγραφισμένα ταβάνια του θυμίζει τα cafes του Τορίνο, καθίστε στο κομψό «Pasaji», όπου ο Άρης Τσανακλίδης και η ομάδα του παντρεύουν γεύσεις της Ελλάδας και του κόσμου, στο όμορφο «City Bistro» και το αγαπημένο των θεατρόφιλων «Bar de Τheatre».

#4 Στοά Ράλλη: Οινικό στολίδι

4 νόστιμες στοές ντυμένες χριστουγεννιάτικα - εικόνα 4

Φωτισμένο, στολισμένο, ατμοσφαιρικό, με jazzy soundtrack, αυτό το «στωικό» σενάριο στη Γεωργίου Σουρρή, μερικά βήματα από την Πλατεία Συντάγματος, δεν θέλει και πολύ για να σε βάλει σε σαμπανιζέ mood. Η πλούσια λίστα του «By the Glass», βέβαια, σου δίνει πολλές ευκαιρίες να ανεβάσεις το οινικό σασπένς και η κουζίνα σιγοντάρει χριστουγεννιάτικα, με πιάτα όπως το φιλέτο φραγκόκοτας με λευκή τρούφα, κουλί πράσου και νιόκι πατάτας και η μοσχαρίσια ουρά με κάστανα, ψητά κρεμμύδια και πολέντα.

Περισσότερες πληροφορίες

Pasaji

Bουκουρεστίου & Στοά Σπυρομήλιου (City Link), κέντρο
  • Εστιατόρια

By the Glass

Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων (Στοά Ράλλη), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Noel

Κολοκοτρώνη 59Β, κέντρο
  • Bars

Τηλέμαχος Athens

Πανεπιστημίου 10 (στοά), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Clemente VIII

Βουκουρεστίου 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".